Az ehető virágok forradalmát éljük. Az elfogyasztható virágokat nyersen is meg szabad enni, de csak ha tisztára mostuk és nem kaptak növényvédő szert. Készülhet belőlük tea, szörp vagy akár lekvár is. A legismertebb ehető virágok a levendula, a bodza, a rózsa, a kamilla, az ibolya, a kakukkfű virága, és a hársfavirág. Vannak azonban olyan virágok is, melyeket eddig legfeljebb a vázában láttunk, eszünkbe sem jutott volna megenni őket. Pedig rendkívül finom szörpöket készülhetünk belőlük.
1/6 Májusi orgona szörp
Az orgona tipikus anyák napi virág. Csodálatos lila színével és a lakást betöltő finom illatával összeforrt az április végi, május eleji időszak hangulatával. Tovább is megőrizhetjük ezt a kellemes érzést, ha üvegbe varázsolunk egy csokor orgonát. Így akár a hűvös őszi vagy a fagyos téli napokon is nosztalgiázhatunk egy pohár orgona szörp mellett.
Hozzávalók:
• 1 liter víz
• 40 dkg cukor
• 1 teáskanál citromsav
• 10 db nagy méretű orgonavirág
Elkészítés: a cukrot belekeverjük a vízbe. Amikor elolvadt a cukor és a szirup forrásban van, a tűzről félrehúzzuk. Ezt követően a beletesszük a leszedegetett orgonavirágokat, jól összekeverjük, fedővel letakarjuk, és egy napot pihenni hagyjuk. Másnap az italt leszűrjük, és újból felforraljuk. Amikor már jól forr, beletesszük a citromsavat. Nem kell megijedni, itt a szörpünk színe halvány rózsaszínre fog váltani. Végül teljesen tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejre állítjuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!