Őszi sangría receptek, amiknek nem tudsz majd ellenállni

Írta:

Ugyan a sangría nyári italnak számít, egy kis csavarral könnyen ősziesítheted, sőt szezonális gyümölcsök kombinálásával akár egész évben fogyaszthatod. Lássuk, hogyan!

Almás pités sangría

1/3 Almás pités sangría

Hozzávalók 4-6 adaghoz: 1 zöldalma, 1 piros alma, 1 körte, fél narancs, egy üveg Pinot Grigio (vagy a kedvenc vörösborod), 2 dl karamellás (vagy más ízlés szerint ízesített) vodka, 6 dl cider, fél dl házi készítésű almás pite szirup, 2 fahéjrúd.

Kezdd a házi készítésű almás pite szirup összeállításával, amihez szükséged lesz 2 dl vízre, 220 g cukorra, fél evőkanál fahéjra, egy kevés reszelt szerecsendióra, kardamomra és egy csipet mézessütemény fűszerkeverékre. A vizet tedd fel forrni, add hozzá a fűszereket, és ha már fortyog, alacsonyabb lángon főzd tovább kb. 10 percig, hogy a fűszerek feloldódjanak és a szirup besűrűsödjön. Ha kész, tedd félre hűlni. Mosd meg és vágd kisebb gerezdekre a gyümölcsöket, tedd őket egy nagy kancsóba, majd öntsd nyakon a vörösborral, a vodkával, a ciderrel, végül pedig a korábban elkészített sziruppal. Fogyasztás előtt jól hűtsd le!

Fügés-gránátalmás sangría Kép forrása: heatherchristo.com

2/3 Fügés-gránátalmás sangría

A füge és a gránátalma tele van vitaminokkal, ráadásul isteni finom is. Ha szereted őket, akkor készíts belőlük egy őszies ízvilágú sangríát – hidd el, imádni fogod!

Hozzávalók: 90 g gránátalma magja, 1 alma, 5 füge, 2 dl brandy, 6 dl gránátalmalé, 1 üveg behűtött prosecco, jég.

Vágd kisebb gerezdekre a gyümölcsöket, dobáld bele őket egy nagy üvegkancsóba, majd tedd bele a jeget is. Végül öntsd rá a brandy-t, a gránátalmalevet és a proseccot – készen is van! Jól hűtsd be, és gyümölcsdarabokkal fogyaszd!

Szilvás-áfonyás sangría Kép forrása: sugarandcharm.com

3/3 Szilvás-áfonyás sangría

Ez az igazi, sötét színű sangría áfonyából, kékszőlőből és szilvából készül, így egy kicsit markánsabb, teltebb ízű, de érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: 1 üveg vörösbor, 2 dl szénsavas víz, 180 g áfonya, 4 szilva, fél dl brandy, 180 g kékszőlő.

A szokásos módon mehet az üvegkancsóba a kis kockákra vágott szilva, majd az áfonya és a szőlő is. Ezután öntsd rájuk a vörösbort, a brandy-t és a szénsavas vizet, majd tedd a hűtőbe, és egy-két óra után kóstold meg, hogy kell-e még hozzá édesítő vagy méz!