Őszi lakásdekoráció ötletek

, 2011. szeptember 5
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Terméstálak, terméskoszorúk, elsárgult falevelek

Gyűjtsük be az őszi növények terméseit és alakítsunk ki belőlük egy színes és vonzó tálat.

Ha nagyobb kézügyességgel rendelkezünk, akkor akár terméskoszorút is készíthetünk, amely nem csupán a lakásunknak, de a bejárati ajtónak is hangulatos dísze lehet. Néhány vesszőcskéből pár szalag segítségével gyönyörű ajtódíszt készíthetsz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Színes üvegcsék, őszies díszek

Szerezzünk be kisebb átlátszó üvegedénykéket, ezeket töltsük meg tetszés szerint dióval, gesztenyével, apró sütőtökökkel vagy bármiféle őszi terméssel, kreatívan keverhetjük a különféle terméseket és színeket, így gyönyörű, őszi színekben pompázó dekorációt kaphatunk.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Őszi színek a lakásban

Szerezzünk be aranybarna, rozsdabarna, vörös, sárga vagy narancssárga garnitúrát, ágyneműhuzatot, függönyt, vagy díszpárnát.

A lakás ilyen színekben tündökölve garantáltan biztosítja a kellemes és barátságos őszi hangulatot.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 Színes kerámiák, cserepes virágok

Érdemes ezekkel is feldobnunk a lakást ősszel, hiszen az őszi virágok valamiféle édes hangulatot hoznak be a lakásba. A cserepes virágok közül választhatjuk a cikláment, a begóniát, az azáleát és a koral virágot is.

Arra ügyeljünk, hogy ne öntözzük túl őket és ne legyenek túl meleg helyen sem a virágok. A színes kerámiákat a hangulatodnak megfelelően díszítheted apró kis őszi termésekkel is.

A konyhát megtölthetjük színes, akár őszi terméseket megjelenítő kerámiákkal (kancsók, tárolóedények, bögrék).

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Pot-puri

Használd fel a száraz virágokat is a díszítésre. Például a szárított rózsák tökéletesek erre a szerepre. Tegyél ehhez a kompozícióhoz pár csepp illóolajat és máris tökéletes az őszi hangulat.

Ezen kívül persze számos szárított növény éke lehet a lakásnak egy-egy szép vázában, válasszunk csipkebogyót, vagy bármilyen más őszi növényt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Színek a konyhában

A konyhai kiegészítőkkel is feldobhatod a lakást, ha beszerzel egy-két őszi színekben pompázó vázát, poharat, kancsót és tányért.

Neked és a családnak is sokkal vidámabban fog indulni a reggel egy ilyen színes őszi készlettel.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Tökdíszek

Az ősz elengedhetetlen kelléke a tök, amely nem csupán finom, de dekorációnak is kiváló. Önmagában, de egy kis kreativitással is fantasztikus dísze akár a lakásnak, akár az udvarnak.

Sokféleképpen dekorálhatunk a tökökkel, elég ha csak valamiféle mintát vésel bele, azonban ha igazán profi akarsz lenni, akkor szerezz be különféle színű tököket és vágj ki belőlük ugyanakkor is köröket, vagy akár kis háromszögeket, a kis darabokat illeszd az eltérő színű tökökbe, így vidám és színes díszt kapsz, amelyet mindenki csodálni fog. Halloween idején pedig akár a töklámpás elkészítésével is megpróbákozhatsz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 Gyertyák

Az őszi dekoráció elengedhetetlen kellékei a gyertyák. Itt is részesítsd előnyben az őszi színeket és illatokat, bátran játszhatsz a gyertyák méretével is.

A gyertyatartókat pedig szintén feldobhatod kis szalagokkal, őszi termésekkel, de akár falevelekkel is. Ki ne érezné jól magát egy őszi este, egy gyertyafényes és illatos lakásban?

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook