Művirágok selyemből, fából, fémből

, 2012. május 18
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Cserepes

A művirágok esetében azokat az elképzeléseket a legnehezebb megvalósítani, amikor a cél az, hogy az ember alkotta tárgy minél jobban hasonlítson az élő modellre. Szerencsére ma már egyre és egyre jobb virágutánzatok készülnek, és a színük is jobbára hihető árnyalatokban pompázik.

Ennek ellenére nem érdemes a legszembetűnőbb helyekre tenni az ilyen „növényeket”. Lényegüket tekintve inkább hézagpótlók, vagyis akkor használhatjuk őket, ha olyan helyre is szeretnénk szépséget csempészni, ahol a természetese fény hiánya miatt az élő növények nem maradnak életben.
Következő lap »
Selyemvirág

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Selyemvirág

A vágott virágot imitáló alkotásokkal is érdemes nagyon csínján bánni. Nem csak azért, mert kifejezetten ízléstelen megjelenésűek is vannak köztük, hanem azért is, mert ha azt akarjuk, hogy legalább kis mértékben élethűek legyenek, akkor bizony nem szabad tömött bálákban a virágfejeket beleerőltetni a vázába. A tényleg mutatós eredményér használjunk zöld leveleket is, természetesen itt is selyemből.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ahogy a mondás tartja olcsó húsnak híg a leve. Vagyis igaz, hogy olcsón is hozzá tudunk jutni selyemvirágokhoz, de ezek tartóssága és megjelenése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után. A drágább megoldások, bár valóban elég borsos áruk van, sokkal teljesebben imitálják a vágott virágok bólogató, színes fejeit és leveleit.

Következő lap »
Plüss

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Plüss

Ha nem az a célunk, hogy a virágunkról mindenki azt higgye, hogy évek óta nevelgetett, vagy frissen vágott élő dísz, akkor az sem baj, ha ráerősítünk arra a hatásra, hogy az adott növény közelről sem eredeti. Ebben az esetben ideális döntés lehet, ha plüss virágot választunk.

Tapintása és vidám, gyerekrajzszerű megjelenése kedves és vicces látványt nyújt. Amikor egy ilyen alkotásra pillantunk, senkinek nem az jut eszébe, hogy művirágot szemlél, igaz, meg sem próbálja életszerűen utánozni a virágokat.
Következő lap »
Fa

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Fa

Szintén olyan megoldás, ahol nem az a cél, hogy az imitáció tökéletes legyen. Az előzőekkel ellentétben azonban itt természetes anyagot használnak a növények elkészítéséhez. Amiatt, hogy a fa viszonylag robusztus, általában nem a legkecsesebb virágokat alkotják meg belőlük.

A tulipánok és például a kálák gyönyörűen kialakíthatóak ebből az anyagból is. A fa régóta használatos a lakásbelsőkben és az ebből alkotott virágok egy kicsit falusias, bensőséges hangulatot ébresztenek az őket szemlélőkben.
Következő lap »
Papír

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Papír

Papírból többféleképpen is előállíthatunk virágokat. Amikor szakembertől jutunk hozzájuk, akkor általában csak a virág feje készül ebből, a többi rész erősebb anyagokat kíván. Ezeknek a növényeknek a kialakítása nagyon ügyes, meglepően élethűen képesek utánozni velük egy-egy krizantémot vagy éppen dáliát.

A másik lehetőség, ha a saját kézügyességünkre támaszkodunk, és elkészítjük mi magunk. Ehhez nem kell más, csak néhány színes papír, és egy origami könyv, melynek segítségével lépésről-lépésre alkothatjuk meg a saját művirágunkat.
Következő lap »
Kovácsoltvas

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Kovácsoltvas

Szintén egy olyan megoldásról van szó, mely nem próbálja elhitetni a szemlélővel, hogy élő virágot néz. A kovácsoltvas növények azonban nagyon elegánsak és természetesen tartósságukat tekintve is messze túlszárnyalják a művirágok többségét.

Nem árt nekik a macska karma, nem törnek könnyen (sőt), és akkor sem lesz semmi bajuk, ha az időjárás viszontagságainak tesszük ki őket. Ellenben biztosan különleges meglepetést szerezhetünk általuk, hiszen örök emlékek, és azok ízlését sem sértik, akik eleve elzárkóznak a művirágot tartásának lehetősége elől.
Következő lap »
Gyurma

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Gyurma

Akár a gyerkőcök is elkészíthetik színes gyurmából a megálmodott virágokat, sőt készíthetnek neki vázát vagy egyéb tartóedényt is. Szerezzünk be olyan gyurmát, amely megköt, így sokáig gyönyörködhetünk a "műalkotásokban". Kapcsolódó:
Gyönyörű virágdíszek otthonra vagy esküvőre is: így készítsd el őket

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu google