Tavaszi/nyári divat 2013: Hogyan viseld a bőrt?

Írta:
Idén tavasszal reneszánszukat élik a bőr, pontosabban a műbőr ruhadarabok. Színben és anyagban is finomabbak az ideiek a korábbi évek bőreihez képest, így most azok is megpróbálkozhatnak vele, akik eddig idegenkedtek a bőrtől. Lássuk, hogy mire érdemes ügyelni, hogy szép és nőies megjelenést érhessünk el vele!
Pasztell

1/9 Pasztell

Ha szeretnénk kipróbálni a bőrhatású ruhadarabokat, de nem szeretnénk ezzel túl erőteljes vagy figyelemfelhívő hatást elérni, akkor válasszunk pasztellszíneket!
Tavasztól szinte minden szín minden árnyalatában kaphatóak lesznek az ilyen darabok: a púder vagy a bézs színekkel valószínűleg nem foghatunk mellé, legyen az nadrág, szoknya vagy bármi ruhadarab.
Alexander Wang, Christian Siriano tavasz/nyár 2013
Egyszerűség

2/9 Egyszerűség

Alapszabály, mint minden domináns ruhadarab esetében, hogy a bőr darabok mellé egyszerű ruhákat válasszunk. Vagyis egy bőrszoknyához vagy nadrághoz ne viseljünk mintás, feltűnő felsőket, sokkal inkább nézzünk szét az egyszerűbb darabok között.
Így megjelenésünk nem lesz „túl sok” sem, és a bőr darabok is ilyen környezetben tudnak a legjobban érvényesülni.
Fendi, Derek Lam tavasz/nyár 2013
Tetőtől talpig

3/9 Tetőtől talpig

Igaz, hogy divat ugyanabba öltözködni mostanság, de ez a szabály a bőr viselésére nem vonatkozik. A bőr egész egyszerűen könnyen képes sok lenni, ezt pedig érdemes elkerülni, hacsak nem a figyelem magunkra irányítása a cél.
A bevállalósabbak, vagy a bőrből a szolid darabokat választók persze megpróbálkozhatnak egy bőr kosztümmel, vagány és divatos hatást érhetnek el vele.
Alice & Olivia, Aminaka Wilmont tavasz/nyár 2013
Anyagválasztás

4/9 Anyagválasztás

A bőrhöz alapvetően a vastagabb anyagok mutatnak jól, ezért érdemes inkább súlyosabb anyagból készült darabokat választani mellé.
A muszlin blúzok természetesen a bőrrel is jól állnak, a bőr leggingshez pedig bármilyen, színben és stílusban illő felső jól mutat, de ezeket leszámítva nem érdemes vékony anyagokkal kísérletezni a bőr mellé.
Rag & Bone, Sportmax tavasz/nyár 2013
Bőrkabát

5/9 Bőrkabát

A bőrkabát egy nagyon egyszerű megoldás, ha megjelenésünket szeretnénk feldobni egy kicsit. Egyben telitalálat is lehet, mivel a finom, mégis jó tartással rendelkező műbőr igazán csinosan tud állni bárkinek.
Az öves átmeneti kabátok ráadásul nem csak mindenhez mennek, de nem utolsó sorban a változékony tavaszi időjárásban is jó szolgálatot tehetnek.
Phillip Lim, Giberson tavasz/nyár 2013
Bőrszoknya

6/9 Bőrszoknya

A bőrszoknya egy fokozattal szolidabb, mint a bőrnadrág és lényegesen visszafogottabb, mint a bőrből készült rövidnadrág. A legideálisabb fazon a térdig vagy térd alá érő ceruzaszoknya, amelyet egy szép blúzzal akár a munkahelyünkre is felvehetünk.
Minél sötétebb a bőr színe, annál szexisebb hatást kelt, ezért érdemes visszafogott színeket vagy feketét választanunk hozzá.
Elena Miro, De la Renta tavasz/nyár 2013
Felsők, egészruhák

7/9 Felsők, egészruhák

A felsők és az egészruhák jellemzően nem műbőrből készülnek idén, hanem inkább egyes részletek, díszek formájában köszönnek vissza a bőr elemek. Ez lehet a gallér, a vállkialakítás, vagy akár a zsebek is – a lényeg, hogy egyes rátett részek anyagának választják leggyakrabban.
Ez könnyen lehetővé teszi azt is, hogy bőr nadrággal vagy szoknyával viseljük a felsőket.
BCBG, Helmut Lang tavasz/nyár 2013
Kiegészítők

8/9 Kiegészítők

Számtalan kiegészítő kapható már a boltokban, amelyeknek szintén egyes elemeit bőrrel készítettek el. Hozzájuthatunk például egyszerű bőrkarkötőkhöz, hajpántokhoz, vagy akár csodaszép, bőrrel bevont fülbevalókhoz vagy más ékszerekhez is.
A nagyobb kövek jól mutatnak a bőrön, egyáltalán nem kell – és sokszor nem is érdemes - a szegecsekhez ragaszkodnunk!
Holly Fulton, Celine tavasz/nyár 2013
Bőrt mindenkinek?

9/9 Bőrt mindenkinek?

Aki szeretne egy próbát tenni, azt mindenképpen csak bátorítani tudjuk az idei tavaszi szezonra. Persze tudjuk, hogy a bőr erősít, ezért egy kis önkritika jól jöhet, amikor válogatunk közülük, de ha egy egyszerűbb, finom megoldású darabbal kezdjük, abban biztosan nem fogunk csalódni.
Egyszerre lehetünk benne vagányak, nőiesek, bátrak és visszahúzódóak, vagyis összességében nagyon érdekesek is!
BCBG, Mulberry tavasz/nyár 2013

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászólások
comments powered by Disqus