Misztikus óvó talizmánok

, 2012. április 23
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Jin és Jang

A szimbólum senki számára nem ismeretlen. A tényleges jelentésével azonban már annál kevesebben vannak tisztában. A taoista filozófia egyik legfontosabb jele tulajdonképpen az egyensúlyt hivatott leírni. Azokat az erőket mutatja be, amelyek felépítik a világmindenséget és egymással szemben állnak.

Sokan tévesen a férfi és a nő szimbólumaként azonosítják, de ennél jóval többet jelent. A nappal és az éjszaka, a férfias és a nőies, a lágy és a szilárd- vagyis olyan fogalmak összessége, melyek egymással ellentétesek, de a másik nélkül egyszerűen nincs értelmük, elveszítik létüket.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Ankh

Nagyon ősi szimbólum, mind az egyiptomi, mind a kopt keresztény kultúrkör előszeretettel használta. A hurokban végződő kereszt az élet kulcsa, a hatalom, bölcsesség és a halhatatlanság szimbóluma. A kereszt alapvetően az emberfeletti hatalom és erő jelképe, a kör a meg nem szűnő élet szimbóluma.

Ezen kívül jelentette még a hajót is, mely a lelkeket szállította az alvilágba Egyiptomban, illetve feltűnik a kultúrához tartozó minden főbb istenség és megistenült fáraó kezében is. Az ankh hurka ezenkívül a felkelő nap szimbóluma is, a keresztező vonal a horizont, a függőleges pedig a fénybe vezető út.

Általános védelmi funkciója van, elűzi a gonoszt és a betegségeket, valamint hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Aum (Ohm)

A keleti kultúrkör egyik legfontosabb és legelterjedtebb szimbóluma. Jelentése igazából nem megfogható. A legenda szerint, amikor a teremtő hatalom létrehozta a világot, ez a hang hallatszott, ennek következtében lett a semmiből anyag. A mantrát, vagy mágikus formulát a meditációknál használják.

Amikor valaki kimondja, a testében és a levegőben is olyan rezgések kezdenek terjedni, melyeknek gyógyító hatása van. Amulettként viselve is kifejti gyógyító hatását, kibocsátja magából a jótékony rezgéseket.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Fatima keze

Eredetileg Mirjam keze, aki Mózes és Áron testvére. A muzulmán kultúrkörben Fatima, Mohamed lányának jelképes keze. Lényege, hogy névadói erényes nők voltak, így a kéz megóv a szemmelveréstől, illetve általános védelmi funkciója is van.

Egy másik értelmezésben maga a kéz az, ami óvón borul az ember fölé, az ötös szám pedig, varázserejénél fogva, elűzi a rontást és a gonosz démonokat.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Hórusz szeme (udzat szem)

Az egyiptomi isten, Hórusz a bátyjával, Seth-el vívott harca során elvesztette az egyik szemét. Azt később Toth isten rakta össze, és helyezte vissza hórusz arcába.

Maga a szimbólum a teljességet és a napot, vagy a holdat jelképezi, attól függően, hogy a jobb (nap) vagy a bal (hold) szemről van szó. Mint minden ilyen szimbólum, hóruszé is a szemmelverés ellen jelent hathatós védelmet, elhárítható vele mindenféle rontás.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Salamon pecsétje

A két, egymásba fordított háromszög nagyon is ismert szimbólum, csak éppen a nevével nem nagyon vagyunk tisztában. Igazából a jel régebbre nyúlik vissza, mint az uralkodó kora, ám innen ered funkciója. Mindenkinek szerencsét hoz, valamint segít meghozni a helyes döntéseket.

Nem véletlen, hogy a mondák bölcsként emlékeznek a legendás Salamon királyra, hiszen ez a szimbólum segítette uralkodását. Elkészítése nagyon nagy precizitást igényel, mivel ha akár csak egyet is elrontanak, akkor oda a talizmán ereje.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter