Tökéletes otthon a horoszkópod alapján

, 2012. május 11
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 12 Bak (december 22. - január 19.)

A hasznosítható tereket és bútorokat sokra tartod, mivel magad is gyakorlatias vagy. Emellett az igényesség is nagyon fontos szerepet kap otthonod berendezésében. Fontos számodra a társasági és a magánélet is, sőt az egyedüllétre is nagy igényed van néha, így ezeknek a színterét hagyd dominálni a lakásban.

Legyen vendégvárásra alkalmas a nappalid, de lehetőleg legyen egy olyan sarok, vagy fotel vagy csak egy kis zug a lakásodban, ami csak a tiéd és ahova vissza tudsz néha vonulni. Ha ezeknek a színtereknek az egyensúlyát megteremted, akkor jó úton jársz az ideális otthon felé.  
Következő lap »
Vízöntő (január 20. – február 18.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 12 Vízöntő (január 20. – február 18.)

A vízöntők általában lendületesek, teli vannak energiával, így ideális esetben ugyanezt tükrözi otthonuk is. Nyugodtan használhatod az erősebb színeket és kifejezetten jól fogod érezni magad az erőteljes vonalú, egymástól elütő színeket kombináló bútorok és kárpitok között.

Ha esetleg magadnál higgadtabb a párod, akivel együtt élsz, akkor természetesen érdemes ezt az elgondolást valamelyes finomítani, de akkor sem ajánlatos a nagyon visszafogott megjelenés. Ebben az esetben legalább néhány berendezési tárgyhoz, elemhez ragaszkodj, ami visszaadja lendületedet. Ne félj az egyedi mintáktól sem, mert ösztönzően hatnak rád!
Következő lap »
Halak (február 19. – március 20.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 12 Halak (február 19. – március 20.)

Vizes jegyként valószínű, hogy vonzódsz a kék és a zöld minden árnyalatához, sőt azok együttes alkalmazásához is. Nyugodtan használd ezeket a fürdőszobában vagy akár a konyhában is, sőt a finomabb változatai bátran megjelenhetnek néhány kiegészítőn is például a hálószobában vagy a nappaliban.

Személyiséged egyensúlyához azonban valószínűleg otthon is szükséged van egy melegebb, harmóniát, bensőségességet és nyugalmat árasztó sarokra is. Ezek eszköze lehet a keleties stílus, vagy néhány mélyebb árnyalatú szín alkalmazása. A fürdőszoba nagyon fontos számodra, így ennek harmóniáját teremtsd meg minél előbb!

Következő lap »
Kos (március 21. – április 19.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 12 Kos (március 21. – április 19.)

Igaz, hogy tüzes és temperamentumos vagy, de otthon azért nagyon szereted a szép, rendezett környezetet és a letisztult berendezési stílusokat. A legjobb választás, ha modern, egyszerű, akár minimalista stílusban rendezed be az otthonod, de emellé egy-két erőteljesebb elemet is választasz, például egy lendületesebb, díszesebb tárgyat vagy mintát.

Vagy egyszerűen csak válassz a letisztult formák mellé egy élénk, tüzes színt. Ez kicsit megbolondítja az összhatást, és rád is jó hatással lesz, hiszen rendezett környezetben tudod megmutatni a néha kicsit – vagy nagyon – tüzes jellemvonásaidat.
Következő lap »
Bika (április 20. – május 20.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 12 Bika (április 20. – május 20.)

Szereted az életet és mindent, ami ezzel együtt jár: a társaságot, a jókedvet és nem utolsó sorban a jó ételeket. Ráadásul nehezen mozdulsz ki otthonról, az „Én házam az én váram” elv alapján működsz sokszor, különösen 30 felett. Ezért nagyon fontos, hogy ezekre az életterekre helyezd a hangsúlyt.

A nappalid legyen minél nagyobb, és az amerikai konyha is igazán neked való, mivel így összevonhatod a két, számodra kedves dolgot. Nyugodtan használd a barna, a narancs, vagy akár a piros színeket, mivel ezek egyszerre fognak otthonosságot és lendületet árasztani. Használhatod az élénk megoldásokat is, mivel számíthatsz ízlésedre, ami nem fogja engedni a túlkapásokat.
Következő lap »
Ikrek (május 21. – június 21.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 12 Ikrek (május 21. – június 21.)

A levegő jegyhez tartozóként fontos számodra a könnyedség és az egységes, de légies térhatás. Ezért válassz mindenből halvány színt, könnyen kedvenced lehet a világoskék, a halványsárga, a vajszín vagy bármi más púder színek – és persze nem utolsó sorban a fehér.

Amit érdemes kerülnöd, az a túl nehéz hatást keltő lakberendezési elemek: például a nagy, vaskos, régies bútorok, főleg akkor, ha sötét színűek. Ugyanígy kerüld inkább a nehéz és vastag textíliákat: függönynek inkább válassz egy finom, mintás, vékony, nagyon könnyű darabot. A bútorok kárpitjának pedig szintén a halványabb színek és a vékony anyagok az ideálisak.
Következő lap »
Rák (június 22 – július 22.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 12 Rák (június 22 – július 22.)

Romantikus, család- és otthonközpontú alkat vagy, aki szereti, ha otthona is finom, kidolgozott benyomást kelt, ahol minden részletre odafigyeltek. Kedvenc színeid között van valószínűleg színt minden halványabb, finomabb szín, de a listádon legelöl talán mégis a rózsaszín van!

 A minták közül leginkább a virágmintát szereted és jó hatással lehet rád, ha virág- vagy indamotívumokat készítesz és akár magad teszed fel a falra – megteheted, hiszen ügyes vagy ezekben! A túlzás minden stílusban zavarólag hat rád: nem érzed magad komfortosan sem a túl modern, sem a túl klasszikus környezetben. A túlzások rossz hatása azonban a bájos kis porfogók felhalmozására is igaz, ezért vigyázz vele!
Következő lap »
Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 12 Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Általában öntudatos vagy, aki szerei a luxust és minden olyat, ami ennek hatását kelti! Ezért otthonod színei közül a legjobb számodra az arany minden változata, az olajzöld és minden csillogó szín. Persze jól kell tudni kombinálni őket, de mivel nagyon fontos számodra az a kép, amit a hozzád látogató rólad kialakít, ezért magadtól is figyelni fogsz arra, hogy jól párosítsd az elemeket.

Textilek közük ugyanezeket a színeket választhatod, anyag szempontjából pedig a csillogó anyagok és a puha, vastag anyagok között dönts. A konyha egy önmegvalósításra alkalmas helyszín, így ha szeretsz főzni, akkor ennek megjelenésére is fordíts elég figyelmet. Nyugodtan válassz ide is elegáns és bátor berendezést!
Következő lap »
Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 12 Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A szűz közismerten híres háziasságáról és pedantériájáról. Ez otthon nagyon pozitív tulajdonság lehet, és a legjobb, ha olyan elemeket választasz, amelyek kiemelik a lakás tisztaságát és csillogását. Olyan otthonban érzed magad legjobban, amilyen a tisztítószerek reklámjában szerepel: tiszta, fehér otthon, aminek minden sarkából eltávolítottak minden szennyeződést, a padlón pedig meg-megcsillan valami. Szóval válaszd a nagyon világos színeket, amit nagyon kevés sötéttel tovább hangsúlyozhatsz.

A bézs mellé például nagyon elegáns a sötétbarna vagy esetleg a fehér mellé a klasszikus fekete. Függönyöknek válassz egyszerű, könnyed darabokat, amik az ablakot hangsúlyozzák inkább, ez a felület ugyanis gondoskodik otthonod csillogásáról. A csillogó anyagok vonzóak a számodra, de ne használd túl ezeket, mert felborítják az egyensúlyt!
Következő lap »
Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

10 / 12 Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A mérleg szülöttei nevük alapján is az egyensúlyra vágynak. Szeretik a harmonikusan, de visszafogottan berendezett lakásbelsőt és kifejezetten igénylik, hogy legyen egy meghitt sarok, ahol mindig rend van és ami kellemes hangulatot áraszt az egész lakásra.

Ha ebben a jegyben születtél, akkor valószínűleg jól fogod érezni magad a bézs különböző árnyalatai között, ami ráadásul lehetővé teszi a változatos berendezést is. Sok mérleg kedveli a keleties hangulatot és kifejezetten népszerű köreikben a rusztikus stílus is. De fontos, hogy csak néhány elemet használj ezekből, mert a kicsit is túl sok bútor, minta vagy textil nincs jó hatással a mérlegekre.
Következő lap »
Skorpió (október 23. – november 21.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

11 / 12 Skorpió (október 23. – november 21.)

Az otthon számodra az a hely, ahol végre önmagad lehetsz, ezért általában nagy hangsúly esik a lakás minden egyes szegletére a skorpióknál. A meghittből a nagyon meghittet szereted, így gyakran díszítsd lakásodat gyertyákkal, vagy más hangulati elemekkel. A hatás nem marad el, valószínűleg imádni fogod!

Színek közül jól érzed magad a bordó hálószobában, amit jó, ha arannyal, sötétbarnával, olajzölddel vagy sötétkékkel kombinálsz. Fontos, hogy a világításra helyezz nagy hangsúlyt, mivel ez sokat lendít a lakás hangulatán, a skorpiókra pedig ez jó hatással van. Akár a sejtelmes, kicsit meghökkentő csillárok is jók lehetnek, valószínűleg feldobnak majd minden egyes alkalommal, amikor meglátod őket.
Következő lap »
Nyilas (november 22. – december 21.)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

12 / 12 Nyilas (november 22. – december 21.)

A nyilas jegy szülöttei általában gyakorlatiasak, céltudatosak és idejük legnagyobb részét arra fordítják, aminek van értelme. Ezért lakásodat is ennek fényében alakítsd ki: a legfontosabb, hogy minden helységnek, szobarészletnek és saroknak meglegyen a maga funkciója. Fontos, hogy a nagy rohanásban legyen egy olyan hely, ahol csak magad lehetsz.

Ez lehet egy sarok, vagy akár egy erkély is, hova kimész, ha pár percre egyedül szeretnél maradni. Minden magadra fordított perc feltölt, ezért lehetőleg ragaszkodj az ilyen helyek kialakításához! A díszítésnek kevés a szemedben a funkciója, ezért nem is kell gyakran használnod. Azonban óvakodj attól, hogy a másoktól kapott dolgokat csak úgy összerakd valahova: például a szekrény tetejére.
Kapcsolódó:
Így lehet otthonod a lelked tükre

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook