Tízperces avokádós finomságok, babáknak

Tízperces avokádós finomságok, babáknak

Címlap / Életmód / Receptek / Tízperces avokádós finomságok, babáknak

Bár szokatlan formájánál és furcsa színénél fogva sokan ódzkodnak tőle, az avokádó valójában egy nagyon finom és egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó vitaminforrás. Az érett gyümölcs emellett foszfort, vasat, káliumot, nátriumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, ráadásul a babádnak is szuper finomságokat készíthetsz belőle!

A hozzávalók gondos kiválasztása

Vásárláskor körültekintően kell kiválasztanod a megfelelő példányt – főleg a babád részére –, ugyanis ha az avokádó túl puha, akkor a belseje nagy eséllyel már barnulásnak indult.

De az sem jó, ha túl kemény, mert akkor még éretlen lehet, és így nehezebb bánni vele.


Az avokádó legcsodásabb tulajdonságairól ITT olvashatsz bővebben!


Ha van rá lehetőséged, ne legyél szívbajos és tapogasd végig a kínálatot, az avokádó ugyanis bizonyos szempontból sokszor zsákbamacska: a színe nem feltétlen árulkodik az állagáról.

Fokozatos bevezetés

Sokan azért nem kedvelik az avokádót, mert a méretéhez képest hatalmas magjával nem tartozik éppen a legolcsóbb gyümölcsök közé, ám jótékony tulajdonságait tekintve megéri az árát.

Ha kiválasztottad a megfelelőt, akkor túl is vagy a receptek legbonyolultabb fázisán, az avokádóval ugyanis pofonegyszerűen, villámgyorsan készíthetsz isteni finom, laktató és egészséges ételt a babádnak – vagy akár magadnak is.


Bébiétel: főzzük vagy vegyük?


Az ajánlások szerint csemetéd étrendjébe akár az első gyümölcsökkel is bevezetheted, természetesen – minden más új ételhez hasonlóan – a fokozatosság elvét követve.

Készen állsz? Akkor jöhetnek a receptek!

Avokádó sütőtökkel és zabpehellyel

Hozzávalók

  • egy sütőtök (vagy egy üveg sütőtökös bébiétel)
  • egy avokádó
  • 30 gramm bio zabpehely
  • egy deci víz

A sütőtököt a sütőben süsd meg a szokásos módon, majd vájd ki a húsát. Ha már nem kapsz sütőtököt, természetesen a kész bébiétel is ugyanolyan jó, csak lehetőleg olyat válassz, ami 100%-ban tartalmazza.

Az avokádó húsát kanalazd ki, a zabpelyhet pedig öntsd le a felforralt vízzel, majd fedd le, és hagyd állni néhány percig.

Ha ez megvan, a hozzávalókat keverd össze, majd botmixerrel turmixold simára, s máris tálalhatod babádnak ezt a vitaminokban és vasban gazdag, tápláló finomságot, mely tökéletes fogás lehet ebédre.

Paradicsomos avokádókrém

Hozzávalók

  • egy paradicsom
  • egy avokádó
  • egy doboz natúr joghurt
  • egy citrom

Az avokádó húsát vájd ki, a paradicsomot szeleteld apró darabokra, és keverd az avokádóhoz.

Adj hozzá 2-3 evőkanál joghurtot, majd jöhet a citrom néhány csepp leve, majd az egészet turmixold össze.

Az eredmény egy könnyed, ízletes avokádókrém, melyet pirítósra kenve kínálhatsz csemetédnek, de tésztára is tökéletes feltét.

Összetevőiből adódóan ezt a receptet egy év körüli babáknak ajánljuk, amikor már egyébként is szerepel a joghurt és a paradicsom az étrendjükben.

Avokádó-banán turmix

Hozzávalók

  • egy avokádó
  • fél banán

Vágd fel karikára a banánt, szabadítsd meg a magjától az avokádót, egy kiskanállal vájd ki a húsát, és add a banánhoz. 

Ezután botmixer segítségével turmixold őket össze, és már kész is a finom, banános avokádópüré! Ugye, milyen egyszerű?

Ha esetleg elsőre nem nyeri el a kicsi tetszését, növeld a banán arányát, azt szinte minden baba szereti az édes íze miatt.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!