Szórakoztató esküvői játékok

Szórakoztató esküvői játékok

Címlap / Szerelem / Esküvő / Szórakoztató esküvői játékok

Az esküvői mulatság csodálatos élmény. Hogy sokat nevethessünk, nézzünk néhány lakodalmas játékot:

Megismersz?

Az ifjú férj feladat felismerni a feleségét. Persze ez nem lesz annyira egyszerű, hiszen a szemét bekötik. Ha ez még nem lenne elég, akkor 5-6 vendég hölgyet is megkérnek, hogy segítsenek, és tegyék szabaddá a vádlijukat.
Ezt teszi a feleség is, és a férjenek csupán tapintás alapján kell kiválasztania szerelme lábát. Ezután, még bekötött szemmel meg is kell csókolnia a vádli tulajdonosát. Ez a rész azonban kihagyható, hogy ha ne adj’ isten mégis rosszul választana, akkor nehogy tönkre menjen a hangulat.

Tojásos

A játék lényege, hogy a vőlegény egy magasabb székre vagy asztalra áll, és a feleségnek egy tojást kell átgörgetnie a nadrágján belül.
Már maga a művelet is elég vicces, ám kitolás képpen az is előfordul, hogy egyszerű főtt tojás helyett fagyasztott verzió kerül a menyasszony kezébe, amit a választottja biztosan nem fog szó nélkül hagyni.

Példa

Ennek a játéknak a lényege, hogy példát állítson az ifjú pár elé. A parkettre szólítják a násznép párjait és természetesen az újdonsült férjet és feleséget is. A zenekar játszani kezd, majd rövid idő múlva a zene megáll, és megkérik, hogy a tánctérről távozzanak azok, akik csak x-órája házasok.
Zene tovább, majd újra megáll, és leülnek az 1 éve házasok. Ezt addig folytatják, amíg el nem fogynak a párok, és csak egy marad a parketten, akik a legrégebb óta vannak együtt. Ők lesznek a példa a friss házasok előtt.

Válogatós

A játékhoz kelleni fog egy zacskó rizs, amit nem dobálunk szét a templom bejáratánál, valamint jó néhány apró, de jellegzetes alakú tárgy. Ezeket egy nagyobb tálba tesszük és ráöntjük a fehér szemeket.
A feladat, hogy adott idő alatt minél több tárgyat sikerüljön kiválogatni a rizs közül. A nyertes apró ajándékot kap.

Művészi

Néhány vendéget megkérünk, hogy legyenek a segítségünkre egy művészi feladatnál. Adunk nekik papírt, ceruzát és kemény alátétet, hogy használni tudják az előzőeket. Ezután fel kell írni a nevüket a lapra, és megfordítani azt. A feladat: le kell rajzolni a menyasszonyt.
Ez persze így egy kicsit unalmas lenne, úgyhogy nehezítés képpen az alátétet a fejük tetejére kell tenni, és itt kell a művet elkészíteni. A nevetés közben is garantált, hát még akkor, amikor az ara kiválasztja a legjobban sikerült alkotást.

Zsebkendőnyi helyen

Ehhez a játékhoz szükségünk lesz 2-3 A3 formátumú újsághoz. Szedjük lapokra őket, és tegyük le a táncparkettre. Minden párnak egy-egy lapon kell ropnia, a lényeg, hogy nem szabad lelépni arról. Hogy ne váljon egy idő után unalmassá a dolog. Állítsuk meg a zenét, és mindenki hajtsa félbe a táncterét.
A játékosok így kisebb területen kénytelenek mozogni, és össze is kell simulniuk az eredmény érdekében. Természetesen egyre és egyre kisebb lesz a rendelkezésükre álló terület, míg már csak egy pár marad talpon.

Pukkasztós

A táncoló párok hölgytagjai a bokájukra egy spárgával felkötött léggömböt kapnak. A cél, hogy a többiek lufiját a férfi kipukkassza, miközben a sajátjukat együttes erővel védelmezik, amíg csak lehet.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!