7 új ötlet a palacsintád ízesítésére

, 2013. április 21
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Rumos mazsola

Az előre bepácolt hús mélyebb ízélménnyel szolgál – hasonlóan működik a dolog a mazsolánál. Egy csészényi mazsolát áztass 1/4 csésze rumba, s hagyd állni egy éjszakán vagy néhány órán át.

Lecsöpögtetés után add a tésztához, majd a kész palacsintákat föltekerés előtt szórd meg fahéjjal. A tetejére egy kis tejszín és mazsola is jöhet.

Következő lap »
Mascarpone és áfonya

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Mascarpone és áfonya

A fekete áfonya markáns aromája önmagában is kitűnő feltétté teszi a gyümölcsöt, de a mascarpone selymessége egyenesen ízorgiává varázsolja a palacsintát.

Az áfonyát nyersen, vagy főzés után keményítővel elkeverve is fölhasználhatod, míg a krémsajtba kerülhet egy kevés vaníliás cukor.

Következő lap »
Fahéj, barna cukor és alma

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Fahéj, barna cukor és alma

A következő adag palacsintát ízesítsd fahéjjal és almával! A gyümölcsöt egy kevés barnacukros vajon süsd meg, de mielőtt a krémes-darabos masszát rákennéd az alap desszertre, szórd meg fahéjjal.

Ugye, milyen egyszerű egy kis emésztést elősegítő rostot csempészni az étrendedbe? 

Következő lap »
Pekándió és vaj

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Pekándió és vaj

Bármilyen fogást még jobbá tehetsz, ha segítségül hívod a magvakat. Pekán- vagy sima dióval is nagyszerű lesz a palacsintád, amennyiben a tésztába és töltelék gyanánt is felhasználod a kedvenc csonthéjasod.

A krémesebb töltelékhez egy kevés vajban sütheted ki a darabokat.

Következő lap »
Csoda csokoládé

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Csoda csokoládé

Oszd ketté a palacsintatészta masszáját, és az egyik felébe keverj annyi kakaóport, hogy halványbarna árnyalatot kapjon!

Sütéskor mindkét edényből csorgass a serpenyőbe, és egy fogpiszkáló használatával mosd össze a színeket! Megfordítás előtt néhány csokidarab is jöhet bele. A kész finomságot csokoládészósszal tetézheted. Ha kedved tartja, az egész tésztát is készítheted kakaósra!

Következő lap »
Eper és tejszín

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Eper és tejszín

Az eperszeleteket egy kevés cukorral vagy édesítővel és vaníliakivonattal keverd össze, majd hagyd állni 15-20 percig. Aztán készíts öntetet tejszínből, cukorból és vaníliakivonatból!

A palacsintáid vékonyabbak lesznek, ha növeled a tésztában a tej arányát. A kisütött palacsintákat hajtsd negyedrét, tegyél rájuk az epres masszából, majd öntsd rájuk a tejszínt!

Következő lap »
Banán és karamell

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Banán és karamell

Olvassz meg egy kevés vajat a serpenyőben, majd adj hozzá barna cukrot a karamell elkészítéséhez. Dobj bele banánszeleteket, vedd le a tűzről, s tartsd melegen! Ugyanebben az edényben nyugodtan kisütheted a palacsintákat, mert a tészta így átveszi a fenséges ízt. A kész palacsintákat öntsd nyakon vagy töltsd meg a karamellás-banános krémmel. Diódarabokkal még fenségesebb!

A palacsinta sajnos nem éppen fogyókúrabarát finomság, de egy-két darab reggelire biztosan nem árt. Ha szeretnél lefaragni a kalóriatartalomból, nyers gyümölcsök és zsírszegény tejtermékek használatával teheted meg.

Kapcsolódó:
Nyálcsorgató édességek néhány perc alatt!

Hirdetés

Hozzászólások

Kapcsolódó témák

Hirdetés

Kapcsolódó galériák

Hírlevél

A hét legérdekesebb témái!
Olvastad már?

Csokis muffin recept Csokis muffin recept

Bien.hu twitter