Fokhagymás sült bárány


Írta:

Fokhagymás sült bárány
Hacsak lehet, használj friss rozmaringot (már sok supermarketben kapható). Azt az illatot amit a bárányhús áraszt a friss rozmaringtól, a szárított nem adhatja vissza.

Ha nem áll módodban paszternákot használni, fehérrépával/sárgarépával helyettesítheted. Sütés előtt a bárányhúst beterítheted citromszeletekkel, így kicsitt frissebb, aromás íze és illata lesz.

Hozzávalók
- 1 fél báránycomb
- só és frissen őrölt bors
- 8 gerezd fokhagyma, hosszan felszeletelve
- 2 nagy szál friss rozmaring vagy 2 kiskanál szárított
- 2 kiskanál oliva olaj
- 4 nagy burgonya, hámozva és kockázva
- 6 paszternák, 2 cm-es darabokra vágva

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy éles késsel távolítsuk el a zsírt vagy porcokat a húsról. Ha szeretnénk (de nem kötelező) be is vagdoshatjuk a húst.
Fűszerezzük sóval és borssal.
2. Egy kis késsel szúrjunk a húsba kis részeket, amelyekbe beletömjük a fokhaszma szeleteket és a rozmaringot.
3. Egy nagy tepsibe öntsünk egy kis olajat, dobáőljuk bele a burgonyát, paszternákot és a megmaradt fokhagyma darabokat, hogy jól ellepjen mindent.
A tepsi közepében csinaljunk helyet a húsnak.
4. Süssük a bárányt és zöldségeket 1,5-2 órán keresztül. Néha keverjünk bele a zöldségek közé, hogy egyenletesen tudjanak megsülni és átpirulni.
5. A sültet vegyük ki a sütőből. Kanalazzuk át a zöldségeket egy edénybe és tegyük át egy tálba a sültet, fedjük le és hagyjuk 5 percig állni.
Szeleteljük fel a sült bárányt és tálaljuk a zöldségekkel.

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek