Hozzávalók 2 személyre:
1 nagy fej brokkoli kis rózsákra bontva, megmosva
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
1 marék megtisztított napraforgó- vagy tökmag
1 marék szárított ribizli, áfonya, vagy apróra vágott mazsola
4 evőkanál morzsolt feta sajt
Az öntethez:
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál sima joghurt
1 kiskanál mustár
frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése
1. Főzzük meg a brokkolit enyhén ropogósra. Hűtsük le.
2. Tegyük a brokkolit egy nagy tálba, öntsük rá a hagymadarabokat, a napraforgómagot, mazsolát és sajtot.
3. Készítsük el az öntetet. Minden hozzávalót keverjünk össze, fűszerezzük ízlés szerint borssal, esetleg sóval (vigyázat, a feta elég sós). Öntsük a salátára és keverjük össze. Hidegen tálaljuk!