9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

, 2012. április 21
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 9 Idegrendszer

A központi idegrendszerben lezajló degeneratív folyamatok lassításában is komoly szerepe lehet a méhpempő rendszeres fogyasztásának.

Ennek a hatásnak köszönhetően nagyon hatékony étrend-kiegészítő lehet például a kezdődő Alzheimer kórban szenvedőknek, vagy más, idegrendszeri degeneratív betegségben érintetteknek.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 9 Daganatos megbetegedések

A méhpempő rendszeres fogyasztását sokan ajánlják rákos megbetegedésekben szenvedőknek is. Egyik értékes hatóanyaga ugyanis a 10-HDA sav, amely meggátolhatja a rákos sejtek terjedését.

Alkalmazása során érdemes minél kevesebb húst enni, akár a teljes vegetáriánus étrendre áttérni, és nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mindez ugyanis javítja a gyógyító hatást.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 9 Meddőség

Nagyon sok nő szenved attól, hogy valamilyen okból nem tud teherbe esni. A méhpempő sok nő gyermekvállalási vágyát váltotta már valóra, mivel a benne található hatóanyagok kedvezően hatnak az ovulációra, így nagyban javítják a teherbeesés esélyét.

Érdemes havi kúrát tartani, majd egy hónap pihenés után újabb kúrába kezdeni.

Kúra: naponta étkezés előtt 2x20g pempős méz, vagy 0,1-0,6 g tiszta pempő [wikipedia]

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 9 Menstruációs problémák

A méhpempő hathatós segítséget nyújthat azoknak a nőknek, akiknek rendszertelen a menstruációjuk.

Havi kúrákkal itt is látványos eredményeket érhetünk el, a menstruáció ugyanis kiszámíthatóbbá, rendszeresebbé és nem utolsó sorban kevesebb fájdalommal járóvá válik. Elég 1-2 grammot fogyasztani belőle, a menstruáció első napjától kezdve.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 9 Cukorbetegség

A 2. típusú cukorbetegség kezdeti szakaszában még nagyon sok körülmény és egészségügyi érték javítható megfelelő diétával, helyes táplálkozással és megfelelő mozgással. Mindezek nagyon hasznos kiegészítője lehet a méhpempő, ami hatóanyagai révén csökkenti a szervezet inzulinrezisztenciáját.

Rendszeres fogyasztásával a vércukorszint hosszabb távra is csökkenthető. Az érintettek természetesen feltétlenül egyeztessék szakorvosukkal, hogy méhpempőt fogyasztanak.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 9 Kedélyállapot

A méhpempő nagyon jó hatással van a lélekre, javítja a kedélyállapotot, feltölt energiával és segít a hangulatingadozások normalizálásában. Anyagai az agyalapi mirigyben is kifejtik hatásukat, így segít megelőzni vagy leküzdeni a depressziót.

Nagyon hatékony hangulatjavító szer, egyszerre javítja a szellemi és a fizikai állapotot, így érvényesítve az „Ép test – ép lélek” elvet.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 9 Reuma

A méhpempő a reumás betegségekre is jó hatással van: serkenti ugyanis egy olyan hormon, a kortizol képződését, aminek köszönhetően az ízületek degeneratív változásai látványosan lelassulhatnak, a porcszövetek pedig a szokásosnál gyorsabban regenerálódnak.

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása révén is hatékonyan segíti a mielőbbi gyógyulást.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 9 Vérszegénység

A méhpempő rendszeres fogyasztásával a vérszegénységben szenvedő betegek eredményei is javulnak. A hatóanyagoknak köszönhetően ugyanis javul a vörös vértestek aránya és akár komoly javulást is elérhetünk a vértestek pusztulásának megállításában.

Az adagolást érdemes szakemberrel egyeztetni, de a betegség súlyossága alapján az adagok emelhetőek.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 9 Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés népbetegségnek számít hazánkban, így nem árt, ha odafigyelünk magunkra ilyen szempontból is, és megpróbáljuk megakadályozni a betegség kialakulását.

A méhpempő csökkenti a vérben a koleszterin és a triglicerin szintjét, és egyben hatékonyan gátolja ezek lerakódását az ér falaira. Ezáltal keringésünk tovább marad fiatal, amit testünk és szellemünk egyaránt megérez és meg is hálál majd.

Hirdetés

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu pinterest