Reggeli jóga 8 pózban

, 2012. január 26
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Összeérő talpak ülve

Ezzel a gyakorlattal a combizmokat és térdet feszesítjük és nyújtjuk. Az isiász és lumbágó problémákat hatékonyan kezeli. Serkenti az emésztőrendszeri szerveket, petefészek/prosztata, húgyhólyag és vesék működését. Javítja az általános közérzetet.

Ülj le, a lábaid legyenek egyenesen előtted, hátad egyenes, medencéd megfeszül. Lélegezz ki és lassan húzd mindkét lábad fel úgy, hogy a két talpad összeérjen. A lábak nyomják egymást.

Kezeddel tartsd minél közelebb magadhoz a lábaidat. Kezeddel ne erőltesd a térded a padlóhoz. Ehelyett a combokat próbáld minél jobban közelíteni a padlóhoz, ettől a térdek is lejjebb kerülnek. Maradj ebben a pózban 1-5 percig. Lélegezz szabályosan, lassan, mélyen. Amikor befejezted, lélegezz be, és nyújtsd újra előre a lábaidat.

Következő lap »
Lábnyújtó gyakorlat ülve

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Lábnyújtó gyakorlat ülve

Ezzel a gyakorlattal nemcsak a lábat, de a törzset és karokat is nyújtjuk. Segít a derék és lumbágó fájdalmakon.

Ülj le, majd nyújtsd ki egyik lábad oldalra, a másikat hajlítsd be úgy, hogy a talpad a belsőcombodhoz simuljon. Egyenesítsd ki a hátad, majd a nyújtott lábbal megegyező kezeddel próbáld elérni a lábfejedet. A másik kezeddel közben támaszkodj a behajlított lábadra.

Tartsd magad 1-2 percig, közben lélegezz lassan és szabályosan. Végezd el a másik lábadra is.

Következő lap »
Hasizom formáló póz és módosított félhajó

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Hasizom formáló póz és módosított félhajó

Ez a jóga póz nyújtja a felső és alsó combizmokat, valamint a karizmokat. Az innen végzett felülések kiváló hasizom formáló gyakorlatok. Serkenti a vérkeringést, stimulálja a szervek működését.

Feküdj le és húzd fel a jobb lábadat, a bal lábfejedet pedig húzd a jobb combod elé. Kezeidet kulcsold a jobb térded köré és húzd magad felé a lábakat.

Lassan engedd le a törzsed, a jobb lábadat nyújtsd ki (a balt hagyd továbbra is rajta) és a kezeket helyezd a tarkód mögé, a könyökök legyenek távol egymástól. A jobb könyöködet emeld fel, a bal érjen a padlóhoz, a törzsedet pedig hajlítsd jobbra. Tartsd magad legalább fél percig. Végezd el a gyakorlatot a másik lábadra is. Ismételheted még 3-szor az egész blokkot.

Következő lap »
Nyújtózkodó póz felemelt lábakkal

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 Nyújtózkodó póz felemelt lábakkal

A gyakorlat erősíti a hasizmokat és javítja a testtartást. Serkenti az emésztőrendszeri szervek működését.

Feküdj a hátadra, a lábakat emeld a levegőbe, a mennyezettel merőlegesen. Nyújtott karral próbáld elérni a lábujjaidat hasizomból (ne nyakizomból). Lassan engedd vissza magad a földre. Ismételd 3 percen keresztül.

Következő lap »
Eke póz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Eke póz

Ez a gyakorlat jót tesz a pajzsmirigy problémáknak, serkenti az emésztőrendszer szerveinek működését, nyújtja a vállat és a gerincet, csökkenti a stresszt és enyhíti a menopauza tüneteit.

Feküdj a matracra és emelkedj fel gyertya pozícióba. Feszítsd meg a lábakat és farizmokat, majd lassan kezdd a fejed fölé engedni a lábakat. Közben lassan lélegezz ki. Próbáld lábujjaiddal megérinteni a padlót. A kezek közben legyenek a padlón, a törzzsel párhuzamosan. A kezeddel nyomj ellen a törzsednek, így meg tudod tartani az egyensúlyt. Emeld fel újra a lábakat a mennyezet felé és lélegez be, majd újra engedd hátra. Végezd a gyakorlatot 1-5 percig.

Következő lap »
Hajó orr póz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Hajó orr póz

Nagyon jó hátizom erősítő és tartásjavító gyakorlat. Feszesíti a hátsó és elülső combizmokat, valamint a far- és hasizmokat is. Segít a derék- és gerincfájdalmakon valamint csökkenti a stresszt.

Feküdj hasra, kezekkel magad mellett, tenyerekkel fölfelé. Hozd a sarkad a feneked fölé, majd fogd meg kezeiddel mindkét bokádat. A súlyodat engedd a hasadra, ne a medencédre. Emeld fel a térded és húzd a bokádat a mennyezet felé, így lassan fel fogsz emelkedni a padlóról. 

Lélegezzünk rendszeresen és próbáljuk nyújtani a mellkasunkat is. Lassan engedjük vissza magunkat.

Következő lap »
Tehén arc póz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Tehén arc póz

Ez a gyakorlat nagyszerűen erősít minden végtagot. Segít a hát és gerinc egyenesítésében, a testtartás javításában.

Ülj le egyenes háttal. A jobb bokádat tedd a bal csípőd alá, a bal bokádat a jobb lábad combtövére.

A jobb kezedet emeld a mennyezet felé, a bal maradjon lenn. Próbáld a hátad mögött összekulcsolni a kezedet. Lélegezz lassan, mélyen. Közben a törzs maradjon egyenes. Lassan engedd el a kezed és végezd el fordítva is a gyakorlatot.

Következő lap »
A fa póz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 A fa póz

Egy kitűnő egyensúly gyakorlat, amely élénkíti az elmét és a testet. Erősíti a boka izmait, javítja a testtartást és serkenti a vérnyomást.

Egyszerűen álljunk fel, majd jobb lábunkat húzzuk a bal térdünkhöz úgy, hogy jobb térdünk oldalra mutasson. Emeljük fel a kezünket a fejünk fölé és tegyük össze a tenyerünket. Maradjunk így 1-2 percig, majd végezzük el a másik lábunkra is.

Kapcsolódó:
Tökéletes spa-érzés otthon

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu google