A bolygók hatása a csillagjegyekre

, 2011. augusztus 23
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 10 Az emberek és az univerzum

Tudtad, hogy a Hold nemcsak az árapály jelenségét befolyásolja, de a mi hangulatunkra is hatással van? Ahogyan a Nap és az időjárás is meghatározza, hogyan érezzük magunkat, úgy elképzelhető, hogy rengeteg más erő működik a gravitációs térben, mely hatással van életünkre. Az asztrológia pontosan ezeket vizsgálja.

Tény, hogy a bolygók helyzete csillagjegyünkhöz viszonyítva mindig változó, a közel álló bolygók gyorsabban, míg a távoli bolygók lassabban változtatják hatásukat. Így olyan bolygók is vannak, amelyek egy egész generációt befolyásolnak, míg mások alig néhány hónapig éreztetik hatásukat. Lássuk évezredes asztrológiai megfigyelések alapján, a bolygók, Nap és Hold hogyan hat a csillagjegyekre:

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 10 A Nap

Úgy tartják, a Nap van a legnagyobb hatással ránk, emberekre. A Nap ad életet bolygónknak. A születés pillanatában levő nap-pozíció határozza meg csillagjegyedet. A Nap hozza el a fényt életedbe, ez szabályozza az egot, megvilágítja természetünket és karakterünket.

A Napot az apához és férfiakhoz társítják. Amikor a Nap kedvezően hat csillagjegyedre, akkor sokkal magabiztosabb, pozitívabb vagy. A Nap az Oroszlán asztrológiai jel felett uralkodik leginkább.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 10 A Hold

A Hold az asztrológiában szorosan kötődik a hangulathoz, érzelmekhez, ösztönökhöz. Általában az anyához társítjuk és a nőkkel való kapcsolathoz. A tudatalatti, ösztönös gondolatokat mind a Hold váltja ki.

A hangulatingadozásokat is az árapályhoz hasonlóan a Hold határozza meg. Az új hold a kezdetet tükrözi, a teljes hold a tetőfokát valaminek. A Hold hatása alatt állnak a Rákok.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 10 Merkúr

A kommunikációhoz, kereskedelemhez társítják a Merkúr bolygó hatását. Ha a Merkúr hatása alatt születtél vagy épp a Merkúr uralkodása van, akkor kommunikatív és kifejező vagy. Ha a Merkúr hatása hanyatlik (évente háromszor), akkor zavarok és késedelmek lépnek fel a kommunikációt, technikát, utazást és üzletet illetően.

Mivel a Merkúr lassan veszít hatásából, előfordulhat, hogy a hanyatlási periódusban rendezni tudsz régi problémákat, vagy régi területeket tudsz feleleveníteni. A Merkúr az Ikrek és Szűz csillagjegyekre van hatással.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 10 Vénusz

A szeretet, szépség és kreativitás bolygója. Ő inspirálja a művészetet, romantikát és vágyat.

Ha a Vénusz hatása alatt vagy, akkor  javul megjelenésed, erősödik vonzerőd és pénzügyi kilátásaid is javulnak. A Vénusz a Mérleg és Bika planetáris uralkodója.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 10 Mars

A Mars bolygó volt a háborúk "ősatyja", az energikusság és agresszivitás szimbóluma. Ha születési ábrádon a Mars hatással van csillagjegyedre, akkor energikus, tüzes természeted van.

A Mars hatása alatt gyakran megbukunk, de tovább haladunk az úton. A Mars a Kos csillagjegy fölött uralkodik.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 10 Jupiter

A Jupiter bolygó a szerencse, a lehetőségek és az optimizmus csillagjegye. Akik a Jupiter hatása alatt születtek, szeretnek nagyban gondolkodni. A Jupiter alatt születettek a növekedés és haladás ajándékával vannak megáldva. Mindannyiunkra hatással van a Jupiter 12 évente egyszer, ez az időszak pedig aranyat ér.

A Szaturnusszal ellentétben, a Jupiter okozta lehetőségekért nem kell keményen megdolgozni. Ugyanakkor tudni kell kinyitni az ajtót, ha a szerencse kopogtat. A Jupiter lassan mozgó külső bolygó, mely a Nyilas csillagjegyet uralja.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 10 Szaturnusz

A kényszer és korlátozás bolygója. A Szaturnusz nagy akadályokat gördít elénk, de mindez szükséges számunkra a növekedéshez és a haladáshoz. Kihívást és szigort hoz életünkbe, és addig nem hagy békén, ameddig nem vonjuk le a tanulságokat.

A legtöbb embert a Szaturnusz a 30. születésnapján éri el, amikor a bolygó befejezi Nap körüli pályáját és ugyanoda ér, mint amikor születtünk. Ezért is olyan rossz érzés 30-nak lenni. A néphiedelem szerint nem jó babát szülni 30 évesen, de egyéb babonák is léteznek ezzel az életévvel kapcsolatban. A Szaturnusz a Bak csillagjegyet uralja.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 10 Uránusz

Egy viszonylag új bolygó, a képzeletet, illúziót, megtévesztést, önbecsapást szimbolizálja. Néha pozitív hatása van, ha például a képzelet segít áthidalni a nehéz pillanatokat.

Ugyanakkor a Neptunusz összefüggésbe hozható a kábítószerrel is, vagy a képzelettől való meneküléssel is. A Neptunusz az érzelmes Halakat uralja.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

10 / 10 Plútó

A Plútó bolygót a tudattalannal, szexxel és halállal hozzák kapcsolatba. Az újjászületéshez is társul.

Minden ami spirituális és okkult, az a Plútó hatásának köszönhető. Gyakran ennek a bolygónak a hatására találjuk meg lelki tásunkat. A Plútó a Skorpió csillagjegy alatt szülötteket uralja.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu google