Otthon

10 imádnivaló Mikulás ajándék kicsiknek, saját kezűleg

A legszebb ajándék az, amit saját magad készítettél, és ehhez még nem is kell különösebben ügyes kezű szuperanyunak lenned. Ezek között az apróságok között találsz vérbeli kreatívoknak való kihívásokat, és olyan kedves apróságokat is, amelyeket percek alatt elkészíthetsz, mégis személyes ajándékot adhatsz vele a gyerekeknek.

Ölelgetnivaló párna hasfájós gyerekeknek

Ezt a puha tartót akár egyszerűen meg is kötheted, de például egy régi pulóverből vagy kimaradt textíliákból is összeöltheted, a Mikulás szemét, orrát és szakállát pedig ragasztópisztollyal is rögzítheted.

A zsák hátsó részét ne varrd teljesen össze, hogy maradjon rajta egy zseb, amibe meleg vizes palackot tehetsz, így a kicsik akár egy hasfájós napon is ölelgethetik új kis barátjukat.

 

Ünnepi édesség

Az édességnél persze nincs olyan, aminek egy torkos kisgyerek jobban örülne, de ezt is készítheted akár saját kezűleg, vagy a bolti cukorkát is rejtheted egyedi csomagolásba: ezt a befőttesüveget például karácsonyi mintás dekorszalaggal és „manósipkával” tették egyedibbé, amit kimaradt karácsonyi díszekből, hungarocellből és kartonpapírból is elkészíthetsz.

 

Mókás tárolók

Egy kisiskolás íróasztalán mindig kallódik valami, aminek kellene egy tároló.

Ezekkel a vicces kis figurákkal biztos helye lesz a gémkapcsoknak vagy számoló pöttyöknek, ráadásul egy egyszerű, megtisztított és jól záródó dobozkából, egy darab papírból, színes papírból és hobbiboltokban kapható szemecskékből is elkészítheted, az arcokat pedig egyszerűen megrajzolhatod filccel.

A karok vagy a rénszarvas szarvai szintén készülhetnek papírból, de akár mosogatókefe szárait is használhatod a 3D-hatás kedvéért.

 

Puha játékok

Ha tudsz varrni, akkor könnyedén készíthetsz kimaradt textilből karácsonyi figurákat is, amelyeket aztán szintén maradék anyaggal dekorálhatsz, kaphatnak sapkát vagy sálat is.

Érdemes őket vattával kitömni, hogy még pihe-puhábbak legyenek, ha pedig a hátuljukra még akasztót is varrsz, karácsonyi dísz is lehet belőlük.

 

Édesség Rudolftól

A finom csokoládégolyók íze még különlegesebb, ha rénszarvasos befőttesüvegbe rejted őket.

A szükséges kellékeket hobbiboltokban könnyen beszerezheted, de akár otthoni, maradék anyagokból is készülhetnek.

A legfontosabb kiegészítő a piros orr, ami egy kis karácsonyi dísz, apró pompom vagy piros gomb is lehet.

Olvastad már?  Hallgatói és oktatói összefogás keretében támogatta a helyi óvodákat az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara

 

Olaf, zokniból

Ha a te gyerkőcöd is igazi Jégvarázs-rajongó, akkor biztosan Olafért is odáig van, és neki fog örülni a legjobban Mikulás reggelén!

Ez a zokniból készített figura néhány mozdulattal elkészíthető, és ha szeretnéd, akár édességgel is kitömheted, később pedig az elfogyasztott csemegét vattával is pótolhatjátok, hogy Olafból maradandó ajándék legyen.

 

Ötödölő

A te gyerkőcöd is imádja a kavicsokat, esetleg már tele van a kabátzsebed a kirándulásokon gyűjtött apróságokkal?

Akkor készíts belőlük egyedi játékot: egy kis kartontábla, egy zárható tasak és egy filctoll kell hozzá mindössze, hogy elkészítsd a világ egyik legegyszerűbb, de annál szórakoztatóbb játékát, amit generációk óta imád mindenki.

 

Rudolfos sütemény

Akár magad készítesz egy szelet brownie-t, és azt csomagolod celofánba, akár bolti édességet veszel, ha a csokis piskóta csomagolásán megjelenik Rudolf arca, biztos, hogy a gyerekek sokkal nagyobb örömmel fogyasztják majd el.

Nem mintha egy kis ünnepi édesség elmajszolására különösebben biztatni kellene őket…

Ha ügyelsz rá, hogy egészséges alternatíva kerüljön a csomagolásba, akkor a rudolfos szeletből akár tízórai is lehet a suliban.

 

Gyönyörű mézesek

A meseszép mézeskalácsokat nem csak a felnőttek, a gyerekek is imádják, hiszen olyanok, mintha egy téli meséből csöppentek volna ide.

A kekszeket te magad is elkészítheted, és celofánba csomagolva a gyerek cipőjébe rejtheted, de be is vonhatod őt az alkotásba.

Biztosan imádni fogja, hogy az ehető mázakkal töltött dekortollakkal kedvére alkothat, az elkészült édességekkel pedig akár még az osztálytársait is meglepheti.

 

Tarka nyalókák

A színes édességek alapjához használhatsz pálcikára szúrt sütigolyókat vagy hagyományos nyalókát is.

Bármelyiket színes mázba vagy olvasztott csokiba márthatod, hogy aztán még száradás előtt cukorkával vagy mázzal csurgatva díszítsd őket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást