A bababarát hotelek 7 nagy előnye

, 2012. január 20
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Babaágy

Általában már minden szállodának, sőt kisebb panzióknak is van jó néhány babaágya, amit kérésre a lefoglalt szobába visznek, hogy a kisgyermek egyből elfoglalhassa alvóhelyét, ha szükség van rá.

Kérdezzünk rá, hogy adnak e hozzá ágyneműt, mivel ez nem mindenhol alapszolgáltatás, bár általában az jellemző, hogy ágyneművel együtt érkezik az ágy. Persze érdemes ettől függetlenül még elvinni a gyerek néhány ágy körüli játékát, esetleg takaróját is, hogy este biztosabb legyen a nyugodt elalvás az ismerős környezetben. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Fürdés

Sok szállodai szobába kérhetjük, hogy az esti fürdés procedúráját segítsék például egy kiskáddal. Általában felkészült erre, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ezt a szülők jóval kisebb arányban veszik igénybe, sokkal inkább választják azt, hogy inkább együtt fürdenek vagy zuhanyoznak a gyerekkel.

Ez is nagy élmény lehet a kicsinek, ami hozzájárul ahhoz, hogy a pihenésre szánt idő biztosan jól teljen mindenki számára. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Babamenük

A bababarátnak meghirdetett szálláshelyek nagy részén külön babaételekkel is várják a kicsiket. Ezek általában ismert konzerv bébiételek, amik közül a szülő választhat, hogy mit kapjon a kicsi.

Persze ha már nagyobb, és inkább a felnőttek ételeit kéri ő is, akkor nincs szükség ezekre, de kisbabák esetén nagyon hasznos lehet, ha az otthonról is ismerős ételeket kapja.

Ezeknek köszönhetően ráadásul elhárul az veszély attól is, hogy esetleg a pihenésre szánt időben derüljön ki, hogy valamilyen élelmiszerre allergiás a gyerekünk.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Medencék

Ha a szálláshoz fürdő rész is tartozik, akkor egyre gyakoribb, hogy vannak kifejezetten babáknak készített pancsoló rész. Mivel ezekbe a szállodákban sokszor éppen a kényeztető wellness szolgáltatások miatt mennek a fiatal családok, ezért a pancsolók, gyerekmedencék mérete általában kifejezetten nagy.

Sok helyen vannak játékok is, amelyeket a gyerekek vízben használhatnak, hogy még élvezetesebb legyen a program. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Játszótér, játszóház

Egyre több szálloda rendelkezik már komolyabb játszóterekkel, amelyeknek akár zárt formáját is megtalálhatjuk, a játszóházat. Az is gyakori, hogy korosztályonként elkülönítve akár több ilyen játszóteret vagy játszóházat is találunk a hotelben, ahol a kicsik kedvükre szórakozhatnak.

Érdemes igénybe venni ezeket, hiszen a szállodai szobák berendezésekor nem szempont a gyerekbiztonság, így a szobában folyton rendszabályozni kell gyerekünket. A játszó részben azonban mindent szabad neki, így várhatóan sokkal jobban fogja érezni magát. 

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Gyerekfelügyelet

Ha kifejezetten gyerekbarát a szálloda, akkor gondoskodnak gyerekfelügyeletről. Vagyis ha a szülők kettesben szeretnének lenni, vagy olyan programot szeretnének csinálni, amihez jobb, ha a gyerek nem tart velük, például egy komolyabb túrát a környéken, akkor ideális megoldás, ha a gyermekfelügyeletet választjuk.

Ezek szinte mindig fizetős szolgáltatások, így érdemes előre tájékozódni, hogy mennyibe fog kerülni, és kikalkulálni, hogy mennyi időre is szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Babaprogramok

Ha bababarát szállást választunk, akkor szeretnénk mi magunk is pihenni, illetve szeretnénk a kisgyerekünkkel is közösen időt tölteni.

Sok szállodában van olyan lehetőség, hogy vagy rövidebb kiránduló utakat szerveznek, ahova kisbabákat is lehet vinni, vagy sok helyen lehet babaüléssel felszerelt biciklit bérelni, amiben a baba szállítása biztonságosan megoldható.

Sok szálloda mellett van állatsimogató is, ahol a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek a háziállatokkal és azok mindennapi életével. 

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter