Térnagyító tippek kisebb lakásokhoz

, 2013. január 2
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 9 Ajtók mögött

Az ajtók mögötti tér szinte mindig kihasználatlan holt tér, ezért érdemes kezdeni vele valamit. Ha van rá lehetőség és elég hely, akkor a legjobb, ha plafonig érő beépített szekrényt csináltatunk ide. Ha akár csak 20-30 cm mélységű helyünk is van itt, akkor is megéri bepolcoztatni, mivel rengeteg dolgunk elfér majd itt dobozokba téve.

Nagyon sokat fog lendíteni a lakás rendezettségén is, hiszen mivel lényegesen kevesebb dolgunk lesz elöl,ezért tágasabbnak, levegősebbnek tűnik majd otthonunk. 
Következő lap »
Lépcsők alatt

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 9 Lépcsők alatt

Ha a galériára vezető lépcső a fal mentén húzódik és nem használjuk másra ezt a helyet, akkor megéri ezt is bepolcoztatni vagy egy dolgozórészt kialakítani itt. Mindenképpen használjunk fehér, vagy a fal színével megegyező, világos színt, így a szoba megtartja a tágas hatását.

Ugyanezt a megoldást használhatjuk akkor is, ha a padlásfeljáró lépcsői alatti helyet szeretnénk logikusan kihasználni. Ha még emellett nagyítani is szeretnénk a szobán, akkor a lépcső alatti polcokra szereltessünk ajtót, amire tegyünk tükör borítást.
Következő lap »
TV

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 9 TV

A televízió készülékek sokszor óriási helyet foglalnak el. Ha most tervezünk tévét venni, akkor vagy válasszunk olyat, amit az egyik kisebb bútorra tudunk állítani, vagyis nem kell a földön helyet szorítani neki, vagy vegyünk falra szerelhető készüléket.

Igaz, ez drágább, mint egy átlagosabb televízió, de ha hosszú időre tervezünk vele és sokat számít az a hely, amit megspórolunk, akkor tegyük a falra. Látványos, kényelmes és helytakarékos megoldás is lesz egyszerre,ráadásul így egyben a fal díszítését is megoldottuk. 
Következő lap »
Polcok

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 9 Polcok

A polc minden lakásban a legegyszerűbb és legpraktikusabb tárolási módszer. Fontos azonban, hogy a polc színe minél világosabb legyen, főleg akkor, ha nagy helyet foglal el a falunkon. Ha az egész falat borító polcot tervezünk, akkor a felpakolásnál törekedjünk arra, hogy a polcra kerülő tárgyak egyensúlyban legyenek.

Vagyis lehetőleg legyen néhány helyen egy kis levegősebb rész, ahova képeket vagy virágot tehetünk. Fontos, hogy a polc mögött is világos anyag legyen, ez még szellősebbé, kevésbé robusztussá teszi a falunkat. 
Következő lap »
Tükrök

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 9 Tükrök

A lakás terének nagyításában alapelemnek számítanak a tükrök. Bánjunk azonban óvatosan vele, mert könnyen túlzásba eshetünk. Ha túl kicsi tükröt választunk, akkor azzal sokszor nem érhetjük el a kellő nagyító hatást. Túl naggyal viszont szinte agyonnyomjuk az adott helységet, és aránytalanná tesszük.

A fürdőszobában mindenképpen használjunk nagy tükröt, a lehető legnagyobb felületet beboríthatjuk bele. A nappaliban vagy a hálószobában azonban érdemes óvatosan bánni vele, mert nagyon zavaró lehet, ha folyton magunkat látjuk. 
Következő lap »
Első benyomás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 9 Első benyomás

Az első benyomás egy lakás esetén éppen olyan fontos, mint egy emberrel kapcsolatban. Figyeljük meg, hogy az egyes helységekbe való belépéskor melyik az a fal vagy szobarész, ami azonnal látszik.

Ezekre a részekre szánjunk kiemelt figyelmet, ugyanis ezek fogják kialakítani az első benyomást vendégeinkben, valamint ezt látjuk majd mi is,mikor egy fáradt nap után hazaérünk. Ezek a látványosabb falak legyenek levegősek, nem agyonzsúfoltak és lehetőleg jól megvilágítottak.
Következő lap »
Színek

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 9 Színek

A lakás falainak színeinél sok választási lehetőségünk van. Alapvetően a világos színeket szokták javasolni kisebb lakásokba, hiszen ezek tényleg tágítják a teret, de ha egy erősebb élénk színt, például narancssárgát, aranyat vagy ezüstös színeket használunk, akkor ezek fénye is nagyítani fogja a szobát.

A fémes színek különlegessége ráadásul az, hogy látványuk és hatásuk változik a nappali és az esti megvilágításban. Ha tetszenek ezek a színek, de nem akarjuk a szobánkat ilyen színűre festetni, akkor továbbra is lehet csak egy falat megcsináltatni ilyenre, vagy a natúr színű falra felvitt minták színének választani ezeket. 
Következő lap »
Tapéta

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 9 Tapéta

Nagyon divatosak lettek az elmúlt években a csak egy-egy falra, vagy akár sávosan feltett tapéták. Kis lakások helységeibe nem kifejezetten ajánlott, hogy nagyobb mintájú tapéták legyenek a falon, mivel ezek sokszor inkább csak felhívják a figyelmet a szobák kis méretére.

Ha finoman de elegánsan szeretnénk díszíteni a szobát,akkor használjunk csak falra ragasztható matricát, vagy a nagyon elegáns, finoman csillogó tapétát. Ez utóbbi egész más hangulatot varázsol a szobánkba nappal és éjszaka, nagyon mutatós és különleges megoldás lehet. 
Következő lap »
Vonalak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 9 Vonalak

Ha optikailag szeretnénk egy kicsit módosítani a szobánk arányain, akkor érdemes alkalmazni a falon futó vonalak módszerét. Ha mélyíteni, hosszítani szeretnénk a helységünket, akkor válasszunk a szobában maximum a szemmagasságban körbe futó vízszintes vonalat.

Ez lehet egy egyszerűbb bordűr tapéta, indás falmatrica, vagy egy finomabb színkombináció felfestve. Ha a szobánkat inkább magasítani szeretnénk, akkor pedig használjunk függőleges vonalakat, amik magasítják a belteret. Ilyen lehet egy oszlopban feltett tapéta, vagy egy festett színes sáv, ami harmonizál a szoba többi elemével. 
Kapcsolódó:
Feng shui hibák, amik rossz hatással lehetnek rád

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!

Kézműves termékek

Bien.hu twitter