A bergamott olaj 7 nagyszerű hatása

, 2012. április 12
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Bőrápolás

A bergamott olaj, vagy a felhasználásával készült szappan kifejezetten javasolt a töredezett, repedezett és túlérzékeny bőr ápolására. Nem csak eltünteti a bőrszárazságot, de egyben táplálja és meg is nyugtatja a bőrt.

Fertőtlenít és tisztít is, így a zsíros, aknés bőrre is jó hatással lehet, ha kellő mennyiségben, rendszeresen mosunk arcot ilyen szappannal. Nem véletlen, hogy rengeteg kozmetikai termék egyik legfontosabb alkotórészévé vált.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Belsőleg alkalmazva

A bergamott olaj kifejezetten nagy segítségünk lehet, ha például az emésztésünket szeretnének rendbe tenni. Serkenti ugyanis a gyomor és a belek működését, aktivizálja a bélmozgást.

Tisztító kúra mellé is kiváló, elég néhány cseppet fogyasztani belőle naponta. Fertőtlenítő és nyugtató hatása miatt toroköblítésre is megfelelő otthoni szer, enyhe torok- és mandulagyulladásra is kiválóan alkalmazható.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Borogatás

Fertőtlenítő hatása miatt gyakran használják borogatáshoz is. Leggyakrabban lassan gyógyuló sebek regenerálódásának fokozására, műtéti hegekre rakott borogatáshoz, esetleg sömörök kezelésére is nagyon hatékony lehet.

Naponta alkalmazható arctisztító tonikként is: néhány csepp elég belőle egy nedves vattakorongra, és máris sikerrel alkalmazhatjuk zsíros, pattanásos bőrre.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Kellemetlen szagok ellen

A bergamott olaj kiváló fertőtlenítő és egyben a kellemetlen szagokat is sikeresen távolíthatjuk el a segítségével. Szájöblítéshez például elég néhány csepp belőle egy pohár vízbe, és máris felfrissül a leheletünk. Nem csak a szájüreget, de a torkot is öblítsük ki, hogy az esetleges gyulladásoknak és az ebből eredő szájszagnak is elejét vegyük.

A bergamott olaj kiváló dezodoráló hatással is rendelkezik: cseppentsünk néhányat egy vattadarabra, és máris biztosítja a kellemetlen hónaljszag távolmaradását egész napra.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Napfény

A bergamottolajat használva tudnunk kell, hogy egyes alkotóelemei (elsősorban a bergaptén) erősen fototoxikus és fotokarcinogén hatású, így a fény hatására akár negatív hatása is lehet. Ezért az olaj használata után minimum 1 óráig kerüljük a napfénnyel való közvetlen érintkezést.

A bőrünkön alkalmazva először csináljunk bőrpróbát: csak egy kis területre vigyük fel az olajat, majd figyeljük meg, hogy bőrünk hogyan reagál a szobában, majd a napfény hatására. Érzékenység esetén mossuk le a bőrünkről napozás vagy a szolárium előtt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Érzelem

A bergamott olaj jótékony hatással van kedélyállapotunkra, lelkünkre is. Hatóanyagai révén támogatja az érzelmi egyensúlyt, ezért stresszesebb időszakokban különösen jót tesz.

Hangulatfokozóként és nyugtató olajként is nagyon népszerű, valamint természetes módon enyhíti a depresszió tüneteit is. Oldja a félelmeket, így például a pánikbetegségek esetén hatékony elalvás előtti szer lehet.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Aromaterápia

A fenti betegségek, érzelmi problémák kellemetlen tüneteinek enyhítésére az egyik legjobb módszer, ha aromalámpás párologtatással alkalmazzuk a bergamott olajat. Elalvás előtt, vagy relaxáláshoz párologtassunk néhány cseppet belőle.

Rendszeres használata nyugtató hatású, a mindennapjainkat lényegesen kiegyensúlyozottabbá teheti. Használhatjuk a fürdővízbe is, akkor is ugyanezt a kellemes hatást érhetjük el.

Hirdetés

Hozzászólások

Kapcsolódó témák

Hirdetés

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!

Kézműves termékek

Bien.hu pinterest