Frizurák fejforma szerint

Frizurák fejforma szerint

Címlap / Stílus / Haj / Frizurák fejforma szerint

Milyen formájú arcod van? Ovális, kerek, gyémánt, netán szögletes? Itt megtudhatod, melyik az arcformádhoz illő ideális frizura!

Mérd meg az arcod méreteit, határozd meg mely arcforma kategóriába tartozol, így megtudhatod milyen frizura illik hozzád leginkább. Miután megtudtad, milyen frizura állna jól, érdemes figyelembe venned a hajad típusát is. Természetes egyenes, hullámos vagy göndör hajad van? Hajszerkezeted finom, közepes vagy vastag? Az ideális frizura megtalálása az arc arányainak egyensúlyba hozását jelenti, ezért ki kell emelned az előnyös arcrészeket és tompítanod kell az előnyteleneket.

Ovális fejforma

Csak kissé keskenyebb az állkapocs vonala, mint a homloké. A vonások finoman lekerekítettek.

Ami illik hozzád
Szerencsés fejformával rendelkezel, kipróbálhatsz különböző frizurákat, minden jól áll neked. Észrevetted, hogy a legtöbb modellnek ilyen fejformája van, és minden hajstílus illik hozzájuk? Neked jól fognak állni a rövid, középhosszú, és hosszú frizurák is. Az arcformád minden része „egyensúlyban van egymással”, az arányok tökéletesek. Az ovális fejformához jól illenek a hátrafésült frizurák is, így ki lesz emelve a tökéletes arcod.

Ami nem illik hozzád
A súlyos frufrukat mindenképp el kell kerülnöd, és egyáltalán bármilyen frizurát, amely elrontja az arcod oválisságát. Kerüld az arcodba lógó frizurákat, amelyek elcsorbítják az arcformádat. Ettől túl „súlyossá” válik az arcod.

Téglalap fejforma

Annyiban különbözik az ovális fejformától, hogy az állkapocs körülbelül ugyanolyan széles, mint a homlok.

Ami illik hozzád
A rövid és középhosszú frizurák állnak jól neked. Oldalt telt, vastag tincsek és vékony frufru finomítják arcod vonalait. Minden fejforma esetében az ovális hatást kell tudni elérni. Ha téglalap formájú az arcod, a finom frufru elvesz az arc hosszából. Az oldalsó tincsek legyenek mindig dúsak, így kiszélesítik az arcod a homlok és az állkapocs közt. Jól illik hozzád a lépcsős középhosszú frizura, ezzel lágyabbá válnak az arcod szögletes vonásai. A haj végeit mindig göndörítsd kifele vagy belfele, ezzel tovább finomíthatod az állkapocs vonalát.

Ami nem illik hozzád
A túl hosszú haj előnytelen számodra, hosszítja az arcodat. Csak akkor válaszd, ha nem túl hosszúkás az arcod. A figyelmet mindig az arc középvonalára kell irányítanod. A váll alá érő hajhossz többet árt, mint használ. Azok a modellek, akiknek téglalap alakú az arcuk azért hordhatnak hosszú hajat, mert mindig egy ügyeletes fodrász van a nyomukban. Mivel a legtöbben nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust, válasszuk a rövid vagy középhosszú hajhosszt.

Kerek fejforma

Az arc legszélesebb pontja a középvonalon van, a fülekkel egy szinten. A vonások finomak, az arc körülbelül ugyanolyan széles, mint amilyen magas.

Ami illik hozzád
A fejtetőn dús és magas hajkoronák állnak jól. Az arc szélességét csökkenteni kell, ezért vékonyítani kell az oldalsó tincseken. Az ovális forma eléréséhez a fejtetőn meg kell emelni a hajat. Jól mutatnak rajtad a hosszú, hullámos frizurák, amelyek a fejtetőn meg vannak emelve és a tincsek végei hullámosak, vagy göndörek. Ugyancsak előnyösek a rövid pixie haja, amelyek a fejtetőn tüsire vannak vágva. Az állkapocs alá érő egyenes bobfrizura is jól áll, mert hosszítja az arcod formáját.

Ami nem illik hozzád
Az állkapocsig érő, befele göndörített haj méginkébb kerekíti az arcformát, ezért ezt kerüld. Az arc oldalánál ne legyen dús, tömött a haj.

Négyzet fejforma

Erős, szögletes állkapocs jellemzi, az arc szélessége és hossza körülbelül egyenlő.

Ami illik hozzád
A rövid és közepes hosszúságú haj, különösen ha hullámos, nagyon előnyös számodra. Egy lehelletfinom oldal-frufru is tompítja és hosszítja a szögletes fejformát. Továbbá jól áll a fejtetőn magasított haj. Ha tompítani szeretnéd az állkapocs vonalát, a félhosszú frizurád vége hullámokban kövesse az arcod, így ovális hatást érhetsz el. Törekedj tehét a finom hullámok kialakítására, mert sem az egyenes, sem a túlságosan göndör haj nem előnyös számodra.

Ami nem illik hozzád
A hosszú egyenes frizura erősíti az állkapcsot. Az egyenes frufru sem jó megoldás, mert rövidíti a fejhosszt. Az egyenes félhosszú frizura (bob) is csak akkor előnyös, ha az állkapocs alatt ér véget. Győzödj meg arról, hogy a választott frizura nem kerekíti tovább fejformádat és nem hangsúlyozza ki még inkább a szögletes arcvonalakat.

Szív fejforma

Ha széles az arccsontod, de az állad keskeny és finom vonalú, akkor szív formájú az arcod.

Ami illik hozzád
A állig érő vagy ennél hosszabb hajstílusok állnak jól a szív alakú fejformához. Az állig érő bobfrizura is jó választás. A rövid hajak is jól állnak, de figyelj arra, hogy a tarkó mentén dús legyen a haj, így egyensúly lesz a keskeny áll és széles arccsont közt.

Ami nem illik hozzád
A rövid, dús haj nem előnyös számodra, mert kihangsúlyozza a fej felső részét. Maradj távol a fejtetőn megemelt frizuráktól, mert az arcsontot és homlokot emeli ki, a finom állat pedig figyelmen kívül hagyja. Mindig tereld a figyelmet a csodálatos álladra – például a rétegesre vágott hosszú haj első tincsei mindig az áll vonaláig érjenek.

Háromszög fejforma

Ez a fejforma pontosan a szív formájú arcnak a fordítottja – az állkapocs széles, míg az arccsont és homlok keskenyebb.

Ami illik hozzád
A rövidebb hajhossz előnyös számodra, mert egyensúlyt teremt a fej felső és alsó része közt. A fejtetőn szélesített haj is jó áll, mert szélesíti a homlok és arccsont vonalát. Jól állnak továbbá a rétegesen vágott frizurák, amelyek elkeskenyednek és gyérülnek az állkapocs vonalánál. Próbáld a hajat a füled mögé tenni, mert a szemedre tereli a figyelmet, ezzel pedig az arc felső részét emeled ki.

Ami nem illik hozzád
Kerüld a hosszú, tömött frizurákat, amelyek az állkapcsodra terelik a figyelmet. A frizura alsó részét ne hangsúlyozd, mindig a fej felső egyharmadát hangsúlyozd. Maradj távol a túl magas frizuráktól, mert ettől csak hosszabb lesz a fejformád.

Gyémánt fejforma

A szív formájú és ovális fejforma kombinációja a gyémánt. Az arccsont a legszélesebb, a homlok és állkapocs pedig keskeny.

Ami illik hozzád
Az arcformád kiegyensúlyozott és drámai. Számos frizurát kipróbálhatsz, majdnem minden működik az arcformádhoz (ha igazi gyémánt fejformád van). Hordhatsz rövidebb, de hosszabb frizurákat is. Azonban ha túlságosan rombusz alakú a fejformád, a tarkó területén dúsabbra kell hagynod a hajad, hogy ellensúlyozza a keskeny homlokot és állat.

Ami nem illik hozzád
Szinte mindent megpróbálhatsz, de próbáld elkerülni az arcodba lógó tömött tincseket, mert elronthatják az arcod formáját.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!