Így ápold a hosszú hajad, hogy egészségtől fényes legyen

, 2013. június 24
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Szilikonmentes hajápolás

Manapság egyelőre jóval nehezebb szilikonmentes hajápolókat kapni, mint olyanokat, amik tartalmaznak belőle egy jó adagnyit. Az ok egyszerű: a szilikon bevonja a hajszálat, így az könnyen fésülhető, selymes és fényes lesz, aminek nagyon tudunk örülni, annak viszont már kevésbé, amikor ez a réteg jóformán lekopik.

A szilikon ugyanis szinte megfojtja a hajszálakat, nem hagyja, hogy a hatóanyagok felszívódjanak. Magyarán hiába veszel több ezer forintért jó minőségű hajápolót, ha szilikonos sampont/balzsamot/pakolást stb. használsz, akkor kidobott pénz az egész.

Érdemes minél hamarabb áttérni a szilikonmentes hajápolásra, melynek eredményeként a hajad kezdetben garantáltan sprőd lesz, de a megfelelő gondoskodás mellett gyorsan magához tér majd.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Óvatos kibontás

A haj vizesen, nedvesen mindig jóval érzékenyebb, mint szárazon, ám ezt sokan figyelmen kívül hagyják, és gond nélkül nekiesnek a tincseiknek, hogy a gubancokat eltávolítsák.

Erre a célra egyáltalán nem jó sem a fém eszköz, sem maga a kefe, csak és kizárólag a műanyag, vagy fa fésűk lehetnek hasznosak. Ha ezeket használod, akkor egy lépéssel már közelebb kerültél a célodhoz, de arra is nagyon ügyelned kell, hogy részenként, óvatosan bontsd szét a hajszálaidat, semmiképpen se tépd, dörgöld, mert megsérted a felszínüket.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Minimális hőhatás

A megfelelő fésülködés mellett az ugyancsak elengedhetetlen, hogy minél kevesebb hőhatásnak tedd ki a frizurádat. Hagyd, hogy magától száradjon meg, amikor csak lehet, de ha mégis be kell vetned a hajszárítót, akkor azt tartsd távol a fejedtől, és használd alacsony fokozaton.

A hajsütővas és a hajvasaló szintén nem a jó barátod, ha hosszú frizurát szeretnél, de szerencsére ma már kaphatóak hőfokszabályzóval ellátott termékek is. Érdemes egy ilyenre beruházni, majd a lehető legalacsonyabb fokozaton használni a készüléket.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Rendszeres vágás

A hosszú haj ápolásához éppúgy hozzátartozik a rendszeres hajvágás, mint egy rövidebb frizura esetén. Nem csak azért, mert így a hajad egészségesebb és szebb lesz, hanem mert sokkal jobb, ha a fodrász vágja le azt, amit egyébként is muszáj, mintha magától törne le a hajszál, példának okáért sokkal feljebb, mint ahogy az ildomos lenne.

Ezért tűnik úgy, hogy gyorsabban nő a haj, ha levágatják 2-3 havonta a végét, de a valóság az, hogy egy sokkal egészségesebb és ragyogóbb frizura lesz a végeredmény, ha szakember végzi a javításokat.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Pakolás hetente legalább egyszer

Még a legegészségesebb hajnak is szüksége van rá, hogy hetente egyszer kiemelten foglalkozzanak vele. Milliónyi pakolásreceptet találsz az interneten, nem is beszélve a drogériák, fodrászkellékesek kínálatáról.

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen neves márkák használnak szilikont termékük eladása céljából, egyértelműen jobb a természetes alapanyagok között keresgélni, de erről természetesen mindenki maga dönt.

A lényeg, hogy hetente egyszer néhány órára tegyél fel egy hajpakolást a hajadra, tekerd be a fejedet folpakkal, majd egy vastag törölközővel, végül pedig alaposan öblítsd le a tincseidet.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Gondos hajvégápolás

Annak érdekében, hogy minél kevesebbszer kelljen szépítő hajvágásra menned – a fentiek betartásán felül –, kiemelten ügyelned kell a hajvégeid állapotára.

Erre a rendszeres hajpakoláson felül a legjobb, ha különböző olajokat vetsz be (pl. argán, olíva, kókusz, ricinus), melyeket, ha nagyon kis mennyiségben használsz, akár fent is hagyhatsz a szálak végein. Így egyben a fésülést is megkönnyítheted egy természetes, szilikonmentes oldattal.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu pinterest