A 2013-as tavaszi/nyári divat nagy kedvence, a rövid felső

Írta:
Az idei divat már rég meglebegtette előttünk a lehetőségeket, s ezekben bizony egyre inkább úgy tűnik, hogy ismét szerepet kaptak has-villantós felsők. Van azonban néhány alapszabály ezek viselésére vonatkozóan, amiket jó már most tisztázni, mielőtt ellepik a boltokat ezek a fazonok és eszeveszett vásárlásba kezdünk.
Az adottságok

1/6 Az adottságok

Ha valami, akkor a hasfal utcán való megmutatása tényleg csak a vékony, karcsú nőknek áll jól. Divat ide, vagy oda, biztos idén is látunk majd olyan hölgyeket, akik mit sem törődve adottságiakkal, néhány hurkát közszemlére tesznek.
Ha éppenséggel te is küzdesz némi súlyfelesleggel, akkor tekints rájuk inkább elrettentő, semmint követendő példaként.
Galagher tavasz/nyár 2013
Akkor ki hordhatja?

2/6 Akkor ki hordhatja?

Természetesen nem csak a kifutóra termett nők hordhatják az ilyen fazonú ruhákat, hiszen éppenséggel a lapos hasú, vagy a karcsú derekú hölgyeknek is nagyon jól tud állni egy-egy ilyen felső. 
 
A lényeg tehát azon van, hogy amit kiraksz a kirakatba, az esztétikus legyen: ha teltebb a pocid alsó része, de a derekadat fél kézzel körbeérni, akkor válassz olyan fazont, ami a karcsú részt teszi közszemlére, míg ha olyan szerencsés vagy, hogy az egész hasfalad lapos, nyugodtan választhatod az apróbb darabokat, amik betekintést engednek a kockák világába. 
Ruffian tavasz/nyár 2013
Mi most a divat?

3/6 Mi most a divat?

Egyértelműen a karcsú derék a nyerő, ugyanis míg a rövid felsők tényleg rövidek, addig a nadrágok és a szoknyák egyelőre magasabb derékfazonnal bírnak. 
 
Nem biztos, hogy kis hazánk megérett az ilyen ruhákban flangáló hölgyek látványára, de az tény, hogy amit a kifutókon látunk, részint garantáltan beépül a mindennapjainkba. Már csak azért is, mert hiába akarunk teljesen máshogy öltözni, ha csak ilyen fazonú ruhákat találunk a boltokban, akkor idővel kénytelen leszünk beépíteni őket a saját ruhatárunkba is.
Felder tavasz/nyár 2013
 
Csípőnadrág és rövid felső

4/6 Csípőnadrág és rövid felső

Egyre többször látni azt a változatot is, amikor a csípőig érő nadrágoz, denevérujjú, vagy legalábbis nagyon bő felsőrészt passzintanak, ami pár centivel a derék alá ér, de a hasfal alsó részét szabadon hagyja. 
 
Ez a verzió az utcai viselet során talán kicsit elfogadottabbnak bizonyul, köszönhetően, hogy mind a csípőnadrágokat, mind a bő felsőket megszoktuk már, ám az tény, hogy ez a fazon csak azoknak áll jól, akiknek az alhasukon sincs mit takargatniuk.
Nicholas, Richmond tavasz/nyár 2013
Csak ízlésesen!

5/6 Csak ízlésesen!

A megjelenést illetően nagyon könnyű túlzásba esni, akár a túl kihívó, akár az igencsak szolid oldalon állunk. Az mindenesetre tény, hogy ha egy ilyen feltűnő ruhadarabbal egészíted ki az öltözködésedet, nagyon alaposan meg kell nézned magadat a tükörben és alaposan át kell gondolnod azt is, milyen alkalomra készülsz. 
 
Bár a hírességeken egyre többször látjuk, hogy hatalmas estélyi ruháik középtájékon anyaghiányban szenvednek, azért ez sokkal inkább a divatnak, mint a jó közízlésnek tudható be, ezért ha nem egy kifejezetten divatról szóló rendezvényre készülsz, nem túl jó ötlet ilyen ruhában megjelenned.
Lela Rose tavasz/nyár 2013
Ha jól áll, hordd!

6/6 Ha jól áll, hordd!

Ha formás és lapos a hasad, ráadásul tetszik ez a trend, könnyedén be tudod építeni a ruhatáradba, akkor ne fogd vissza magad, bátran élj a lehetőségeiddel!
Ha azonban korántsem mondható ez a testrészed feszesnek, mi több, inkább súlyfelesleggel bír, ráadásul a korod sem garantálja, hogy mindenki jó szemmel nézi majd a megjelenésedet, akkor jobb, ha meghagyod ezt a trendet azoknak, akiknek ténylegesen testhez áll.
Felder tavasz/nyár 2013

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászólások
comments powered by Disqus