A legnagyobb szépségápolási hibák

, 2012. március 26
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 9 Szappanos arcmosás

A boltokban kapható szappanok többsége erősen szárító hatással bír, ezért ha lehet, keress valami mást erre a célra! Igaz, a koszt eltávolítja, de a dehidratáltság miatt a ráncokat pedig odavonzza.

Kivételt képeznek viszont a 100%-ig természetes szappanok, de hosszú távon ezek se alkalmasak az arc tisztítására. Ehelyett a szennyeződéseket távolítsd el inkább arctejjel, ugyanis az sokkal kíméletesebb, ráadásul táplál és hidratál is!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 9 Parfüm a pattanásra

Nagyanyáink ősi praktikája közé tartozott az, hogy a pattanásokra szárító hatású anyagokat raktak, mint pl. a fogkrém, vagy a parfüm. Ezekkel az a baj, hogy kíméletlenül dehidratálnak, ráadásul a pattanások a felgyülemlett faggyú miatt jönnek létre, így ekkor nem teszel mást, csak a tetejét szárítod le, viszont ami alatta van, az sajnos ott marad.

Amennyiben meg akarsz szabadulni a pattanásoktól, faggyúszabályozó ecsetelővel kenegesd, vagy szakszerűen nyomjad ki! (Persze ha nem tudod, ne kísérletezgess, hanem menj el egy kozmetikushoz!)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 9 Parfüm a mellkasra

Nyáron, ha előszeretettel fújod parfümöd a fedetlen mellkasodra, előfordulhat, hogy előbb-utóbb sötét májfoltok fogják tarkítani a bőrödet. Tehát az erős napfény, a vékony bőr és a parfüm találkozásából nem sülhet ki semmi jó, így fújd be magad inkább a füleid mögött!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 9 Rossz körömreszelés

Szép dolog, ha ápolod a körmeidet, de vigyázz, hogy azt jól is végezd! Amennyiben a reszelőt ide-oda mozgatod és nem egy irányba, akkor azzal bizony könnyen elgyengítheted és csak álom lesz a szép, erős köröm!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 9 Gyantázás után nincs fertőtlenítés

Ha otthon gyantázol, ügyelj arra, hogy a művelet végeztével fertőtlenítsd az adott felületet. Gyantázás közben ugyanis a pórusok kitágulnak, és ha úgy is maradnak utána, könnyebben elfertőződhet, ami akár maradandó elváltozásokat is eredményezhet a bőrön!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 9 Arcnyomkodás túl sok gőzölés után

Való igaz, pattanásokat úgy kell nyomkodni, hogy előtte felgőzölöd az arcod, hogy kitáguljanak a pórusok, viszont ha túlzásba viszed, akkor a bőrödet olyannyira feláztathatod, hogy a kezelés közben leszedhetsz egy-két egészséges réteget az arcodról!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 9 Rossz fésű

Gondoltad volna, hogy rossz fésű miatt ugyanannyira roncsolódik a haj, mint a sok formázástól és vegyszertől? Bizony, egy nem megfelelő körültekintéssel megvásárolt fésűvel könnyen összetörheted a sörényedet!

Fontos, hogy ne legyen hegyes műanyag, egyrészt azért, mert felsérti a fejbőröd és a szálaidat, másrészt rengeteg elektromosságot is termel. A legjobb, ha természetes anyagból, pl. kaucsukból készült fésűt választasz!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 9 Túl sok vegyszer

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a legtöbb kemikália nem bőrbarát. Túlzott használatukkal bőrünk érzékenyebbé, mitesszeresebbé válhat, ráadásul az egészségünkre sincs valami jó hatással.

Ne félj kipróbálni olykor természetes anyagokat, sőt, néha nem ártana körülnézned a konyhádban, hátha ott is rátalálhatsz pár értékes kozmetikai kincsre!

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 9 Testápoló arcra

Igaz, sokszor feleslegesen költünk különböző termékekre, de a test-és az arcápolókat nem hiába különítették el. Arcunk bőre finomabb és érzékenyebb, ezért nehezen viseli a tömény testápolókat, viszont testünk más részére pedig kifejezetten jó hatással vannak.

Érdekes helyzet, mert annak ellenére, hogy nehezebb egy testápoló, ha arcra kenjük, hamar kiszáríthatja azt!

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter