Horoszkóp tévhitek: Az igazság a csillagjegyedről

, 2012. szeptember 21
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 12 Kos

Tévhit 

A Kosokról elterjedt, hogy forró fejűek, könnyen dühbe gurulnak, türelmetlenek és telhetetlenek. Szeretnek parancsolgatni, mindeközben meggondolatlanok és szervezetlenek. Csodálatos ambíció, rettenthetetlenség és kalandvágy van az ereikben.

Igazság

A Kosok jellemére valamelyest igazak a fenti állítások, de sokkal szelídebb mértékben. A legtöbb Kos energiájához bölcsesség is párosul, gondolkodó ember aki ugyanannyira képes szelíd is lenni, mint robbanékony.

Aki a Kos jegyében született, szerencsésnek érezheti magát, mert személyiségét jól fel tudja használni az életben, és rendkívüli teljesítményre képes. Akaratereje páratlan, minden nehéz helyzetből meglátja a kiutat.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 12 Bika

Tévhit

Elterjedt tévhit a Bikákról, hogy lassú, makacs személyiségek, akik szeretnek a jóban dúskálni, sőt, kifejezetten kapzsik. Tévhit, hogy a bikák nem tudnak betelni az élet apró, finom örömeivel és mindig többet akarnak.

Igazság

A Bikák közel sem makacsok, könnyen alkalmazkodnak és laza viselkedésük van. Érzéki emberek, akik képesek értékelni a minőségi életet, de közel sem nevezhetők materialistának. Épp ellenkezőleg, legtöbbjük inkább idealista. Szeretnék, ha életükből a legtöbbet tudnák kihozni, és semmi sem állítja meg őket céljaik elérésében.

Legnagyobb áldásuk az ösztönös igazságérzetük, ezért képesek a legjobb fajta világi törekvésekre és a legokosabb barátságkötésekre. Ha sikerül bízniuk az életben és józan ítélőképességükben, gördülékeny életútjuk lesz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 12 Ikrek

Tévhit

Úgy tartják az Ikrek szülöttek nagyon beszédes, közlékeny emberek, ezért állítólag alkalmasak kereskedelmi és meggyőzőképességet igénylő munkákra. Szeretik gyűjteni a triviális információkat és tele vannak kérdésekkel. Azt is tartják, hogy a csillagjegy szülöttje tele van ellentmondásokkal, hajlamos a hangulatingadozásokra.

Igazság

Az Ikrek egyértelműen elfoglalt ember, aki állandóan aktívan tartja érdeklődő elméjét, és különösen élvezi az információ cserén alapuló beszélgetéseket. Azonban nem minden Ikrek csillagjegyű szereti a társaságot, vagy van jó meggyőző képessége.

Egyesek igencsak félénkek, de szeretik ha problémát kell megoldaniuk. Nem gyakrabban történik velük hangulatingadozás, mint bárki mással, bár tény, hogy rendkívül gyorsan képesek hangulatot váltani.

Az Ikrek csillagjegyű személyek képesek a dolgokat mindkét irányból megközelíteni, ez a fajta rugalmasságuk pedig jó üzleti érzéket jelent. Az Ikrek jó barát, aki mindig segítőkész és megértő.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 12 Rák

Tévhit

A köztudat szerint a Rákok hiszékeny, kedves természetű egyének, akik a légynek se tudnak ártani. Félénk személyiségük miatt legtöbbet otthon, biztonságban szeretnek lenni, békés, kényelmes családi életre vágynak. Ők azok, akik szívesen élnek másokért és áldozzák fel magukat.

Igazság

A Rákok közel sem ilyen puhányak, mint amilyennek látszanak. Borzasztóan kemény "páncéllal" vonják be magukat és képesek nagy felhajtást csinálni apró dolgok miatt.

Haragjukat addig tartogatják, amíg életük egy keresztútjához nem érnek, de akkor nem tudják magukban tartani érzéseiket. A Rákok tévedhetetlen belső radarral vannak ellátva. Szenvedélyesek azokkal, akik igazán számítanak nekik. Mindig tudják miért, mit kell cselekedjenek és ritkán tévednek.

Ugyanakkor maximalisták is, a jó soha nem elég jó számukra, és ez az életszemlélet segíti őket a sikerekhez. Csak arra kell figyeljenek, hogy elegendő önbizalmuk legyen.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 12 Oroszlán

Tévhit

Az Oroszlánok a közhiedelem szerint pimaszul előkelők, bátrak és merészek, rengeteg önbizalommal rendelkeznek. A csillagjegy szülöttei le vannak nyűgözve saját szépségüktől és lehengerlő stílusuktól.

Igazság

Persze van egy szemernyi igazság ebben a merész, önbizalommal teli magatartásban. Valójában azonban az Oroszlánok ugyanúgy képesek a szenvedésre, mint bárki más. Harcolnak céljaikért és mindeközben valóban ki tudnak harcolni maguknak egyfajta tiszteletet mások szemében.

Még ha a legmélyebb kétségbeesés is lesz urrá rajtuk, akkor is képesek vonzóak, nyugodtak és tettrekészek maradni. Bár Oroszlánként születtek, gyakran cicaként viselkednek. Néha szükség van megmutatni az agyarakat, harcolni és győzedelmeskedni!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 12 Szűz

Tévhit

Úgy tartják, a Szüzek mindig pontosak, pedánsak és rendezettek. Gyakran fontoskodók és kényesek. A Szüzekről azt gondolják, hogy a részletek megszállottjai és kíváló szakértők. A listát követik még a következő jelzők: jó döntéshozó, törvénytisztelő, protokoll tisztelő és szőrszálhasogató. Lássuk azonban az igazságot.

Igazság

Először is a Szűz csillagjegy szülöttei nem a cölibátus jelképe alatt születtek, hanem a termékenység (a szüret királynője) jele alatt, ami az érzékiségre és a bőségre utal. A Szűz valójában szórakozni vágyó ember, aki törekszik a teljes életre, és a dolgokat legjobb képességei szerint csinálja. Amiért szeretik és becsülik az, hogy magas színvonalon képes véghezvinni feladatait.

Egy Szűzre mindig lehet számítani, rend kedvelő, szereti tudni minek hol a helye. A tisztaság igénye nemcsak fizikai, hanem pszichikai is. A Szűz egy nagyon különleges jel, semmit sem kell változtasson magán, hogy sikeres tudjon lenni az életben. Egyetlen negatívum, hogy néha túl kritikus önmagával és a közel állókkal.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 12 Mérleg

Tévhit

A közhiedelem szerint a Mérleg szeret túl sokat mérlegelni, gondolkodni. Minden döntése két oldalú, minden attól függ milyen perspektívából nézi. Úgy tartják, hogy a Mérlegek nagylelkűek, és szeretik egyenlően elosztani a javakat/érzéseket barátaikkal.

Igazság

Szerencsére a Mérlegek személyisége ennél sokkal árnyaltabb. Ők egyáltalán nem megszálottjai az egyenlőségnek. Híresek sármjukról és jó érvelési tehetségükről. Szeretik az "ördög ügyvédjét" játszani, és bár kedvelik az egyenlő helyzeteket, nem bánják ha a mérleg nyelve feléjük billen.

A Mérlegnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy mindent két oldalról közelít meg. Ha úgy érzi biztos valamiben, semmi sem tudja kibillenteni elhatározásából. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 12 Skorpió

Tévhit

A Skorpiókról azt hiszik kellemetlen emberek, akik titokban rosszindulatúak és furkálódók. Úgy tartják, a Skorpiók szeretnek tabu témákról beszélni, néha gorombák és szexőrültek!

Igazság

Szerencsére a tévhitek szinte egytől egyig hamisak. A Skorpió jegy szülöttei valójában szerények, közvetlenek, őszinték és egyáltalán nem rosszindulatúak. Ők nem azért beszélnek tabu témákról, hogy megdöbbentsenek másokat, hisz nem értenek a finomkodó attitűdökhöz, egyszerűen őszinték.

Aki igazán megismer egy Skorpiót, rájön mennyire szerencsés egy ilyen társsal/baráttal. Intenzív érzékenysége miatt folyton bizonyítani akar. Ha sikerül elfogadni, hogy nem tud minden helyzetben a legjobb lenni, akkor sikeres lesz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 12 Nyilas

Tévhit

A Nyilas goromba, átlátszó, felületes típus, aki soha nem engedi, hogy valami/valaki lehúzza őt. A hiedelem szerint teljesen tapintatlan és érzéketlen, de tele van energiával és lelkesedéssel. Állítólag szereti a versenyeket, kalandokat, mindennek a jó oldalát látja és gyanúsan kedveli a szerencsejátékokat.

Igazság

A Nyilasok valóban tudnak mogorvák és ellenszenvesek lenni. Sőt, néha letargikusak és cinikusak is tudnak lenni. Általában azonban a Nyilas finom diplomatikus viselkedésű, mélyen érző és örök optimista. A nehézségek pillanatnyilag letörhetik, de mindig visszatér és megoldást keres problémáira.

A Nyilasok idealisták, akik mindent csodálatosnak szeretnek látni. Szélsőséges látásmódjuk miatt utálják a befejezetlen dolgokat. A Nyilasok szerencsés csillagjegy szülöttei, a dolgok mindig megkeresik őket, ők pedig mindig bíznak szerencséjükben. Ha viszont elkezdik erőltetni szerencséjüket, könnyen megbotlanak - ha viszont egyszerűen csak megtesznek minden tőlük telhetőt, az eredmény varázslatos lesz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

10 / 12 Bak

Tévhit

A hiedelmek szerint a Bak rettentően unalmas, érzékeny, praktikus, szorgalmas és elkötelezett. Állítólag egyetlen célja az életben, hogy összetartsa a dolgokat, híján van a spontaneitásnak és kreativitásnak.

Igazság

Statisztikák szerint a Bakok hisznek a legkevésbé az asztrológiában. Talán azért van ez így, mert túl "földi" emberek, nem szeretnek semmit, ami nem kézzel fogható. Ambiciójuknak köszönhetően jól teljesítenek az életben. Lelkükben rengeteg rejtély és érzékenység van.

Gyakran szenvedélyesek és kalandvágyók, de csintalanságuk intelligenciával párosul. Ha sikerül elegendő hitet fektetniük saját elképzeléseikben, a siker kulcsa náluk lesz.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

11 / 12 Vízöntő

Tévhit

A közhiedelem szerint a Vízöntők hidegek, robot karakterek, akiknek nincs szívük és abszolút nem szenvedélyesek. Állítólag zárkózottak, távolságtartók, nemtőrődömek és rettenetesen különcek.

Igazság

Nos valóban, a Vízöntők kicsit különcök, mert jellemük rendkívül sajátos. Nagyon érzékeny lelkek, akik mélyen törődnek a körülöttük élőkkel. Azért tűnnek néha közönyösnek, hogy elrejtsék érzéseiket. Attól tartanak, ha egyszer szétcsúsznak, nem tudnak helyreállni.

A Vízöntő társaságkedvelő, könnyű vele beszélgetni, megvitatni vele ötleteket és érzelmeket. A Vízöntőnek csalhatatlan ítélete van, képes azonnal tisztán látni és kiismerni embereket. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

12 / 12 Halak

Tévhit

Úgy tartják, a Halak szomorkásak, szeszélyesek, ködös álmodozók, akik a felhők közt élnek. Sokak szerint a Halak ösztöneiknek élnek, nem rendelkeznek a racionális gondolkodás hatalmával. Állítólag megbízhatatlanok, könnyű őket befolyásolni (gyakran káros szenvedélyekre rávenni, mint alkohol vagy drogok).

Igazság

A tévhitek teljesen alaptalanok. A Halak csillagjegy alatt szülöttek intelligens emberek, csodás probléma megoldó képességgel. Könnyen le tudják vonni a következtetéseket. Nyitott elméjüknek köszönhetően meghallgatnak minden érvet, lehetőséget, javaslatot és csak azután döntenek.

Ötleteikkel gyakran irritálják az embereket, pedig érdemes figyelni ösztönös, tévedhetetlen véleményére. Számára akkor tud eljönni a siker, ha figyelmen kívül hagyja a kritikusokat, és saját elképzelései szerint cselekszik.

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook