Az 5 legszuperebb házi fagylalt recept

Az 5 legszuperebb házi fagylalt recept

Címlap / Életmód / Receptek / Az 5 legszuperebb házi fagylalt recept

Ha te is imádod a fagyit, és szívesen csinálnál a forró nyári napokra sajátot ebből az isteni édességből, akkor vágj bele bátran a fagylaltkészítésbe, hiszen fele annyira sem bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Mutatunk neked néhány igazán ínycsiklandó fagyireceptet házilag, melyeket fagylaltgép nélkül is könnyedén elkészíthetsz.

Csokifagyi házilag

Egy isteni, házi csokoládé fagyihoz szükséged lesz 20 dkg étcsokira, amelyből 10 dkg-ot gőz felett kell megolvasztanod.

Két tojás sárgáját keverj ki 2 evőkanál porcukorral, majd adj hozzá 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is, és összeforgatjuk az olvasztott csokival. Verd kemény habbá a két tojásfehérjét és 2 dl habtejszínt is, majd add hozzá az előző keveréket.

Az egészet forgasd jól össze, majd keverd bele a maradék tört csokit is.

Öntsd egy celofánnal kibélelt üvegedénybe a krémet, majd tedd a fagyasztóba: 20-30 percenként keverd jól össze, hogy egyenletesen fagyjon meg, és ne egy masszív tömb legyen belőle.

Eperfagyi házilag

A házi eperfagyihoz szükséged lesz fél kg fagyasztott eperre és 5 darab felkarikázott, fagyasztott banánra.

A gyümölcsöket tedd egy turmixgépbe, adj hozzá egy evőkanál mézet és 2 dl joghurtot, majd turmixold egyneművé a keveréket.

Tedd a fagyasztóba nagyjából 1 órára a krémet, és közben keverd át néhányszor, hogy egyenletesen fagyjon meg.

Meggyfagyi

A gyümölcsös fagyik közül az egyik legjobb az egyszerre édes és savanykás meggyfagylalt, amelyhez fél kg magozott meggyre lesz szükséged.

Ezt tedd egy tálba, majd adj hozzá egy evőkanál mézet és 25 dkg mascarponet, és botmixer segítségével keverd simára a krémet.

Tedd a fagyasztóba a fagyit, és 20-30 percenként botmixerrel keverd át egy kicsit a krémet, amíg a kívánt állagú nem lesz az édesség.

Házi főzött vaníliafagyi

A házi vaníliafagyihoz 2,5 dl tejszínt és 2 dl kókusz vagy mandulatejet kell összemelegítened egy lábasban, miközben felversz 3 tojássárgáját 2 evőkanál mézzel és egy vaníliarúd kikapart belsejével.

A tejes-tejszínes keverék egyharmadát add a tojássárgájás krémhez, majd keverd tovább, és öntsd az egészet a lábasba, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ha kihűlt a krém, tedd egy műanyagdobozban a fagyasztóba, és 20-30 percenként robotgéppel keverd át, amíg a kívánt állagúra nem fagy.

Levendulás fagyi

Ha egy érdekesebb ízű fagylaltra vágysz, a levendulás tökéletes választás lesz.

Ehhez a fagyihoz az előző recept alapján kell elkészítened a vaníliafagyi főzött krémjét úgy, hogy beleolvasztasz 20 dkg fehércsokoládét is.

A krémhez kihűlés után 3-4 levendula tisztított virágait kell belekeverned, majd az egészet egy tálban a mélyhűtőbe tenned.

20-30 percenként egy botmixer vagy robotgép segítségével keverd át a krémet, így néhány óra múlva már el is készül a fagylaltod.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!