Top 10 romantikus hely Magyarországon

Írta: ,
Még süt a nap, ezer színben pompázik a természet, ezért ha tehetjük, még a tél beállta előtt látogassunk meg egyet a következő szebbnél szebb helyek közül, akár csak egy hétvégére is. Tegyünk hosszú sétákat a színes levelekkel tarkított természetben, élvezzük a napsütést, és gyönyörködjünk kisvárosaink, parkjaink, természeti látványosságaink őszi bájában.
Veszprém

1/10 Veszprém

Gyönyörű történelmi város, amit mindeképpen látnunk kell. Sétáljunk fel a Vár utcán Szent István és Gizellella szobráig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óvárosra. Sáta közben megtekinthetjük a Püspöki Palotát és a Tűztornyot, valamint sok más veszprémi nevezetességet.

Sümeg

2/10 Sümeg

A Balatonfelvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt vára. Különösen iskolás korú gyerekekkel érdemes ide ellátogatni, nekik különösen nagy élmény bebarangolni a vár minden egyes részét.


A hegy megmászása testmozgásnak sem utolsó, a várból nyíló panoráma pedig ilyenkor ősszel tán a legszebb

Hévíz Kép forrása: Panoramio.com

3/10 Hévíz

Magyarország egyedülálló gyógyvize. Ősszel ugyanúgy látogatható, és akár télre is kellemes program.
A tó vize ősszel is 30 fok feletti, ezért kivételes élményt nyújt megmártózni benne. A város körül rengeteg túra- és kerékpárút található, így természetjáró- és mozgásigényünket egyaránt kielégíhetjük.
Gyula

4/10 Gyula

A város egyik fő nevezetessége a 15. században épült vár, amely az egyetlen épen maradt téglavár Közép-Európában.
Másik világhírű gyulai látnivaló a Várfürdő, melyet egy óriási, ősfás parkban alakítottak ki, ahol akár meghitt sétákat tehetünk párunkkal. A fürdő vize 72 fokos. Ha igazán különleges élményre vágyunk, akkor menjünk pénteken vagy szombaton és vegyünk részt az éjszakai fürdőzésen is.
Lillafüred

5/10 Lillafüred

Ha igazán romantikus helyet szeretnénk magunknak, válasszuk Lillafüredet. Töltsünk el a gyönyörű kastélyszállóban néhány meghitt éjszakát, a szálló előtti tavon pedig akár csónakázhatunk is kedvesünkkel.
A környéken rengeteg botanikai ritkaságokat láthatunk, ha pedig turistáskodni szeretnénk, akkor vegyük igénybe a környéken található számtalan útvonala egyikét. Tegyünk egy rövid utazást az erdei vasúttal, kóstoljuk meg a környékbeli pisztrángot és semmiképpen se hagyjuk ki a Fátyol vízesést sem.
Martonvásár

6/10 Martonvásár

Gyönyörű kastély egy gyönyörű park közepén: ez Martonvásár. A Brunzvik család a kietlen pusztaságon hozta létre gyönyörű parkját, melyben olyan ritka fafajtákat is láthatunk, mint a mocsári ciprus, a juhar vagy a platán.
A parkon átfolyó Szent László patakot felduzzasztották, így egy mesterséges tavat hoztak létre. Igazi romantikus őszi sétát tehetünk a parkban, fahídon át besétálhatunk a szigetre, ahol nyaranta Beethoven művei hallhatóak.
Zirc Kép forrása: Zirc.hu

7/10 Zirc

Méltán híres apátságáról és gyönyörű arborétumáról, melyek a 12. században itt letelepedett cisztercieknek köszönhetőek.
Az arborétumban közel 600 különböző fa- és cserjefaj látható, melyek ilyenkor ősszel különösen ideális helyszín egy igazán romantikus kirándulásnak.
Tihany

8/10 Tihany

A Balaton talán legromantikusabb helyszíne. Ha felsétálunk a apátságig, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, és kipróbálhatjuk a híres tihanyi visszahangot is.
Ha különösen romantikus kedvünkben vagyunk, kiabáljuk a Visszhangkőről párunk nevét, vagy azt, hogy „szeretlek”!
Szentendre

9/10 Szentendre

Különösen bájos hangulatú sikátorokkal teli belvárossal, és gyönyörű Duna-parttal rendelkező kisváros. A belváros legnagyobb része csak gyalogosan látogatható, így készüljünk fel hosszú, hangulatos sétára.
Ha szeretjük a néprajzot, akkor ejtsük útba a Skanzent is, ahol hagyományos népi építészetet és népi életmódot mutatják be a látogatóknak.
Budapest, Városliget

10/10 Budapest, Városliget

Akár itt lakunk, akár nem, néhány napra csináljunk úgy, mintha turisták lennénk Budapesten. Látogassunk el a Városligetbe, ahol egész napos programunk keretében meglátogathatjuk a Vajdahunyad várának és a Jáki templom mintájára készült épületeket, vagy sétálhatunk a városligeti tó körül.
A liget szomszédságában találjuk a Főváros Állat- és Növénykertet, a Fővárosi Nagycirkuszt, valamint a Vidám Parkot. Ezek kiváló programokat nyújtanak, ha családostul tervezzük a hétvégét. De hogy az őszi romantikus kikapcsolódás semmiképpen se maradjon el, párunkkal legalább egy órás sétát mindenképpen tegyünk a színes levelekkel megtelt zegzugos Városligetben.