7 frizuramentő trükk esős napokra

7 frizuramentő trükk esős napokra

Címlap / Stílus / Haj / 7 frizuramentő trükk esős napokra

Rettegsz az őszi napoktól, amikor az időjárás miatt bármikor szénaboglyává változhatnak a nagy műgonddal elkészített – vagy éppen teljesen természetes valójukban pompázó – tincseid? A következő tippek megfogadásával elejét veheted a bosszúságnak!

Védekezz már hajmosáskor!

Ha tudod, hogy csapadékos időjárás közeleg, érdemes jó előre felkészülnöd rá a megfelelő sampon és balzsam segítségével. 

Válassz olyan termékeket, amelyek megakadályozzák az elektrosztatikus hatást, illetve a tincsek hullámosodását. 
Ehhez az „anti-frizz” kifejezést kell keresned a csomagoláson – a száraz hajra való készítmények hiába tűnnek hasonló hatásúnak, nem erre valók!

Szárítsd óvatosan!

Hajmosás után reflexből a fejedre borítod a törölközőt, és jó alaposan megdörzsölöd?

Ajjaj, ez hiba, hiszen a súrlódás hatására elektrosztatikusság jön létre, így máris ott tartasz, ahol a part – vagy inkább az eső – szakad. 

Próbáld inkább ki, mi történik, ha papírtörlővel óvatosan felitatod a nedvességet a fürtjeidről, és hagyod őket szobahőmérsékleten megszáradni. Lehet, hogy ez elsőre furcsának tűnik, de hidd el: működik.

Húzd össze a hajhagymákat!

Elképzelhető, hogy valamiért mindenképpen szükséged van a hajszárító használatára. Ebben az esetben alkalmazz olyan kencét, amit direkt a hajhagymák „lezárására” fejlesztettek ki. 

Ezt típustól függően csak a fejbőrre, vagy pedig a haj egész felületére kell felkenni. Ide kattintva láthatsz egy pont erre kitalált készítményt. A formázást pedig érdemes párataszító lakkal befejezned.

Gyorssegély, ha baj van

Megáztál? Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy minél előbb hajszárító közelében lehess! 

Minél hamarabb sikerül ugyanis megszárítanod a pórul járt tincseket, annál nagyobb eséllyel úszhatod meg a szanaszét szálló szénaboglya jelentette rémálmot. 
Amennyiben se közel, se távol nincs éppen készülék, akkor hajtsd le a fejed, és az ujjbegyeidet gyengéden végigfuttatva a hajtöveknél ösztönözd lezáródásra a hajhagymákat! 
Fontos, hogy mindkét alternatíva alkalmazása után várj néhány percet, mielőtt újból felvennéd a harcot az elemekkel.

Ne babrálj a hajaddal!

Az eső áztatta, utána meg szálló tincsek tapogatása szinte önkéntelen – de te vedd észre, hogy csinálod, és állj le vele! Minél többször tapizod ugyanis a fürtjeidet, annál több hő és verejték kerül rájuk a kezedről. 

Más sem hiányzik ilyenkor a hajadnak, mint egy kis extra nedvesség… Úgyhogy próbálj meg ellenállni a kísértésnek – ne csak esős időben, hiszen a babrálás mindig árt a hajszerkezetnek.

Mindig legyen nálad szérum!

A hajad nedvességtartalmának helyreállításával veheted fel a legkönnyebben a harcot az eső után rajtad éktelenkedő cirokseprű ellen. 

Alulról felfelé célszerű végigfuttatni a szérummal bekent kezed a tincseken, így az ideális termék akár azonnal látványosan javíthat a helyzeten. 
Ha nincs kedved drága kozmetikumokkal kísérletezni a szent cél érdekében, akkor eláruljuk, hogy a vazelin is tökéletes.

Ne akard egyenesre kefélni!

Semmiképpen se próbáld kikefélni azokat a hullámokat, amelyek nedvesség hatására keletkeznek a hajadban – ez ugyanis csak a további borzolódás melegágya. 
Egyszerűbb és célravezetőbb, ha az ujjaid vagy egy ritkább fogú fésű használatával szabadulsz meg a gubancoktól. 
A sürgősségi hajvasalás sem célravezető: ne feledd, a folyamat elkezdéséhez 100%-ig száraz haj kell, és nem érdemes heti kettőnél többször nem érdemes ilyen magas hőfoknak kitenni a fürtjeidet!
Neked van valami bevált tipped az ázottkutya-effektus elleni védelemre? 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!