10 perces vacsorák, amiktől leesik a vendégeid álla

Írta:

Akár váratlan vendégeid jelentkeznek be, akár egy rohanós napot szeretnél meghittebbé tenni azzal, hogy leültök együtt vacsorázni, ezek a gyors fogások segíteni fognak, hogy ne kelljen órákig a konyhában robotolnod, hanem már negyed órával az után, hogy hazaértetek, ehessetek is. Ráadásul finomat.

Grillezett camambert áfonyás rizzsel Kép forrása: willcookforfriends.com

1/5 Grillezett camambert áfonyás rizzsel

Szó szerint pár perc elkészíteni, és akkor is tökéletes fogás, ha vendégeket vársz.

A kerek camamberteket X alakban mindkét oldalon metszd be egy kicsit, és egy kevés olívaolajon, felhevített serpenyőben süsd 1-1 percig mindkét oldalukat.

Akkor jók, ha a belsejük lágy és folyósra olvad.

Miközben a camamberteket sütögeted, készíts el egy adag konyhakész rizst, majd keverj hozzá egy marék kesudiót és egy adag aszalt vörös áfonyát.

Lehet, hogy elsőre meglepőnek hangzik, de hidd el, hogy a kesu pont azt a roppanós érzést, az áfonya pedig azt a kevés édességet teszi hozzá az ételhez, amire szüksége van.

Könnyen lehet, hogy ez lesz a kedvenc új vacsorád!

Tonhalas tészta koktélparadicsommal Kép forrása: myhalalkitchen.com

2/5 Tonhalas tészta koktélparadicsommal

A konzervek általában nem tartoznak a legelegánsabb vacsorák közé, de tonhalat például érdemes otthon tartani, mert bármikor előveheted, ha váratlanul kell összeütnöd valami látványosat és finomat a vendégeidnek.

Főzz ki egy adag tetszőleges tésztát, közben egy kevés olívaolajon piríts meg apróra vágott fokhagymát, majd dobj a serpenyőbe egy konzerv tonhalat, és forgasd össze a fokhagymával.

Párold egy-két percig, majd az egészet öntsd fel tejszínnel, és főzd, amíg besűrűsödik.

Ekkor öntsd a tonhalas szószt a tésztára, forgasd az egészet össze, majd dobj félbe vágott koktélparadicsomokat minden adag ételre.

Ha szeretnéd, még némi olajbogyóval és friss petrezselyemmel is megbolondíthatod a végeredményt.

Buggyantott tojás salátával Kép forrása: thesecretingredientis.com

3/5 Buggyantott tojás salátával

Forralj egy lábasban vizet, és közben készíts el néhány szelet pirítóst.

Egy adag tetszőleges zöld salátát keverj el negyedekre vágott koktélparadicsommal, némi olívaolajjal és egy kevés szezámmaggal, majd halmozd a salátát a pirítósokra.

Ha a víz felforrt, üss egy tojást egy bögrébe, majd egy kanállal gyors, határozott, egyenletes mozdulatokkal kavard meg a forrásban lévő vizet, hogy örvény keletkezzen benne, és ennek a közepére pottyantsd a tojást.

Várj, amíg a külseje megszilárdul, és ekkor egy szűrővel óvatosan emeld ki a vízből, és tedd a salátás pirítósokra.

Kész is a gyors, laktató, mutatós szendvics!

Ha tartalmasabbra szeretnéd, akkor néhány szelet pirított szalonnát is tehetsz a saláta és a tojás közé.

Csirkés-krumplis casserole Kép forrása: deliciousasitlooks.com

4/5 Csirkés-krumplis casserole

A casserole az amerikai csodavacsora, lényegében egy csomó dolog jénaiba dobálásával és átsütésével el is készül, és számos verziója létezik.

A mi egyik kedvencünk, amikor a kivajazott, prézlivel megszórt magas falú tepsibe kockára vágott burgonya, csirkemell, egy adag felkarikázott újhagyma, só és bors kerül.

Az előkészítés tényleg csak pár perc, hiszen csak fel kell szeletelni a hozzávalókat, aztán fólia alatt már mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe.

Mielőtt elkészül, öntsd még nyakon egy doboz tejszínnel, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal.

A sütési idővel együtt ugyan több lesz, mint 10 perc, de foglalkozni gyakorlatilag alig kell vele.

Gyors pizzás rudak Kép forrása: onelittleproject.com

5/5 Gyors pizzás rudak

Egy előre csomagolt, bolti leveles tésztát nyújts ki, és vágj tetszőleges, kényelmes méretű téglalapokra – akkorákra, hogy a lapok közepére tölteléket tehess, és össze tudd „zárni” őket.

Kend meg a lapokat pizzakrémmel, majd tegyél rájuk ízlés szerint paradicsomkarikákat és mozzarellát, valamint bazsalikomleveleket, vagy sonkát, gombát és kukoricát reszelt sajttal, illetve bármilyen más feltétet, amit a pizzán is szeretsz.

A tészta széleit ez után egy kicsit vizezd meg, hogy jobban ragadjon, majd hajtsd össze a lapokat, és nyomkodd le a őket körben.

Egy felvert tojássárgájával kend meg a kis batyukat, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára őket.