Kis magyar hegyi falvak, a hazai egzotikumok

, 2013. június 8
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!
Következő lap »
Mátraszentimre

Fotó: vindornyalakimesekfalva.hu, oreghegy-vindornyalak.hu

1 / 6 Vindornyalak

Bár a neve talán mulatságosan hangzik, Vindornyalak valójában egy bájos kis község a Keszthelyi-hegységben. Mivel Hévíztől csak 12 kilométerre fekszik, nem kell messzire menni a nagyobb város nyújtotta kikapcsolódási lehetőségért sem, de Vindornyalakon is akad látnivaló.

Mivel a település a 15. századtól a Hertelendy család birtoka volt, látnivalóként itt áll ma is a Hertelendy kúria, de akit érdekel a néprajz, annak a 19. századi zsellérházakat is érdemes felkeresni. Ha pedig a hazai borok szerelmese vagy, semmiképpen se hagyd ki a Bormúzeumot.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!
Következő lap »
Bakonybél

Fotó: matraszentimre.hu

2 / 6 Mátraszentimre

Mátraszentimre az ország legmagasabb pontján fekvő települése, így talán nem is kell ragoznunk, milyen pazar környezet várja az ide látogatókat. A zöld dombok és virágos rétek mellett a település kőből épült temploma igazi filmbe illő díszletként áll a kis falu fölött.

A Heves megyei település környékén több lehetőség is van kirándulásra, szinte bármerre indulsz el, biztosan csodálatos tájkép fogad majd.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!
Következő lap »
Noszvaj

Fotó: bakonybel.hu

3 / 6 Bakonybél

A Bakony az egyik legszebb magyar tájegység, Bakonybél pedig egy igazi kis gyöngyszem az itteni települések között. Az ország legszebb falvai között számon tartott Bakonybél a smaragdzöld mezőkről és a környéken található kilátókról híres, melyek mindegyikéről lélegzetelállítóan szép panorámában gyönyörködhetsz.

A környéken egyébként több tó, barlang és tanösvény is található, íg igazi földi paradicsom ez a kirándulások szerelmeseinek.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Noszvaj

Noszvaj Egertől 10 kilométerre, a Várhegy lábánál fekszik a Kánya patak völgyében. Szinte néhány lépésre található a Bükki Nemzeti Park, így a festői környezet és a tökéletes kirándulóhelyek garantáltak, de a településen belül is akad látnivaló.

A De la Motte-kastély ma múzeumként látogatható, az egykori Galassy-kastély pedig ma hotelként üzemel. A XIX. században kiépült pincék remek lehetőséget kínálnak egy kis esti borozgatásra,ahol kipihenhetitek a kirándulás fáradalmait.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Brennbergbánya

Brennbergbánya Soprontól 12 kilométere fekvő, tiszta levegőjű kis falu, igazi alpesi hangulattal. Egykoron szénbánya működött itt, ennek aknái közelében épültek fel az itt álló lakóházak, így a falu szellős, kicsit szétszórt szerkezetű, ami csak tovább erősíti a világ vége mögötti érzést.

Brenngerbányát erővel borított hegyek ölelik körül, a település legnagyobb vonzereje is maga a festői környezet, de az sem utolsó szempont, hogy akár gyalogosan, az erdőn átvezető turistaúton is megközelíthető a mozgalmasabb programokkal is kecsegtető Sopron.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Nagybörzsöny

A Pest megyei Nagybörzsön a Börzsöny-patak partján fekszik, keleti oldalát már erdő borítja, a település nagy része pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekszik.

Azon túl, hogy Budapestről is könnyen elérhető, és meseszép környezet várja a kirándulni vágyókat, a helyiek azt is felfedezték, hogy a falusi turizmus kiváló lehetőségeket rejt: van itt házi lekvár, házi sütemény és házi kolbász, de az ide látogatók között népszerű a vízimalom, a kisvasút és a bányásztemplom is.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu pinterest