Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb


Írta:

Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb
Csak alapvető élelmiszerek szükségesek ehhez a méltán népszerű leveshez, de az eredmény valóságos kulináris élmény lesz!

Hozzávalók

- 2 fej fokhagyma hámozva
- 4 fej kisebb hámozott, felkockázott burgonya
- 3 ek. olívaolaj
- 0,6 l tyúkhúsleves lé (húsleves kockával felfőzött víz is jó)
- 250 ml fehérbor
- 0,6 l tej
- 250 ml főzőtejszín

Elkészítése

1. Egy aprítógéppel vágjuk pépesre a fokhagyma gerezdeket.

2. Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban közepes lángon.

3. Kavargatás mellett kicsit pirítsuk meg az olajon a fokhagymát.

4. Adjuk hozzá a húslevest és bort, majd forraljuk fel az egészet.

5. Vegyük a lángot takarékra.

6. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, burgonyát és főzzük kb 30 percig.

7. Botmixer segítségével pürésítsük a levest. Ízesítsük sóval, borssal. Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyemzölddel és kenyérkockákkal.

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek

Szavazás

Még ennyi idő a szavazás lezárásáig:
00 nap 00 óra 00 perc
Elsődlegesen mit teszel azért, hogy formában tartsd magad?