Felelsz, vagy mersz? A játék, amit érdemes végigcsinálnod a barátaiddal

Felelsz, vagy mersz? A játék, amit érdemes végigcsinálnod a barátaiddal

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Felelsz, vagy mersz? A játék, amit érdemes végigcsinálnod a barátaiddal

Biztos már te is hallottál erről a játékról, vagy már esetleg részt is vettél benne. Tökéletes fénypontja lehet egy szombat estének a barátaiddal, mely során rengeteg új dolgot is megtudhattok egymásról, vagy próbára tehetitek a másik bátorságát.

A játék lényege

A játék lényege az, hogy felteszitek egymásnak a bűvös kérdést: „Felelsz, vagy mersz?”, majd a válaszadónak lehetősége van választani a két opció közül.

Ha a „felelsz” lehetőséget választja, akkor egy általad feltett kérdésre kell őszintén válaszolnia, ha pedig a „mersz” lesz a nyerő nála, akkor egy olyan feladatot kell végrehajtania, amit te találsz ki neki.

Lehet bármi, a lényeg, hogy minél extrémebb legyen és billentse ki az illetőt a komfortzónájából.

Ha felelsz…

Vegyétek komolyan a játékot és szánjatok időt a kérdések kitalálására. Nem az a lényeg, hogy a másikat kellemetlen helyzetbe hozd, hanem az, hogy minél több új dolgot megtudjatok egymásról.

Ez lehet akár olyan is, hogy felvázolsz egy szituációt az „áldozatnak” és eléteszel néhány opciót, melyek közül választhat. Ezekből a válaszokból sok minden kiderülhet, de ügyelj arra, hogy ne durvuljon el a játék és mindig maradjon meg a jókedv, hiszen végtére is ez egy játék.

Amit viszont fogadjatok meg, az az őszinteség, mert ennek hiányában bele sem érdemes kezdeni.

Ha mersz…

Általában ettől szoktak megijedni a játékosok, mert a legtöbb esetben elég extrém szituációkba sodorják egymást. Azért jó a barátaiddal játszani ezt a játékot, mert ismeritek egymás gyenge pontjait és tudjátok, hogy mi az, ami igazi kihívás lenne a másiknak, viszont nem súrol egy bizonyos határt.

Persze nem kell kegyetlenül játszani ezt a játékot, de adjatok egymásnak olyan feladatokat, melyeket tényleg átgondoltok és a végrehajtásához ész, erő és kitartás szükséges.

Tanulság

Egyértelmű, hogy ez egy személyiségfejlesztő játék, amiben majd örömötöket lelhetitek és jobban megismerhetitek egymást, szóval mindenképpen érdemes kipróbálnotok.

Szánjatok rá elég időt, mert ez nem az a játék, amit két óra alatt lezavarhattok. Nem csak egymás, de a saját határaidat is feszegetheted majd, ezért érdemes többször merned a játék során.

Számíts rá, hogy a barátaid majd olyan feladatokkal ajándékoznak meg, amitől irtózol, de menj bele és játszd végig a játékot!

Tippek

A legjobb, ha ezt a játékot egy naposra tervezitek és több helyszínre. Tűzzétek ki előre a napot, hogy mindenki fel tudjon rá készülni. Beszéljétek meg már az elején, hogy csak olyan kérdéseket és feladatokat adtok egymásnak, ami még senkinél nem veri ki a biztosítékot, viszont legyen annyira merész, hogy kihívásként tekintsetek a feladatokra. Ha esetleg nem csak egy helyszínen játszanátok a játékot, akkor kérjetek egymástól bizonyítékot fénykép, vagy videó formájában.

Ami még plusz motiváció lehet, az egy nyeremény. De olyan nyeremény, amiért érdemes küzdeni. Lehet ez egy utazás, egy vacsora, vagy egy wellness hétvége. Ha többen játszotok, akkor elegendő csak pár ezer forintot beleadnotok a nyereménybe, ráadásul nagyobb társasággal, nagyobb élmények várnak rátok. Ez egy olyan játék, amit egyszer mindenkinek végig kellene játszani a barátaival, mert nagyon sokat tanulhattok belőle.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!