Fekete erdő torta hagyományos recept



Fekete erdő torta hagyományos recept
Annyira könnyű és finom ez a savanykásan édes torta... Ha egyszer kipróbáltad, nem győzöd elégszer újra sütni a családnak és persze Magadnak!

Hozzávalók 8 személyre:

2 tojás 
85 g cukor
40 g fehér liszt 
15 g kakaópor 
1 kiskanál vaníliarúd kikapart belseje
2 evőkanál porcukor a sziruphoz
3 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin 

A dekorációhoz
reszelt csokoládé 

Kéreg a lapok belsejére
2 evőkanál olvasztott margarin
1 teáskanál cukor 
2 teáskanál málna lekvár
6-8 keksz 

A krémhez 
1 csomag zselatin
2 tojásfehérje 
5 evőkanál porcukor
1 / 2 kiskanál vaníliarúd kikapart belseje 
200 g tejszín

Elkészítése:

- Kenj ki egy 17-18 mm átmérőjű kerek tepsit. 

- Egy tálba szitáld bele a lisztet és a kakaóport.

- Egy nagy tálban verd fel a tojást a cukorral együtt, míg felhabosodik és duplájára nő a mennyiség (kb. 4-5 perc).

- Fokozatosan öntsd hozzá a lisztet, olvasztott vajat, vaníliát és 2 evőkanál vizet.

- Öntsd a keveréket a tepsibe. Süsd 200 C-on 10 percig, ezt követően csökkentsd a hőmérsékletet 175 C-ra és süsd további 7 percig.

- Hűtsd le a tortát.

- Vízszintesen vágd ketté a tortát, a felső része legyen vékonyabb.

- Készíts szirupot: keverj el 100 ml vizet 2 evőkanál porcukorral. Adj hozzá kevés rumot is. Forrósítsd fel a cukros vizet, majd a sziruppal locsold be a tortalapokat. Ismételd meg 10 perc után. Vigyázz, mindenhol legyen átázva a tortalap.

- Készítsd el a "kérgét": zúzd darabokra a kekszet, add hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, majd keverd össze. Kend be a tortalapokat a málnadzsemmel, majd oszlasd el rajta a kekszes keveréket.

- Elkészítjük a krémet is. Keverd el a zselatint 4 evőkanál vízzel, melegítsd alacsony lángon, amíg fel nem oldódik.

- Mixerrel keverd fel a tejszínt a cukorral. Tegyél félre 3 evőkanálnyi tejszínhabot a dekorációhoz.

- Keverd össze a zselatin oldatot és a tejszínt. Verd fel keményre a tojásfehérjét is a vaníliával, majd keverd hozzá a tejszínhabos zselatinos keveréket. Tedd egy 15 cm átmérőjű kerek edénybe a krémet és hűtőben hűtsd le.

- Amikor a krém összeállt, pár másodpercig tedd az edényt forró vízbe, majd fordítsd az alsó tortalapra. Ha minden jól megy, a krém egészben a lapra esik.

- Nyomd rá óvatosan a vékonyabb tortalapot. Díszítsd a megmaradt tejszínnel és reszelt csokoládával. 

- Hűtsd le és fogyaszthatod is!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek

Szavazás

Még ennyi idő a szavazás lezárásáig:
00 nap 00 óra 00 perc
Elsődlegesen mit teszel azért, hogy formában tartsd magad?