7 új ötlet a palacsintád ízesítésére


Írta:

7 új ötlet a palacsintád ízesítésére

A palacsinta reggelire, uzsonnára és desszertnek is tökéletes. Megunhatatlan csemege ugyan, de érthető, ha a tölteléket illetően ki szeretnél lépni a lekvár, a kakaó, a túró és a mogyorókrém bűvköréből. Vigyázat, ötleteink függőséget okozhatnak!

Rumos mazsola

1/7 Rumos mazsola

Az
előre bepácolt hús mélyebb ízélménnyel szolgál – hasonlóan
működik a dolog a mazsolánál. Egy csészényi mazsolát áztass
1/4 csésze rumba, s hagyd állni egy éjszakán vagy néhány órán
át.

Lecsöpögtetés után add a tésztához, majd a kész
palacsintákat föltekerés előtt szórd meg fahéjjal. A tetejére
egy kis tejszín és mazsola is jöhet.

Mascarpone és áfonya

2/7 Mascarpone és áfonya

A
fekete áfonya markáns aromája önmagában is kitűnő feltétté
teszi a gyümölcsöt, de a mascarpone selymessége egyenesen
ízorgiává varázsolja a palacsintát.

Az áfonyát nyersen, vagy
főzés után keményítővel elkeverve is fölhasználhatod, míg a
krémsajtba kerülhet egy kevés vaníliás cukor.

Fahéj, barna cukor és alma

3/7 Fahéj, barna cukor és alma

A
következő adag palacsintát ízesítsd fahéjjal és almával! A
gyümölcsöt egy kevés barnacukros vajon süsd meg, de mielőtt a
krémes-darabos masszát rákennéd az alap desszertre, szórd meg
fahéjjal.

Ugye, milyen egyszerű egy kis emésztést elősegítő
rostot csempészni az étrendedbe? 

Pekándió és vaj

4/7 Pekándió és vaj

Bármilyen
fogást még jobbá tehetsz, ha segítségül hívod a magvakat.
Pekán- vagy sima dióval is nagyszerű lesz a palacsintád,
amennyiben a tésztába és töltelék gyanánt is felhasználod a
kedvenc csonthéjasod.

A krémesebb töltelékhez egy kevés vajban
sütheted ki a darabokat.

Csoda csokoládé

5/7 Csoda csokoládé

Oszd
ketté a palacsintatészta masszáját, és az egyik felébe keverj
annyi kakaóport, hogy halványbarna árnyalatot kapjon!

Sütéskor
mindkét edényből csorgass a serpenyőbe, és egy fogpiszkáló
használatával mosd össze a színeket! Megfordítás előtt néhány
csokidarab is jöhet bele. A kész finomságot csokoládészósszal
tetézheted. Ha kedved tartja, az egész tésztát is készítheted kakaósra!

Eper és tejszín

6/7 Eper és tejszín

Az
eperszeleteket egy kevés cukorral vagy édesítővel és
vaníliakivonattal keverd össze, majd hagyd állni 15-20 percig.
Aztán készíts öntetet tejszínből, cukorból és
vaníliakivonatból!

A palacsintáid vékonyabbak lesznek, ha növeled
a tésztában a tej arányát. A kisütött palacsintákat hajtsd
negyedrét, tegyél rájuk az epres masszából, majd öntsd rájuk a
tejszínt!

Banán és karamell

7/7 Banán és karamell

Olvassz
meg egy kevés vajat a serpenyőben, majd adj hozzá barna cukrot a
karamell elkészítéséhez. Dobj bele banánszeleteket, vedd le a
tűzről, s tartsd melegen! Ugyanebben az edényben nyugodtan
kisütheted a palacsintákat, mert a tészta így átveszi a fenséges
ízt. A kész palacsintákat öntsd nyakon vagy töltsd meg a
karamellás-banános krémmel. Diódarabokkal még fenségesebb!
A
palacsinta sajnos nem éppen fogyókúrabarát finomság, de egy-két
darab reggelire biztosan nem árt. Ha szeretnél lefaragni a
kalóriatartalomból, nyers gyümölcsök és zsírszegény
tejtermékek használatával teheted meg.

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek