3 mennyei tojáskrém recept

A mustáros alapreceptet szinte mindenki ismeri, de van tormás és majonézes is. Ahogy az alábbi receptekből kiderül, a húsvéti ünnepek után megmaradt főtt tojásokat változatosan felhasználhatod.

1. Majonézes tojáskrém

A mustáros változat helyett túrós-majonézes fehérjebomba.

Hozzávalók

6 tojás

10 dkg túró

majonéz

4 csemege uborka

1 vöröshagyma

bors

A tojásokat főzd keményre. Hámozd meg, és villával nyomkodd szét apróra. A vöröshagymát és a kapribogyót aprítsd fel. Keverd össze az egészet, majd add hozzá a masszához a túrót. Szórj bele sót és borsot. Végül adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű majonézt is.

2. Tojáskrém főtt sonkával

Főtt sonka helyett tehetsz bele szalonnát, amit előzőleg összepárolsz a hagymával.

Hozzávalók

6 tojás

5 dkg főtt sonka

1 teáskanál torma

15 dkg túró

1-2 db savanyú uborka

bors

Elkészítés

A tojásokat főzd meg keményre. Hámozd meg, és villával nyomkodd szét apróra. A sonkát, savanyú uborkát vágd fel apróra, és keverd össze a tojással. Add hozzá a túrót és a tormát is. Szórj bele sót és borsot.

3. Vegán hamis tojáskrém

A tojást puhára főtt tésztával helyettesítsd.

Hozzávalók

10 dkg főtt tészta (tojás nélküli)

16 dkg majonéz (vegán)

14 dkg főtt csicseriborsó

1 vöröshagyma

2 csemege uborka

1 teáskanál kapribogyó

1-2 teáskanál mustár

bors

1-2 evőkanál snidling (aprítva)

Elkészítés

Főzd meg puhára a tésztát, a szokásosnál lágyabb legyen. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd villával nyomkodd szét. A majonézt és a csicseriborsót turmixold össze. Add hozzá egy tálban a mustárt, az apróra vágott uborkát, hagymát és kapribogyót, és alaposan keverd össze. Tegyél bele sót és borsot is. A tetejét szórd meg snidlinggel.