5+1 bizonyítottan baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz számos betegségen

Az egyre erősebb baktériumok ellen egyre erősebb antibiotikumokkal küzdünk, pedig ez egy ördögi kör, hiszen éppen attól válnak ellenállóvá ezek az apró lények, mivel lépten-nyomon ilyen agresszív anyaggal kezelik őket. Orvos tanácsát persze ki kell kérni, ám tény, hogy a következő növények segítségével természetes módon legyőzhetőek akár az ellenálló baktériumok is.

Retek

1/6 Retek

Mustárolaj- glikozidokat tartalmaz, ennek köszönhetően antibakteriális hatású. Semmi egyéb dolgunk nincs vele, mint elfogyasztani, és várni.

Az anyagai a tüdőn és a vesén keresztül fejtik ki a hatásukat, így sikerrel alkalmazhatjuk hörgő- és hólyagfertőzéseknél. Nem utolsó sorban a C- vitamin tartalma is igen magas, ezért, ha tehetjük, fogyasszunk belőle bőven.

Fokhagyma

2/6 Fokhagyma

Talán a legismertebb antibakteriális hatású növény. Az amarilliszfélék családjába tartozó, illatos zöldség erejét nem csak a népi hagyomány igazolta, hanem az orvostudomány is.

A gombaölő és antibakteriális hatása mellet tartalmaz egy vegyületet, az allicint, ami ezenkívül ráksejt ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Magas a vitamintartalma, így fogyasztása komoly segítséget jelent az immunrendszerünknek. Sajnos azonban aromái rendszeres fogyasztás esetén nem csak a szánkból áradnak, hanem a pólusaink is azt ontják magukból, ami nem kifejezetten kellemes szaghatással jár együtt.

Kakukkfű

3/6 Kakukkfű

A szegény ember antibiotikumként is szokták emlegetni. Gyógyhatásait már az ókori Egyiptomban is ismerték és, remek ízfokozó tulajdonsága mellett, ezért is fogyasztották előszeretettel.

Illóolaját is nagy hatásfokkal használhatjuk a légúti baktériumok ellen, ugyanis erős antibakteriális hatása van. Ezenkívül nyugodtan cseppenthetünk 3-4 cseppet a fürdővízbe is. Illatos és hatásos lazító vízre teszünk szert általa.

Teafaolaj

4/6 Teafaolaj

Az ausztrál teafa illóolaja. Hatása nagyon erős, és szintén régóta használatos.

Enyhe fájdalomcsillapító hatása mellett remekül kezeli a sebeket, még akkor is, ha azok már elfertőződtek. Ilyenkor dunsztkötést kell tenni az adott területre, így az olaj kifejtheti erőteljes antibakteriális hatását.

Párologtatni is érdemes, mert illata is remek, ráadásul a levegőt is tisztítja, valamint torok és ínygyulladás esetében hígított teafaolajjal gargarizáljunk. Az eredmény nem fog sokáig váratni magára.

Orbáncfű

5/6 Orbáncfű

Nagyon erőteljes antibiotikus hatású növény. Sikerrel veszi fel a harcot a kórházakban fellelhető, az idők folyamán a gyógyszereknek ellenálló baktériumokkal is.

Emellett remek segítség a sebgyógyulásban, égésben, valamint az idegfájdalmak és a depresszió kezelésében is. Sőt, akkor is hathatós segítséget várhatunk tőle, ha gyomorpanaszaink vannak, vagy magas vérnyomással küzdünk.

+1: Vérontó pimpó Kép forrása: herbaperu.eu

6/6 +1: Vérontó pimpó

A vérontó pimpó, vagy más néven vérontófű egy rózsaféle, ami már a felfedezők korában is keresett növény volt. Remekül lehet vele kezelni a bakteriális eredetű hasmenéseket, valamint, nevével ellentétben, jó vérzéscsillapító.

Ennek köszönheti népszerűségét is, hiszen a kisebb belső- és a fogínyvérzést is remekül csillapítja. Azt már kevesebben tudják, hogy két nagyon komoly veszedelem ellen is hatásosan küzd, ezek pedig a vérhas és a tífusz.