Egyszerű módszerek a ráncok megelőzésére

, 2012. június 18
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Radírozás

A bőrradír az egyik legjobb biztosíték arra, hogy arcunk sokáig finom, puha és ránctalan maradjon. Érdemes hetente elvégezni, és kellő időt fordítani rá, hogy hatékonyan és jó eredménnyel végezzük. Ne vigyük túlzásba és figyeljünk oda a használt radírozók minőségére. Ha így teszünk, a hatás nem marad el!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Hideg víz

A legjobb és egyben egyik legegyszerűbb módszer, ha reggelente mindig hideg vízzel mossuk meg az arcunkat, a nyakunkat és a dekoltázsunkat. Ez lehet akár a zuhanyozás záró szakasza is, hiszen a módszer mg hatásosabb, ha meleg vizes mosakodás után alkalmazzuk.

Csak néhány másodperc az egész, de bőrük éveken keresztül hálálja majd meg nekünk, ezért semmiképpen sem éri meg kihagyni a reggeli szokások közül!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Jég

Nagyon hasznos módszer, ha reggel mosakodás után egy kis jégkockával átsimítjuk az arcunkat és a nyakunkat. Felfrissíti a bőrt, csökkenti a ráncosodás esélyét, eltünteti a minimális szarkalábakat is a szemünk körül, nem utolsó sorban pedig ez a módszer halványítja a szem alatti táskákat is.

Valójában nem kerül semmibe, mégis használ legalább annyit, mint egy drága kozmetikai termék.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 Kevés smink

Arcbőrünknek kifejezetten rosszat tesz, ha sokszor, sok kozmetikai szert használunk, vagyis ha folyamatosan sminkelünk. A legrosszabb természetesen az, amikor éjszakára is fenn hagyjuk a sminket, így az könnyebben beivódik bőrünkbe és radikális változásokat idézhet elő.

Másik probléma lehet, ha rossz minőségű, vagy esetleg lejárt szavatosságú termékeket használunk. Jobb, ha megszabadulunk ezektől, mert hosszú távon sokba fognak kerülni!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Napfény

A napfényre ugyanúgy szüksége van bőrünknek, mint amennyire egész szervezetünk egészsége számára nélkülözhetetlen. Természetesen nem szabad túlzásba vinni, mert a túl sok nap az egyik legbiztosabb mód arra, hogy bőrünk túl korán és túl látványosan kezdjen öregedni és ráncosodni.

A megfelelő napozásért mindössze annyit kell tennünk, hogy délelőtt 11 előtt és délután 3 után menjünk a napra és használjunk megfelelő napvédőket.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Folyadékbevitel

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nélkülözhetetlen bőrünk szépségének megóvása érdekében. Nem elég naponta külsőleg hidratálni, vagyis erre a célra gyártott kozmetikumokat használni, de belülről is folyamatosan pótolni kell a vizet.

Nyáron magasabb a folyadékszükségletünk, dohányzás és túlzott kávéfogyasztás mellett pedig egyébként is érdemes több vizet inni az átlagosnál.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Vitaminok

A vitaminbevitel a fiatalság másik alapja. Nyáron ezt szerencsére könnyebb megvalósítani, mivel rengeteg gyümölcsöt és zöldséget találunk a boltok polcain, vagy a piacokon. Fogyasszunk ezekből minél többet nyers állapotban, mivel úgy magasabb a vitamintartalmuk.

Bőrvédő például az A-vitamin, melynek előanyaga, a retinol kifejezetten erős hatású ránctalanító vegyület. A C-vitamin a kollagéntermeléshez elengedhetetlen, így fogyasztásával sokat teszünk bőrünk feszességéért.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 Alvás

Jól tudjuk, hogy a mély és megfelelő mennyiségű alvás után általában kisimultabb arccal ébredünk. Vagyis a legfontosabb és egyben legegyszerűbb megoldás a bőrünk szépségének és fiatalságának megőrzése érdekében az, ha minél többet alszunk.

Aludjunk friss levegőjű, sötét szobában, mivel a friss levegő mélyebb álmot biztosít, sötétben pedig hatékonyabban termelődhetnek a melatonin hormonok, amelyek a sejtek megújulásáért, regenerálódásáért felelős.

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter