Csirke almaborral és sonkával

Csirke almaborral és sonkával

Címlap / Életmód / Receptek / Csirke almaborral és sonkával

Egy kevés sonka feldobja még a legegyszerűbb csirkemelles receptet is. Kínáld brokkolival, illetve fehér és vadrizs kombinációjával.

Hozzávalók

– 4 fél bőr és csont nélküli csirkemell
– 1⁄4 teáskanál só
– 1⁄4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
– 2 szelet sonka, feldarabolva
– 1⁄4 pohár felaprított hagyma
– 3⁄4 pohár édesítetlen almabor
– 1⁄2 pohár húsleves

Elkészítés

– Közepes láng felett süsd ropogósra a sonkaszeleteket egy nagy serpenyőben. Amikor elkészült, szedd ki a serpenyőből és tedd helyére a csirkemellet. Süsd oldalanként 6-6 percig, majd szedd ki a serpenyőből. Tartsd melegen.

– A serpenyőben pirítsd a hagymát körülbelül 2 percig. Add hozzá az almabort és a húslevest, főzd fel és közben kavargasd. Kapard meg a serpenyőt, hogy a megpirult részecskék meglazuljanak, majd főzd további 5 percig. Keverd bele a megpirult sonkát, majd szószként kanalazd a csirkemellre.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!