Kipróbáltam egy házi mitesszer eltávolító maszkot. Nem lett jó vége!

Kipróbáltam egy házi mitesszer eltávolító maszkot. Nem lett jó vége!

Címlap / Stílus / Arc / Kipróbáltam egy házi mitesszer eltávolító maszkot. Nem lett jó vége!

interesten meg Instán terjedő házi szépségtrükköket? Én is! Ki szoktad próbálni őket? Én sem! Most azonban lerántjuk a leplet: egy emberkísérlet keretében vállalkoztam arra, hogy kipróbálok valamit, mégpedig a saját bőrömön.

Mivel mostanában olyan sok helyen jöttek szembe a házi pórustisztító tapaszok, eldöntöttem, hogy lesz, ami lesz, teszek velük egy próbát. Az elv az volt, hogy mivel ezeket egyébként is pár száz forintért lehet kapni a drogériákban, valami nagyon egyszerű receptet keresek – tehát ami még a boltinál is olcsóbban kijön, és megéri a pepecselést.

Választásom így egy Pinteresten talált metódusra esett, ami azt ígérte, hogy egy kanál méz, másfél kanál tej, 10 másodpercnyi mikrózás és 15 percnyi hatóidő után már húzhatom is le a tapaszt, ami viszi magával a szennyeződéseket is. Nagy lelkesen gyorsan neki is láttam a dolognak, de rögtön elakadtam: milyen kanál? Teáskanál vagy evőkanál? A kínzó kérdést végül „egyszer élünk!” felkiáltással oldottam meg, és belenyomtam a mézes üvegcsébe az evőkanalat. YOLO.

Mikor a tejet hozzáöntöttem, már láttam, hogy ez egy elefánt ormányára is elegendő mennyiség lenne, szóval nyugtáztam, hogy legközelebb elég lesz a teáskanál is, a mikrózás után azonban már kételkedtem abban, hogy lesz-e legközelebb.

Teljesen folyékony állagú mézes tejet kaptam ugyanis, amiről nem nagyon tudtam, hogyan kellene az orromra kennem. Leginkább végül a tenyerembe mertem a szószt, és beletunkoltam az orromat, miközben csendes imákat mormoltam a mézben úszó fürdőszobai mosdókagylóért, amit naná, hogy fél órája takarítottam ki.

A mézes tej egyébként szinte egyáltalán nem látszott, olyan volt csak, mintha kicsit nedves lenne az orrom, ellenben kicsit eleinte csöpögött, ami nem nézett ki annyira jól, de hát a mitesszer eltávolító kezelés amúgy sem egy kimondottan szexi műfaj, úgyhogy ezzel nem volt különösebben nagy problémám.

Vártam csendben, méltósággal, orról csöpögő mézes tejjel, hogy elmúljon a 15 perc. Aztán, csak hogy tényleg esélyt adjak ennek a dolognak, vártam még négyet, de a csoda nem következett be. A méz ugyan megszáradt, de nem lett belőle valami olyasmi, amit meg lehetne fogni, és lehúzni, úgyhogy egyszerűen csak lemostam az arcom. Nem mondom, hogy nem lett finom hidratált a bőröm, de a cél ugye nem ez volt, így azt hiszem, kijelenthetem, hogy ez a Pinterest tipp csúnyán megbukott.

Második nekifutás

Ugyan azt mondtam, hogy csak olyasmit próbálok ki, ami tényleg faék egyszerűségű, az első kísérlet kudarca után vérszemet kaptam, és szétnéztem még a pinek között. Mivel meglepően sok receptet találtam zselatinnal, átfutottam a sarki kis boltba, vettem egy csomaggal, és ismét nekiláttam a világ, de legalábbis a házi szépségápolás megváltásának. A pin szerint a zselatint két-három evőkanál tejjel kell elkeverni, hogy massza legyen belőle, és ezt kell felvinni az orr területére.

Ez körülbelül olyan volt, mintha sűrű tejbegrízbe próbáltam volna önteni az orromat, viszont rögtön a felvitel után éreztem, hogy húzni kezdi a bőröm, amit ígéretesnek találtam, úgyhogy (megint csak YOLO), kentem belőle az államra is, aztán vártam, becsülettel 15 percet, ami nem is olyan egyszerű, mert ha az ember közvetlenül az orra köré keni a zselatint, kiderül, hogy elég büdös. Úgyhogy érthető, hogy csalódott voltam, amikor ezt sem sikerült egyben lehúznom, bár részeredményeket értem el, inkább csak olyan volt, mint amikor mondjuk hámlik az ember bőre. A mitesszereimmel pedig végképp nem történt semmi, ez a Pinterest trükk is megbukott.

Konklúzió, az eredmények összegzése

Mint minden tudományos kísérlet, ez sem maradhat összegzés és kitekintés nélkül. Bár az eredmények elmaradtak, a cikk megírása közben legalább jól szórakoztam – és valószínűleg az is jól fog a házi szépségtrükkök kipróbálásával, aki szereti a kotyvasztást meg pepecselést – és biztosan vannak a világban működő Pinterest tippek is. Azt nem mondom, hogy missziómmá válik, hogy ezeket megtaláljam, de hasonló kísérlet még születhet a jövőben.

Már csak azt kell kitalálnom, hogy mit csinálok a pattanással, ami a mostani próbálkozások közben az orrom hegyére nőtt.

VIDEO 2024 legszebb sminktrendje, a gyöngyházfényű smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!