7 könnyű és finom szendvics


Írta:

7 könnyű és finom szendvics
Ki mondta, hogy a szendvicsek csak uzsonnára jók? A következő könnyű receptek kiválóak reggelire és vacsorára is. A család imádni fogja őket!
Szendvics grillezett pulykával, sajttal és almával

1/7 Szendvics grillezett pulykával, sajttal és almával

Hozzávalók:
-
3 evőkanál sótlan vaj
- 8 szelet fehér vagy teljes kiőrlésű
kenyér
- 2 evőkanál mézes mustár
- 4 szelet Cheddar
sajt
- 16 vékony szelet pulyka
- 1/2 alma
vékonyra szelve
Elkészítés:

Kenj meg 4 szelet kenyeret
vajjal, a másik oldalukat pedig mustárral. A mustáros részekre
helyezd el a sajtszeleteket, a pulykahúst és az almaszeleteket.
Ezután kend meg vajjal a másik négy szelet kenyeret is, és tedd
az elkészített szendvicsekre, a vajas felével felfelé.

Helyezd a szendvicseket
egy széles tepsibe, majd 3-5 percig süsd aranyszínűre mindkét
oldalukon. Szervírozd azonnal.

Gombás szendvics

2/7 Gombás szendvics

Hozzávalók:
- 4 gomba, szár
nélkül
- só és bors
- 4 szelet Cheddar sajt
- 4 szelet
salátalevél
- 4 szelet paradicsom
- 4 teljes kiőrlésű
hamburger zsömle
Elkészítés:
Melegítsd elő a
grillsütőt, a rácsra pedig teríts fóliát.
Sütőolaj spray-vel
permetezd meg a gombafejeket és szórd meg sóval és borssal.
Helyezd a sütőlapra és grillezd amíg megpuhul és megbarnul,
körülbelül 10 percig. Csak egyszer fordítsd át őket. Ezután, a
gombafejek tetejére helyezz 1-1 szelet sajtot és grillezd, amíg a
sajt buborékos nem lesz.
A zsömlék alsó felére
helyezz 1-1 szelet salátát és paradicsomot, rá a gombát, majd a
zsömle másik felét. Kínáld míg meleg.

Olasz tonhalas szendvics

3/7 Olasz tonhalas szendvics

Hozzávalók:

- 1 olasz vagy
francia kenyércipó
- 3 doboz kb. 170
grammos vizes tonhal, lecsorgatva
- 3
evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 és ½ evőkanál friss
citromlé
- 1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
- ¼
pohárnyi fekete, felaprított olajbogyó
- só és bors
- kb.
100 g reszelt
mozzarella

Elkészítés:

Melegítsd elő a
grillsütőt, majd helyezz rá egy karimás sütőlapot fóliával. A
kenyércipót vágd 6 egyenlő részre.
A tonhalat halmozd egy
közepes méretű tálba, keverd hozzá a citromlét, a petrezselymet
és az olajbogyókat. Sózd, borsozd. Ezután, egyenletesen kend meg
a kenyérdarabokat, majd szórd meg sajttal.
Helyezd őket a sütőlapra
és grillezd, amíg a sajt buborékol, körülbelül 1-2 perc.
Szervírozd azonnal.

Banánnal töltött francia szendvics

4/7 Banánnal töltött francia szendvics

Hozzávalók:
- 16 szelet
fahéjas-mazsolás kenyér
- ½ pohár felvert tejszín
- 4
banán, vékonyra szelve
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 6
tojás
- ¾ pohár tej
- 1 teáskanál vanília
- csipetnyi

- ½ pohár meleg juharfaszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt
körülbelül 100° C-ra. 8 szelet kenyeret
kenj meg a tejszínhabbal, majd helyezd rájuk a banán szeleteket,
majd tedd rájuk a megmaradt 8 szelet kenyeret.
Egy széles
serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat. Közben egy villával
verd fel a tojásokat a tejjel, a vaníliával és sóval egy tálban.
A tojásos keverékbe márts bele a szendvicsek mindkét oldalát,
majd helyezd őket a serpenyőbe és egyik oldalát süsd 5 percig, a
másikat pedig 3 percig.
Ismételd meg a megmaradt vajjal és
szendvicsekkel. Kínáld míg meleg, önts rá juharfaszirupot.

Apró, csirkesalátás szendvicsek

5/7 Apró, csirkesalátás szendvicsek

Hozzávalók:
- 1 teljesen átsült
grillcsirke
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csész csökkentett
zsírtartalmú majonéz
- só és bors
- 24 szelet
szendvics-kenyér, megpirítva
- 16 szelet hosszába vágott
savanyú uborka, lecsorgatva
- 8 salátalevél
- 16 vékony
szelet paradicsom

Elkészítés:
Szedd le a csirkehúst a
csontokról és darabold fel. Egy nagy tálban, a csirkehúst keverd
össze a citromlével és ¼ csésze majonézzel. Ízesítsd sóval
és borssal.
Egyszerre csak egy
szendvicset készítve, kenj meg 3 szelet kenyeret majonézzel. A
tetejére halmozz fél csészényi csirkesalátát, sózd, borsozd.
Tedd rá a második szeletet, a majonézes részével felfelé.
Helyezz rá 2 szelet paradicsomot, 2 szelet savanyúságot és egy
salátalevelet. Ezután következhet a harmadik szelet, majonézes
oldalával lefelé.
Óvatosan nyomkodd meg a
szendvicset, majd vágd ketté keresztben. Szúrj bele egy-egy
fogpiszkálót, hogy összetartsa. Ismételd meg a többi
hozzávalóval.

Pulykás zsömlék amerikai módra

6/7 Pulykás zsömlék amerikai módra

Hozzávalók:
- kb. 1 kg darált
pulykahús
- só és bors
- 1 csemegepaprika apróra vágva
-
1 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 mogyoróhagyma fehér
része, finomra vágva
- 3 evőkanál olíva olaj
- 8 hamburger
zsömle
Elkészítés:
Keverd össze a pulykahúst
a sóval és a borssal egy nagy tálban. Add hozzá a
csemegepaprikát, a mogyoróhagymát és az olajat és keverd jól
össze. Formálj belőle 8 húspogácsát és hagyd hűlni. A
grillezőt állítsd közepes hőfokra. Süsd meg a húspogácsákat,
fordítsd meg őket egyszer, körülbelül 5 perc oldalanként.
Szervírozd még meleg pirított zsömléken.

Monte Cristo szendvicsek

7/7 Monte Cristo szendvicsek

Hozzávalók:
- 2 nagy tojás
- ½
pohár tej
- 8 szelet fehér szendvics-kenyér
- 4 szelet
pulykamell
- 4 szelet sajt
- 4 szelet sonka
- 1 evőkanál
sózatlan vaj
- ¼ pohár málna- vagy eperlekvár

Elkészítés:
Egy széles, sekély
tálban verd fel a tojásokat a tejjel. Ezután, készítsd elő a
szendvicseket: egy szelet kenyérre helyezz 1 szelet pulykahúst, 1
szelet sajtot és 1 szelet sonkát, majd a második kenyérszeletet.
Hasonlóképpen készítsd el a többi szendvicset.
Egy széles serpenyőben
olvaszd meg a vajat. A szendvicseket óvatosan mártsd a tojásos
keverékbe, majd helyezd őket a forró serpenyőbe. Süsd őket
körülbelül 4-6 percig, amíg a szendvicsek mindkét oldala jól
megpirul.
A tálaláshoz vágd őket
ketté. A szendvicsek mellé kanalazz kevés lekvárt vagy kínáld
mellé mártogatáshoz.

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek