A legszebb tetoválási stílusok

, 2012. április 17
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 10 Japán stílus

Igen régre nyúlik vissza a stílus eredete. Először a társadalmi rang kifejezésére szolgált, később a bűnözőket jelölték meg a tetoválásokkal, még később pedig az egész testet borították velük, mert védelmi erőt tulajdonítottak a mintáknak.

A japán tetoválásokat csak úgy érdemes készíttetni, hogy utánajárunk, mit is varratunk magunkra, mert minden formának és alaknak jelentése van. Jellemzően színes, gazdagon díszített és aprólékosan kialakított, gyönyörű alkotásokról van szó.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 10 Haida stílus

A Haida stílus Észak-Amerikában alakult ki, a haida indiánok voltak a terület leggazdagabban díszített lakói. Ezek a tetoválások sem csak a szépérzék követelése miatt készültek, minden esetben komoly jelentéssel bírtak. Ez a stílus tulajdonképpen címereket használ, totemállatokat jelenít meg a testen, ezzel kifejezve az ember hovatartozását.

Az állat felvarrásával a viselője védelemhez és erőhöz jutott hozzá. A minták határozottak, fekete-piros színűek, állatokat vagy egyéb, totemszerű figurákat ábrázolnak.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 10 Maori stílus

A maori mintákat könnyű megkülönböztetni a többitől, mivel formáik íveltek, és jellemzően fekete színűek. A spirális formájú minták mellett jellemző volt egy másik bőrdíszítési mód alkalmazása is, a Ta Moko. A lényege, hogy a bőrt egy éles szerszámmal bemetszik, így az elkészült mű nem sima felületű lesz, hanem kiemelkedik a környezetéből.

Hagyományosan rangot és társadalmi státuszt jelölt a férfiakon, arcon, hason, háton, lábfejen, combon és fenéken. Emellett a nők is szebbnek tartották a tetovált férfiakat, sőt, ők maguk is viseltek ílyen díszítést az állukon és az ajkukon.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 10 Kínai stílus

Annak ellenére, hogy napjainkban is rengeteg írásjel-tetoválást láthatunk, a tradicionális kínai díszítés nem jellemző. Ennek az az oka, hogy ebben az országban a tetoválás tiltott dolog volt, csupán a bűnözőket jelölték meg vele az arcukon.

Amikor ilyen mintát csináltatunk, több forrásból is győződjünk meg arról, hogy a kiválasztott jelnek mi a pontos jelentése. Mivel az európai szem számára idegenül néznek ki a jelek, nehogy véletlenül valami oda nem illőt varrassunk magunkra.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 10 Samoai stílus

Nagyon mély és elvont jelentéssel bíró minták. Ezeket hagyományos eljárással készítik, amely kifejezetten erős fájdalommal jár.

A mester két pálcát használ, melyek közül az egyiken éles fémlemezt, vagy csontok vannak. A segéd kifeszíti az adott felületet, a tetováló pedig az egyik pálcát a másikkal ütögetve viszi fel a mintát.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 10 Borneói stílus

A mai napig hagyományos módszerekkel készített, védelmező és mesélő minták a borneói stílus jellemzői.

A viselőjük életét, hősi tetteit regélték el, valamint különböző védelmi funkciókat láttak le. Az ábrák feketék, és elég bonyolultak.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 10 Kelta stílus

A kelta stílusú tetoválások jellegzetes sajátossága a szalagminta, mely csavarodik, és hurkokat képez, egyesek misztikus jelentéssel ruházzák fel, de az önmagába visszatérő motívum az állandóságot, örökkévalóságot is jelképezi. Többnyire állatok, nap, virágmotívum, vagy kereszt a minták alapja.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 10 Old school stílus

A tengerészek tetoválásai. A kezdetben törzsi tetoválások európai terjedésével jelent meg a stílus. A minták személyes jelentéssel bírtak, horgonyt, kést, hajót, pin-up lányokat ábrázoltak a legtöbbször. Napjainkban is igen népszerű ez a stílus.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 10 Nonfiguratív stílus

Hasonlít a törzsi mintákra, de nem rendelkezik jelentéssel, csak vonalak és alakzatok halmaza.

Népszerűsége egyediségének köszönhető, de hiányzik belőle a tetoválások alapvető jellegzetessége, az üzenet. Kiváló takaró minta, a régi alakzatok fedésére előszeretettel használják.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

10 / 10 Biomechanikus stílus

Az ember és a gép összedolgozásából született, különleges megjelenésű stílus. A fém, inak és szövetek szövevénye, a megbontott, elszakított bőr alatt. Színes és fekete-fehér kivitelben is remekül mutat, kedvelt stílusirányzat.

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter