A horvát tengerpart 10 legszebb strandja

, 2012. június 3
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 10 Biograd, Drazica strand

A horvát királyok koronázó városa Biograd Na Moru, mára pedig egy turisztikai és hajózási központ az Adria partjának szívében. A festői város egy félszigeten fekszik, korszerű jacht-kikötővel és egy csodálatos sétánnyal körülvéve. Körülbelül száz méterre a városközponttól már a kristálytiszta vízben úszhatunk, ahol a strandok az évszázados fenyőerdő árnyékában vannak.

Egy sor csodálatos partszakasz mellett gyönyörű aszfaltozott sétány húzódik. A városközponttól 10 perc sétára található a Drazica strand, mely elnyerte a Kék zászló kitüntetést. A strandot dús növényzet választja el az úttól, így nincs kitéve a város forgalmas látványának és zajának.

A Drazica strand után a kis öbölben fekvő Soline strand következik, amely ugyancsak népszerű. Akik még nagyobb csendre és visszahúzódásra vágynak, sétáljanak tovább a Kumenat stranra. Ez egy kis kavicsos strand, Kumelat apartman-falu szíve alatt.

Amit itt találhatsz: vendéglátó létesítények, vizisport lehetőségek, nagy vizicsúszda
Következő lap »
Brac sziget, Bol, Zlatni rat (Aranyszarv) strand

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 10 Brac sziget, Bol, Zlatni rat (Aranyszarv) strand

Horvátország leglátványosabb és legnagyobb homokos strandja, közel 580 méter hosszú, Bol településen, Brac szigetén. A strandnak egyedi formája van, olyan, mint egy fehér nyelv, amely a tengerbe nyúlik. Egyedülálló tulajdonsága, hogy folyton változtatja helyzetét és alakját, a széltől függően. A strandot a tengertől biztonsági hálók védik.

Amit itt találhatsz: önkiszolgáló étterem, kávézók, ejtőernyős túrák, banán csónak, jet-ski, vizibicikli

Következő lap »
Brela, Brela strandok (Punta Rata és Berulija)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 10 Brela, Brela strandok (Punta Rata és Berulija)

Splittől délre és Makarska üdülőhelytől északra található. Brela egy hangulatos falu 6 km hosszú, fehér kavicsos stranddal, melyet fügefák, olajfaligetek és szép fenyőerdő vesz körbe. A víz csodálatos kék színű, ideális családi nyaralásokra. A Forbes magazin a közelmúltban a világ legjobb 20 strandja közé sorolta.

Mindkét strandja, a Punta Rata és a Berulija is elnyerték a Kék zászlót. A strand közelében található a Biokovo-hegy, melynek fenyves erdője a külváros parkjaként funkcionál. A Berulija egy 400 m hosszú, 3 kis öbölből álló strand, melyet lépcsőn lehet megközelíteni a város központjától. A lejtő miatt kocsik nem tudják megzavarni a strand csendjét.

Amit itt találhatsz: éttermek, kávézók, sportlehetőségek
Következő lap »
Dubrovnik, Banje strand

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 10 Dubrovnik, Banje strand

A leghíresebb dubrovniki kavicsos strand, gyönyörű kilátással az óvárosra. Ez egy olyan hely, amit látni kell. A strandnak saját recepciója van, elegáns éttermei tele modern fehér, alacsony padokkal, nyugágyakkal, luxus baldachinokkal. A híres Eastwest Beach Club a strand előtt található, ide híres sztárok, sportolók és művészek szoktak ellátogatni.

Amit itt találhatsz: elegáns éttermek, kávézók, bárok, nyugágyak, luxus baldachinok, vizisí, jet-ski, motorcsónakok, tuba, banáncsónakok stb.
Következő lap »
Gradac, Gornja Vala strand

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 10 Gradac, Gornja Vala strand

Makarska után Gradac a legnagyobb települése a makarskai riviérának. Egy enyhe domboldalon található olajbogyó-ligetekkel és fenyőerdőkkel övezve. Vonzó turisztikai célpont. Itt található az egyik legszebb és leghosszabb strandja a makarskai riviérának. A kikötő széltől védett, egy hangulatos jacht-kikötőt is találhatunk itt.

Amit itt találhatsz: vizisport lehetőségek, teniszpályák, búvárközpont, kerékpározás, séta utak, nudista strand.
Következő lap »
Hvar-sziget, Milna és Dubovica strandok

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: Dubovica

6 / 10 Hvar-sziget, Milna és Dubovica strandok

A dalmát tengerparton fekszik, jellegzetes levendula illat lengi be a szigetet. A legszebb horvát szigetnek tartják Hvar-t, még a rómaiak kedvenc üdülője volt. A sziget déli partja tele van tökéletes kis kavicsos öblökkel. Az úszók kedvenc úticélja Hvar, a napfény városa. A strandokat könnyű elérni az országútról, a két legnépszerűbb Milna és Dubovica.

Milna egyébként egy kis falu 4 km-ra Hvar városától, ahová szervezett viziszállító hajóval, de busszal vagy autóval is el lehet jutni. Milna strandján négy laguna található, itt a fenyők, Agavék, szőlők és gyümölcsösök sokkal nagyobbra nőttek, mint a sziget többi részén.

Dubovica a déli part legnagyobb strandja, 4km-re keletre Milna-tól, ugyancsak laguna-szerű partszakasz. Nehéz ellenállni a kristálytiszta kék víznek.
Következő lap »
Krk-sziget, Baska, Vela Plaza strand

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: Baska, Vela Plaza

7 / 10 Krk-sziget, Baska, Vela Plaza strand

A strand Baska város gazdag kulturális öröksége. Krk-sziget a legnagyobb horvát sziget, gyermekes családok számára kifejezetten ajánlott. Gyönyörű homokos és kavicsos strandjai vannak.

Baska Krk déli partján található, közel harminc kavicsos stranddal. Az egyik legszebb és legnagyobb strandja a Vela Plaza strand, mely közvetlenül a város központjában található, 1800 m hosszú kavicsos és homokos.

Amit itt találhatsz: bárok, éttermek, pizzériák, kávézók, szállodák
Következő lap »
Losinj sziget, Mali Losinj, Suncava uvala strand

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: Mali Losinj

8 / 10 Losinj sziget, Mali Losinj, Suncava uvala strand

Az északi Adrián található Kvarner-öbölben levő Losinj szigete, ahol az Adriai-tenger legnagyobb szigetvárosa található, Mali Losinj. Az ugyancsak Kék zászlós Suncava Uvala strand körülbelül 1 km-re a városközponttól található, sűrű fenyves erdő övezi, hangulatos sétányon vagy közúton lehet megközelíteni.

Amit itt találhatsz: sportolási lehetőségek, játszótér, éttermek, kávézók
Következő lap »
Makarska riviéra strandjai

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 10 Makarska riviéra strandjai

Makarskában vannak a horvát tengerpart legszebb strandjai. Érdemes sorban meglátogatni Krvavica, Bratus, Promajna, Baska Voda és Brela üdülőhelyeket, idilli öblök és fehér strandok várnak ránk.

Makarskától délre érdemes ellátogatni Tucepi, Zaostrog és Gradac üdülőhelyekre is, utóbbi több száz gyönyörű fehér strandot kínál.
Következő lap »
Rab sziget, Lopar, Rajska plaza (az Éden strand)

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

Fotó: Éden strand

10 / 10 Rab sziget, Lopar, Rajska plaza (az Éden strand)

A szigetet övező érintetlen tengerpart Rab szigetét egyedi üdülőhellyé teszi. A sziget számos strandot kínál, mindenki ízlésére (sziklás, kavicsos, homokos). Lopar egy festői szépségű idegenforgalmi hely, amelynek 2 km-es homokos strandja van, a Rajska Plaza (az egyik leghíresebb strand az Adrián). A legfinomabb homok itt található, sekély, kristálytiszta meleg vize pedig egyedülálló (a nyári hónapokban 28C-os is lehet).

Amit itt találhatsz: kemping, szállodák, privát apartmanok, sportpályák, sportlehetőségek (minigolf, asztali tenisz, vízi csúzda, vízisportok), étterem, bár.
Kapcsolódó:
Az adriai gyöngyszem, Losinj szigete

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu pinterest