Sajtos tavaszi zöldségtorony


Írta:

Sajtos tavaszi zöldségtorony
Üde, finom és látványos előétel, amely alig pár perc alatt elkészül. Csak friss hozzávalók és egy kis odafigyelés szükséges hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

- 25 dkg fetajasajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csokor friss kapor
- 8-10 db. piros retek
- 2 szál újhagyma
- 4 kisebb uborka vagy 1 kígyóuborka
- 2 nagy paradicsom
- só, bor ízlés szerint 

Elkészítése:


1. A retket, zöldhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk. Egy közepes tálban összekeverjük a fetasajtot és a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Az uborkát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Az uborkaszeletek 1/4-ét kör formában tányérra rakjuk, rákanalazzuk a sajtos keverék 1/4-ét (kissé megnyomkodjuk). Egy evőkanállal körbe simítjuk, hogy valóban henger formája legyen. 3-4 paradicsomszeletet a tetejére helyezünk.

3. A műveletet megismételjük még 3-szor. A "tornyok" tetejét kaporral szórjuk meg. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.
 

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek

Szavazás

Még ennyi idő a szavazás lezárásáig:
00 nap 00 óra 00 perc
Elsődlegesen mit teszel azért, hogy formában tartsd magad?