„Vissza a természetbe” otthonok – Különleges farönk házak és organikus lakások

„Vissza a természetbe” otthonok – Különleges farönk házak és organikus lakások

Címlap / Otthon / Dekor / „Vissza a természetbe” otthonok – Különleges farönk házak és organikus lakások

Egyre nagyobb hangsúlyt kap az építészetben és a lakberendezésben a természethez való visszatérés igénye. Ez azt is jelenti, hogy az emberekben megfogalmazódott a vágy arra, hogy ökotudatosan építkezzenek, a lehető legkevesebb beavatkozással az őket körülvevő természetes közegbe. Az úgynevezett zöld építési technikák alapanyagai nem csak támogatják a bolygó fenntarthatóságát, de esztétikailag is kellemesen beleolvadnak a környezetbe.

Organikus és harmonikus

A Rousseau által megfogalmazott „Vissza a természethez!” jelszó már-már közhellyé vált, de a belsőépítészetben és az enteriőrök kialakításában most éli igazán a reneszánszát. Az emberek a mesterséges anyagok – fémek, beton, műanyag vagy üveg – helyett az olyan természetes anyagokat preferálják, mint a fa, a terméskő vagy a bambusz. Az organikus vagy szerves építészet jegyében tervezett otthonok harmonikus egységben vannak az őket körülvevő tájjal.  

Ezeknek a természetközeli otthonoknak jól behatárolt, egyedi és karakteres dizájnja van – a rönkházak és a hegyi bungalók ihlette épületek általában úgynevezett „farmhouse” vagy rusztikus stílusban épülnek.

Az ökológiai elven épített hajlékokra jellemző a sallangmentes, tágas tér, a természetes fényt beengedő óriási ablakok és a kerekded formájú, integrált bútorok, amelyek követik az ember mozgásának és életének természetes ritmusát.

Különleges természetközeli otthonok
Galéria / Különleges természetközeli otthonok

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!