A kakaó csodás hatásai

, 2012. február 2
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Antioxidáns

A kakaó kiváló antioxidáns hatással rendelkezik. A megfelelő minőségű kakaót fogyasztva sokat segítünk szervezetünknek a szabad gyökök megkötésében, ezáltal egészségünk és fiatalságunk megőrzésében is. Következő lap »
Vérnyomáscsökkentő

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Vérnyomáscsökkentő

A kakaó vagy az abból készült csokoládé csökkenti a magas vérnyomást, ezáltal csökkenti az ebből eredő betegségek kialakulásának kockázatát is.

Érdemes ellenőrizni a kakaón feltüntetett összetevőket és azt, hogy miből hány százalékot tartalmaz.
Következő lap »
Bőrtáplálás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Bőrtáplálás

A megfelelő minőségű kakaóvaj kiváló bőrtápláló szer, a kozmetikumokban gyakran megtalálható.

Használatával a bőr fiatalabb és hidratáltabb lesz. Ha rendszeresen használjuk, akkor látványos eredményt érhetünk el vele.  

Következő lap »
Jobb keringés

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 Jobb keringés

A kakaót masszázsként vagy kozmetikai kezelések folyamán is alkalmazzák. A felvitt területen javítja a keringést, igaz, emiatt pirosodást is okozhat, ami viszont egyáltalán nem veszélyes.

A kakaó használata kifejezetten elterjedt érelmeszesedéssel küzdők körében.
Következő lap »
Civilizációs betegségek

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Civilizációs betegségek

Egyre több kutatás folyik arról, hogy a civilizációs betegségek és a táplálkozás között milyen a kapcsolat.

Van már olyan tapasztalat, hogy a kakaót fogyasztók között kevesebb a civilizációs betegség előfordulása, vagyis kevesebb a rák, a szívinfarktus és a cukorbetegség.
Következő lap »
Fogyás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Fogyás

A flavonoidokban gazdag kakaó nem változtatja meg a szervezed triglicerid szintjét, ezért hatásos élelmiszer a fogyni vágyóknak is. A triglicerid egyfajta "vérzsír", amelynek emelt szintje felelős a koszorúér betegségekért.

A kakaó azonban segít a triglicerid szinten tartásán, ezért annyira egészséges kényeztetés a diétázóknak.
Következő lap »
Depresszió és stresszoldás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Depresszió és stresszoldás

A kakaó erős antidepresszáns, ráadásul semmilyen káros mellékhatása sincs. A benne található flavonoidoknak köszönhető nyugtató, stresszmentesítő hatását.

A leghatásosabb a még nem pirított kakaómagokból kivont polifenol, amely igazi bio antidepresszánsként működik.
Következő lap »
Megakadályozza a székrekedést

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 Megakadályozza a székrekedést

Nagyon hasznos emésztésjavító élelmiszer. Gazdag magnéziumtartalmának köszönhetően rendben tartja az emésztést és megelőzi a székrekedést.

Legközelebb tehát, ha emésztési gondjaid akadnának, vagy magnéziumpirulákat akarnál bevenni, inkább fogyassz el egy nagy kakaótartalmú csokoládét, így még a kedved is jobb lesz!
Kapcsolódó:
8 ok, amiért a padlizsán jó az egészségednek

Hirdetés

Hozzászólások

Kapcsolódó galériák

Hírlevél

A hét legérdekesebb témái!

Kézműves termékek

Bien.hu google