Furcsa extrém sportok a nagyvilágból

, 2012. július 12
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: odlee.blogspot.com

1 / 6 Guminős úszás

Aki azt hiszi, hogy a guminő a magányos emberek partnere egy csöndes, meghitt szobában, otthon, az nagyon téved. Oroszországban néhány fiatal úgy döntött, hogy felfújható kedvesét bevonja egyéb tevékenységeibe is.

És nem is akármilyen helyszínt választottak ehhez: az Ob folyó jeges vizében rendeznek rövidtávú úszóversenyt, melyben „segítségükre” van a matracként is használható Katja, Szvetlána, vagy éppen Mása.
Következő lap »
Lábujj-szkander

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Lábujj-szkander

Ez a gyönyörű sport Angliából származik. Egy szép napon egy úriember, bizonyos George Burgess, gondolt egy nagyot, és megalkotott egy tipikusan angolt sportot, a lábujjszkandert. A játékszabályok egyszerűek: férfi csak férfival, nő csak nővel versenyezhet.

A cipőket leveszik, a lábujjakat összeakasztják, és a normál szkanderhez hasonlóan megpróbálják a másikat a padlóhoz nyomni. Természetesen a lábakat előzetesen ellenőrzik, a gomba vagy nagy köröm kizárást von maga után.

Következő lap »
Fűnyíróverseny

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Fűnyíróverseny

Honnan máshonnan, mint a haragoszöld és tökéletesen ápolt gyepek őshazájából, Nagy Britanniából. Egy ír autóversenyző, bizonyos Jim Gavin fejében született meg az elképzelés. Az oka az volt, hogy Gavinnek elege lett abból, hogy a választott sportága iszonyú mennyiségű pénzt emészt fel, és úgy gondolta, lehetne ezt kicsiben is.

Így néhány barátjával kitalálták, hogy versenyezzenek fűnyíró traktorokkal. Az ötlet kézenfekvő volt, hiszen mindenki rendelkezett ilyen-olyan apró géppel, ezeket már csak szépítgetni, tuningolni kellett, és már kezdődhetett is az azóta komoly hagyományokat ápoló furcsa, őrült futam, melyben szponzoroknak, reklámoknak helye nincs.
Következő lap »
Extrém vasalás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Extrém vasalás

Ha azt hinnénk, hogy a ruhák gyűrődéseinek eltüntetése unalmas tevékenység, akkor még nem próbáltunk extrémen vasalni. Phil Shaw ötlete nyomán ehhez nem kell más, csupán minél elképesztőbb körülmények között hódolni ennek a háztartási feladatnak, majd ezt lefotózni, és az interneten büszkélkedni vele.

Víz alatt, háztetőn, bungee jumping közben vagy éppen egy mozgó autó tetején, bármi elképzelhető.
Következő lap »
Csobbanós móka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: canada.com

5 / 6 Csobbanós móka

Ha azt hinnénk, hogy csak az angolok pihent agyúak, akkor íme a cáfolat: a kanadai Nemzeti Bombaugró Bajnokság. Nem csalás, nem ámítás, a cél egy gyönyörűen kivitelezett, nagyot csobbanó bomba megugrása. Persze ez még kevés lenne.

A bírák pontozzák a teljes produkciót: a választott ruhát, a „bevonulózenét”, azt, hogy a versenyző milyen művészien kivitelezett mozdulatokkal jut el az 5 méter magasban lévő ugródeszka szélére, valamint természetesen a becsapódás keltette hullámokat. A tét nem kicsi, kerek 2000 kanadai dollár, valamint a szponzor rágógumiból egy évre való adag.
Következő lap »
Repülő róka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Repülő róka

A flying fox nem való az ijedősöknek. Az Új-Zélandról érkezett móka bizony erősen próbára teszi a gyomrot. Ahhoz, hogy kipróbálhassuk a flying fox nyújtotta szórakozást, szükségünk lesz egy kanyonra, valamint egy hosszabb, nagyjából 1-2 kilométeres, 100 méter magasság fölött kifeszített acélsodronyra. Egy ügyes szerkezet segítségével az embert egy hámban, fejjel előre megindítják a kötélpályán.

A súrlódás minimálisra csökkentése miatt bizony rövid időn belül 160 km/h körüli sebességgel száguldhatunk a természet felett, mintha szupermenként utaznánk. A hámba egyszerre három ember fér el, ezért az élmény megoszthatjuk barátainkkal is. Aki kedvet kapott hozzá, annak szerencsére csupán a szomszédba, Ausztriába kell elutaznia, ugyanis már ott is kipróbálható, hogy milyen az, amikor egy róka repül.
Kapcsolódó:
Hol isszák a legtöbb bort? 6 „leg” a nagyvilágban

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook