Kedves kisállatunk, a vadászgörény

, 2012. július 6
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Örök gyerekek

Néhány állattal ellentétben a vadászgörények sosem nőnek fel, lelkileg örökké gyerekek maradnak. Hogy ez miben mutatkozik meg? Leginkább a játékosságukban, ugyanis olykor kutyákat megszégyenítően képesek labdázni, apportírozni. Mivel társas lények, órákig el tudnának játszani egymással, de még velünk is.

Ekkor szeretik bekapni az ember ujját, de ne féljünk, a macskákhoz hasonlóan nem harapnak bele nagyon, csupán játékosan megfogják. Ha többet tartunk, akkor imádnak egymással birkózni, ami számunka véres harcnak tűnhet, pedig teljesen ártalmatlan szórakozásról van szó.
Következő lap »
Kíváncsiságuk határtalan

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Kíváncsiságuk határtalan

Sok mindenben hasonlítanak a macskákra, többek között a kíváncsiságukban. Minden érdekli őket, ezért legyen előttük doboz, táska, bevásárlószatyor, csizma, azokba folyton belebújnak, hátha találnak bennük valami értékeset.

Kíváncsiságuk persze itt nem merül ki, mivel természetesen ami előttük van, azt muszáj is megkóstolniuk- ezért a mérgező növényeket, apró tárgyakat a biztonság kedvéért ne hagyjunk elő a szobában! Ezen kívül imádnak a szabadban sétálni, új környezetben, új szagokkal megismerkedni, így ha kivisszük őket, érdemes pórázra tenni őket, nehogy az ösztöneik elvigyék tőlünk.
Következő lap »
Étrend

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Étrend

Mivel a vadászgörény ragadozó állat, táplálékának 70-80%-a mindenképp hús kell, hogy legyen, hogy hosszan megőrizhessék egészségüket. Fontos, hogy ne ragadjunk le egyfajta eledelnél, próbáljuk meg minél változatosabban etetni őket, például tojással, sajttal, valamint rengeteg zöldséggel és gyümölccsel, hogy megkapják a számárukra szükséges vitaminokat.

Amennyiben úgy érezzük, kedvencünk eléggé válogatós, akkor néha adjunk neki táplálékkiegészítő tablettát.
Következő lap »
Tanítás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Tanítás

Sokan azt hiszik, a görényeket nem lehet tanítani, pedig kellő türelemmel több mindent el lehet náluk érni. Az első, amit meg kell tanítani nekik, az a harapdálásról való leszokás, de ez általában különösebb gondot nem szokott okozni, csakúgy, mint az alomra szoktatás, amit már az első nap el kell kezdeni.

Fontos, hogy sose büntetéssel, hanem dicsérettel neveljük, ha mégis vlm. rosszat csinál, elég nekik egy határozott nemet mondani. Ezen kívül legyünk velük következetesek, mivel ha egyszer megengedünk nekik valamit, máskor meg nem, akkor nem fogják érteni, mit várunk el és összezavarodnak.

Következő lap »
Kisgyermekek mellett

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Kisgyermekek mellett

Nagyon kicsi gyermekek mellé inkább ne vegyünk görényt, várjuk meg, míg egy kicsit nagyobb lesz. Bármennyire is háziasítottuk, mégis erősen él bennük az ösztön, ezért ha fenyegetve érzik magukat, erősen harapnak.

Persze idősebbek mellé már nyugodtan beszerezhetünk egy-egy példányt, de előtte magyarázzuk el, mit lehet velük tenni és mit nem, és csakis óvatosan közelítsen feléjük.
Következő lap »
Ketrecben, vagy szabadon?

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Ketrecben, vagy szabadon?

A görényeket lehet ketrecben és szabadon is tartani, mégis tanácsos eleinte, illetve éjszakára egy nagyobb ketrecbe tenni, hogy még véletlen se essen bajuk.

Amúgy ha megbízunk bennük, akkor akár egész nap is szabadon kószálhatnak a lakásban, de azért az egyik szemünk mindig legyen rajtuk!
Következő lap »
Egészség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Egészség

A vadászgörények alapjában véve egészséges és szívós állatok, mégis a nagy hőségtől, valamint a huzattól óvjuk őket, mert azokra kifejezetten érzékenyek. Ezen kívül könnyen a bundájukba mehetnek különböző paraziták, ezért őket is kell kezelni kullancs-és bolhariasztóval.

A legjobb, ha ultrahangos készüléket veszünk, mivel egyrészt akkor vegyszermentes maradhat a kedvencünk, másrészt igazán hatásos védekezési módszer. Sajnos kisebb balesetek gyakran érhetik a görényt, mivel kíváncsiak és fürgék, ezért előfordulhat, hogy leesnek valahonnan, beleisznak vegyszeres vízbe, megégetik magukat, stb., de ezeket megfelelő elővigyázatossággal kiküszöbölhetjük.
Kapcsolódó:
6 dolog, amit tudnod kell, mielőtt élő nyuszit veszel

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!

Kézműves termékek

Bien.hu pinterest