Így fogsz magabiztosabbnak tűnni

, 2012. június 11
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Szemkontaktus

Az arcon két részünk az, ami a legjobban árulkodik rólunk. Ezek a szemünk, valamint a szájunk. A szemkontaktus megléte, időtartama, esetleg hiánya megmutatja, mennyire vagy nyitott, ellenséges, vagy visszahúzódó. A magabiztos tekintet nyílt, csillogó és érdeklődő.

Fontos, hogy bemutatáskor mindig nézzünk egyenesen a másik szemébe, igaz, alapnak tűnik, de rengetegen elfelejtik. Ez általában önbizalomhiányra utal, de elsőre szerény helyett udvariatlannak gondoljuk az illetőt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Száj

Ahogy írtuk, a szem és száj a legárulkodóbb. A magabiztos, határozott, nyugodt emberek szája telt (akkor is azt a benyomást kelti, ha épp cérnavékonyságú), nincs szorosan összezárva, és sokszor mosolyra görbül.

A görcsösség itt feltűnően megmutatkozik, tehát fontosabb eseménykor- pl. állásinterjún- ne zárd össze, ne harapdáld és ne csücsöríts!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Testtartás

Az, hogy egyenesen üljünk, és kihúzzuk magunkat járás közben, az szerencsére tanulható, így elég jól befolyásolható. Persze ez se menjen át görcsösségbe, mert egy karótnyelt látványa se kelt pozitív benyomást, tehát a lazaságot ennek ellenére ne hagyd magad mögött!

A testtartás röviden elárulja, hogyan éli meg az egyén az adott helyzetet, milyenek a dominanciaviszonyok. Amikor nem érezzük magunkat komfortosan, akkor zárt tartásunk lesz, karunkat, lábunkat keresztezzük. Ezt a pozíciót soha ne használjuk értekezleteken!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Ne érintsd túl gyakran az arcod, nyakad

Természetesen a kezünket ne tartsuk szorosan magunk mellett, tehát nyugodtan gesztikuláljunk velük, de bizonyos dolgokra nem árt odafigyelni. Ilyen például, hogy ne nyúljunk sokszor a fejünkhöz, mert az zavarra utal, főleg, ha a szánkhoz, vagy a nyakunkhoz érünk.

Bár azt hozzá kell tenni, ha az arcunkhoz érintjük egy, vagy két ujjunkat, akkor az az érdeklődés és a figyelem jele, de csak akkor, ha a fejünk nem nehezedik rá.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Hangerő

Persze mindenkinek megvan a maga hangereje, viszont az érezhető, hogy ha valaki eltér a sajátjától. Fontos, hogy megtaláljuk a középutat, tehát ne beszéljünk se túl halkan, se túl hangosan.

A másik, amire oda kell figyelni, hogy a magabiztos emberek csengő, dallamosabb hangon beszélnek, míg azok, akik feszengnek, hangjuk gépies és monoton.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Hangszín

Tudtad, hogy a mélyebb hangszín mindig őszintébben szól, mint ha magas hangon beszélnél? Amikor idegesek és feszültek vagyunk, akkor kissé fejhangon beszélünk, és a hangszalagoknak csupán a felső része rezonál, így hanguk kissé hamiskásabb lesz.

A nyugodt, magabiztos emberek inkább mellhangon beszélnek és a szalagok teljes egészükben rezegnek.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Lábak

A lábak gyakran jobban árulkodnak, mint a testtartás, mert az idő folyamán megtanuljuk szabályozni a mozdulatainkat, mimikánkat. A lábak általában az asztal alatt vannak, kevésbé figyelünk rá, így ezekről gyakran elfeledkezünk.

Állásinterjún pont ezért nézik ezt a testrészünket is, mivel a magabiztos emberek nem rázzák, nem keresztezik gyakran, hanem nyugodtan egymás mellett pihennek. A nők gyakran teszik keresztbe lábukat, ez csak akkor jelent szorongást és önbizalomhiányt, ha a lábak erősen össze vannak szorítva.
Vannak olyan népek, pl. a japánok, akik éppen ezért az üvegasztalt preferálják, mert így jó rálátás van erre a részre is.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu pinterest