Segíti a fogyást, jó a szívnek, és nagyon finom – 5 mennyei avokádós recept

Írta:

Az avokádó igazi szuperétel: jót tesz a szívnek, elősegíti a fogyást, tele van antioxidánsokkal, de mégis azért esszük a legszívesebben, mert mennyei az íze. Mutatunk néhány szuper receptet, amitől még jobban megszereted!

Avokádós tojássaláta Kép forrása: theroastedroot.net

1/5 Avokádós tojássaláta

Az avokádós tojássaláta köretként is megállja a helyét, de talán akkor a legfinomabb, ha ropogós pirítósra kened, vagy finom csipszet kínálsz mellé.

Elkészítés:

Főzz keményre 6 tojást, hámozd meg és egy villával nyomkodd össze őket. Másfél avokádót hámozz meg, tedd egy keverőtálba, szórj rá durva szemű tengeri sót és locsold meg egy-két kanál citromlével, majd egy villa vagy robotgép segítségével zúzd krémesre.

Keverd az avokádókrémhez a tojást, és már kész is az egyszerű, de nagyszerű recept!

Avokádós bruschetta Kép forrása: thekitchn.com

2/5 Avokádós bruschetta

A hagyományos, olasz bruschetta nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, de ez még nem jelenti azt, hogy egy kis avokádó elrontaná.

Elkészítés:

Kend meg a pirítósokat összetört, enyhén sózott avokádóval, és erre pakold a paradicsomot, a sajtot, vagy akár a főtt tojást.

Az egészet nyugodtan össze is melegítheted egy kicsit még a sütőben – az isteni szendvicseknek csak a fantáziád szabhat határt.

Tonhallal töltött avokádó Kép forrása: thestayathomechef.com

3/5 Tonhallal töltött avokádó

Ez a finom, gyors és egészséges recept akár vacsorának is beillik.

Elkészítés:

Az érett avokádókat vágd ketté, a magjukat távolítsd el. Egy tonhalkonzerv tartalmát villával törd össze, adj hozzá apróra vágott zöldhagymát, sót, borsot, és ha nagyon száraz, egy evőkanál olívaolajat is. Végül forgass bele egy marék félbe vágott koktélparadicsomot.

Halmozd a tonhalas keveréket az avokádókba, a kivágott mag helyére, és körülbelül 8 percre tedd őket előmelegített sütőbe. Tálaláskor kanalazd ki a finom gyümölcsöt a héjából, és esetleg pirítóst is ropogtathatsz mellé.

Guacamole Kép forrása: willcookforsmiles.com

4/5 Guacamole

Természetesen nem beszélhetünk úgy avokádós receptekről, hogy a guacamole ne kerülne szóba.

Elkészítés:

A mennyei recepthez hámozd meg és kockázd fel az avokádót, és tedd egy nagy tálba.

Locsold meg egy citrom levével, forgasd át, hogy biztosan mindenhol érje, majd öntsd le róla a fölösleges citromlevet.

Szórd meg sóval, köménnyel és borssal, majd egy krumplitörő segítségével zúzd össze az avokádót. Keverj hozzá egy kisebb, apróra vágott lilahagymát, és ha szeretnél, csípős paprikát is. Végül forgass bele egy apróra vágott paradicsomot is.

Csokis-avokádós chia puding Kép forrása: theironyou.com

5/5 Csokis-avokádós chia puding

Amilyen különösnek hangzik, olyannyira érdemes kipróbálni!

Elkészítés:

Egy robotgéppel dolgozz krémesre 2 nagyon érett, meghámozott és kimagozott avokádót, 1/3 csésze mézet, 1/3 csésze kakaóport, 3 evőkanál kókuszolajat, 1 teáskanál vanília kivonatot, és fél teáskanál chia magot.

Az elkészült krémet tedd kis tálkákba, és rakd 30 percre a hűtőbe. Ennyi idő alatt a chia magok megszívják magukat nedvességgel, és megduzzadnak. Tálaláskor szórd meg a krém tetejét dióval vagy mandulával.