Filléres szépítőszer hajra és körömre: az ecet 5 különös felhasználási módja

Filléres szépítőszer hajra és körömre: az ecet 5 különös felhasználási módja

Címlap / Stílus / Test / Filléres szépítőszer hajra és körömre: az ecet 5 különös felhasználási módja

A természetes szépítőszerek reneszánszukat élik, de gondoltad volna, hogy nem a kókuszolaj meg a shea vaj az egyetlen, ami alkalmas a bőröd és a hajad ápolására? Az olyan egyszerű, és elsőre talán nem is vonzó konyhai szerek, mint például az ecet, szintén jó szolgálatot tehetnek. A népszerű szépségblogger és sminkmester, Michelle Phan tippjeit gyűjtöttük össze neked!

Ecetből arclemosó

Az ecet kiváló baktériumölő, ezt mindenki tudja, ezért azt sem nehéz belátni, hogy jót tehet ott, ahol a bacik gyulladásokat és pattanásokat okoznak, arról nem is beszélve, hogy segít helyreállítani a bőr pH-értékét, így az kevésbé lesz zsíros és csillogó – állítja Michelle.

Azt persze ő sem javasolja, hogy tiszta ecettel moss arcot, hiszen mégis csak egy savas bázisú folyadékról van szó, de ha egy rész almaecetet három rész vízzel, vagy egyszerű, de tápláló arclemosóval hígítasz, máris kíméletes és hatékony arclemosót kapsz, amit jól használhatsz a gyulladásra, pattanásokra, zsírosodásra hajlamos bőrön.

Az arclemosó használata után ne feledkezz meg a hidratálásról sem!

Hajbalzsam

Sokan ódzkodnak attól, hogy a hajukra ecetet tegyenek, elsősorban az erős illat miatt, de az aroma gyorsan elillan, az eredmény pedig önmagáért beszél majd – mondja Michelle.

Az ecetes ápolás elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretnék helyreállítani a fejbőr és a haj pH-ját, vagyis azt szeretnék, ha a tincseik fényesebbek lennének, viszont kevésbé zsírosodnának.

Az ecetes ápoláshoz hajmosás után masszírozz egy evőkanál almaecetet a hajtövekbe, majd előbb meleg vízzel öblítsd ki, hogy megnyíljanak a pórusok, majd hideggel, hogy visszazáródjanak, és a hajad valóban ragyogó legyen. Mivel az ecet a lerakódásokat is feloldja, így a hajszíned természetes fényét is újjávarázsolja.

Sima bőr borotválkozás után

A borotválkozás még mindig az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja a szőrtelenítésnek, de nem akkor, ha a szőrszálak lehúzása után égő, viszkető érzés marad a bőrödön, ami ki is pirosodhat, majd később a szűrtüszők be is gyulladhatnak.

Ennek a veszélye főleg akkor áll fent, ha nem vadonatúj borotvát használsz. Hogy megelőzd az irritációt, borotválkozás után márts egy vattapamacsot almaecetbe, és finoman töröld vele végig a szőrtelenített felületet.

Ha nagyon érzékeny a bőröd, az ecetet előbb hígítsd fel vízzel. Az ecetes áttörlés nem csak a baktériumokat pusztítja el, ezzel megakadályozva, hogy gyulladást okozzanak, de a bőr pH értékét is segít visszaállítani, így megelőzhető az irritáció.

Dezodor helyett

A kellemetlen testszag sokaknak okoz kínos pillanatokat, ugyanakkor az alumínium tartalmú, mesterséges izzadásgátlók sem népszerűek mindenkinél.

A verejtékezés megszüntetésére több természetes módszer is létezik, Michelle azonban a következőt javasolja: ahelyett, hogy mindenféle házi szert kezdenél összekeverni, indulás előtt csak futtass végig egy almaecetbe mártott vattapamacsot a hónaljadon.

Az erőteljes szag gyorsan elillan, ahogy a bőröd beszívja az ecetet, a baktériumok viszont, amik a kellemetlen szagot okozhatnák, nem lesznek képesek elszaporodni ebben a környezetben.

Fontos ugyanakkor tudni, hogy ez a módszer az izzadást nem, csak a szagok megjelenését akadályozza meg.

Tartós manikűr

Mindenki tudja, hogy a körömlakk szebben fed, és tovább fent marad, ha tökéletesen tiszta, száraz körmökre kerül fel.

Hogy mindenféle szennyeződést, zsiradékot vagy a krém maradékát eltávolítsd, miután lemostad a korábbi lakkodat, márts egy vattapamacsot almaecetbe, és ezzel is töröld tisztára a körmeidet – javasolja Michelle.

Az ecetes folyadék minden szennyeződést és zsiradékot felold, így a száradás után tökéletes alap marad az új lakkrétegnek, ami biztosabban marad a körmökön, és tovább szép marad.

Az ecet illata innen is gyorsan elillan, de ha mégis érzed, csak mosd meg szappannal a kezeidet – persze, csakis az után, hogy az utolsó réteg lakk is tökéletesen megszáradt.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!