Nőies overálok és kertésznadrágok 2013-ban is

Írta:

Néhány éve, a ’80-as évek divatjának visszatérésével újra népszerű lett az overál viselése, és ez idén sincs másként, ezért érdemes lesz beszerezni ezekből, akár többet is. Lássuk, hogy milyenek is lesznek pontosan a 2013-ban legdivatosabbnak számító darabok!

Szabásvonal

1/8 Szabásvonal

Az idén divatos overálok szűkebb vagy egyenesen szabott szárúak, de általában lenge anyagból készültek. Fontos, hogy ne feszüljön a testünkre, inkább csak lágyan kövesse annak vonalait.
A derék alatti rész gyakran zsebbel van ellátva, de ez a rész néha el is hagyható. A kertésznadrág elengedhetetlen részei viszont a pántok, amelyek segítségével a nadrágot a vállunkra akasztjuk.
Rachel Zoe, Grachvogel

Színek és minták

2/8 Színek és minták

Színek szempontjából természetesen az alapvető divatszínek a meghatározóak. Vagyis válasszunk egy mentazöld, vagy akár királykék darabot, de bátran nyúlhatunk akár az élénkebb narancsszínekhez is.
Mintában szintén sok minden megengedett, hiszen a kertésznadrágok fazonja eleve jelképez egyfajta lezserséget és játékosságot. Így a virágok, vagy más apró minták mind jó választások lesznek.
Carlos Miele

Zsebek, pántok

3/8 Zsebek, pántok

A kertésznadrágok és overálok felső részében több kivitelezési forma is létezik, és ezek mindegyikét nyugodtan választhatjuk, mivel mindegyik divatos lesz. Lehetnek pántosak, rövidujjúak vagy hosszúujjúak is.
Menőnek számít emellett a szélesebb pántokkal ellátott, mellrész nélküli megoldás is, amely leginkább egy nadrágtartóval felszerelt nadrágra emlékeztet.
Victoria Beckham, House of Holland

Farmer anyagból

4/8 Farmer anyagból

A ’80-as évek szinte elképzelhetetlenek voltak farmer kertésznadrágok nélkül, szinte minden, magára valamit is adó lánynak volt ilyen. A farmer természetesen továbbra is jelen van a divatban és farmerből készült overálokat is találunk az idei divatban, sőt ezeket akár ugyanúgy is viselhetjük, mint 30 évvel ezelőtt.
Farmerből legmenőbbnek a boyfriend stílusú, vagyis a lezserebb darabok számítanak, amelyeknek szárát fel is tűrhetjük. Az egyetlen, amire ügyeljünk, az annyi csak, hogy ne viseljük farmer kabáttal, mert ezek együtt viszont határozottan nem tértek vissza a divatba!
Mango

Mivel viseljük?

5/8 Mivel viseljük?

A sokat megvillantó overálok esetében nem olyan egyszerű felsőt választani, mint a hagyományos nadrágokhoz. Fontos, hogy ne legyen túl nagy sem, mivel mindenképpen be kell tűrni a derekánál, de egy lezserebb szabású nadrághoz nyugodtan válasszunk szintén lezser felsőt. A legjobb választás a szűk póló, amely megmutatja alakunkat a lazább nadrág ellenére is, de ha épp ezt nem szeretnénk tenni, akkor maradjunk az alakunkat követő pólóknál, blúzoknál vagy pulóvereknél.
Legtöbbször azonban épp annyit takarnak, hogy nem szükséges alá semmit viselni. Egy csinos derékig érő blézer azonban jól mutat rajta!
Vivienne Tam

Kiegészítők

6/8 Kiegészítők

Stílusa alapján egyszerre lehet remek utcai öltözet, de akár utazásra, szabadidős tevékenységekre is ideális. Túl sok ékszer nem illik hozzá, a látványos nyakláncokat például kifejezetten jó, ha kerüljük a kertésznadrág mellé, mivel azok jellegzetes eleme, a mellrész nem teszi szükségessé hosszabb, nagyobb láncok viselését.
Egyes darabokhoz kifejezetten jól áll, ha övet hordunk. Egy dekoratív karkötő vagy fülbevaló azonban sokat dobhat a megjelenésünkön. Sportcipővel lezser, sportos hatást kelt, balerinával ártatlanabb lesz a megjelenésünk, magas sarkúval pedig nőiesebbek lehetünk benne.
Oscar de la Renta, Rachel Zoe

Kinek áll jól?

7/8 Kinek áll jól?

Jól megválasztva ápolnak és eltakarnak, így nagy segítségünk lehetnek abban, hogy kicsit szépítsünk adottságainkon. Fiús testalkatra inkább a csípőszabást ajánljuk, amely a fenékrésznél szűk, a felsőrésze viszont ilyenkor legyen egy alakot finoman követő szabás, hogy a derekunk ne legyen hangsúlyozva.
Nagyobb hassal kerüljük a zsákszabásokat, mindenképpen egy derékban húzott, lezser fazont válasszunk.
J. Mendel

Általános előnyök

8/8 Általános előnyök

A kertésznadrágok és overálok minden típusa magasít, amit természetesen tovább fokozhatunk egy magas sarkú cipővel. A nadrágtartó típusú megoldások függőleges pántjai optikailag rengeteget karcsúsíthatnak rajtunk, a jó szabás pedig eltüntetheti az esetleges feleslegeket rólunk – persze sajnos csak optikailag.
Ha vastagabb a lábunk, akkor válasszunk egy egyenes nadrágszárú fazont, amely akár földig is érhet – magas sarokkal ez nagyon erősen nyújtja a lábakat. Szóval ha kedvünk támad rá, akkor nem érdemes haboznunk: találjuk meg a leginkább nekünk való fazont és legyük divatosak benne egész évben!
Ruffian

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászólások
comments powered by Disqus